THE FUZZTONES - Praha - Abaton - 27. 4. 2005

THE FUZZTONES - Praha - Abaton - 27. 4. 2005

24. 04. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Ačkoli The Fuzztones nikdy nezaznamenali výrazný komerční úspěch, stali se v jistém smyslu legendou. Jejich psychedelicko-garážový punkrock předznamenal celou vlnu garage revivalů v osmdesátých letech a ovlivnil řadu slavných skupin.
Ačkoli The Fuzztones nikdy nezaznamenali výrazný komerční úspěch, stali se v jistém smyslu legendou. Jejich psychedelicko-garážový punkrock předznamenal celou vlnu garage revivalů v osmdesátých letech a ovlivnil řadu slavných skupin.

The Fuzztones vznikli v roce 1980 na Lower East Side v New Yorku a záhy se stali stálicí na programech legendárních newyorských klubů, jako například CBGB nebo Mudd Club. Téměř deset let před seattleskou vlnou grunge byli označovaní jako grungeová kapela - ve své hudbě totiž začali hojně využívat takzvaný fuzz pedál, typ kytarového zkreslení, který používaly psychedelické kapely v šedesátých letech. Již v roce 1984 se tak na jejich debutovém albu "Bad News Travel Fast" hovoří o kytaristovi Elanu Portnoyovi jako o hráči, hrajícím "lead grunge". Řadu moderních kapel ovlivnili i svým stylem oblékání - dominoval kašmír, kožené kabáty a náhrdelníky ze skutečných lidských kostí. Například později slavní Ramones čerpali inspiraci právě od The Fuzztones - jejich videoklip "Psychotherapy" v několika místech viditelně čerpá z klipu "Ward 81" od The Fuzztones.

Evropu objeli The Fuzztones poprvé v roce 1985 a od té doby zde mají své stálé publikum. Jejich vystoupení v minulosti dominovala velkým festivalům v Itálii, Španělsku, Řecku, Francii, Norsku, Švédsku, Belgii, Německu, Kanadě, Mexiku i Izraeli. Během své 24-leté kariéry natočili 13 desek, bezpočet singlů, pět klipů a absolvovali mnoho vystoupení rádiích a televizních pořadech.

Na jaře 2005 přijíždějí znovu do Evropy. Současné sestavě dominuje zpěvák, kytarista a zakládající člen souboru Rudi Protrudi, dále bubeník Roger Ward (ex Tommyknockers a Thee Lordly Serpents), Jana Simic (Music Machine), kytarista Vince Dante, dříve známy z Permanent Green Light a bývalý basista kapely Lords of Altamont - Gabriel Hammond.

Po třinácti letech nyní The Fuzztones natočili zbrusu nové studiové album nazvané "SALT FOR ZOMBIES" (vyšlo na německém labelu Tribal Stomp Records). Aktuální singl "They´re Gonna Take You Away" vycházi v březnu.

Pro více informací o kapele The Fuzztones navštivte jejich webové stránky.
www.Fuzztones.net
http://go.to/fuzztones

Kapela vystoupí v Praze v rámci projektu Rock for People.


[IMG]http://www.redakce.poslouchej.net/obr/rock for p2.bmp[/IMG]
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika