Rozhovor s Danny Avila

Rozhovor s Danny Avila

06. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na tento pátek 8. března se do pražského klubu SaSaZu chystá party Generation Wild Tour. Vystoupí zde Deniz Koyu, Mikael Weermets, dBerrie a chybět nebude ani jeden z velkých objevů posledního roku - mladičký dj a producent Danny Avila. A právě tohoto kocourka jsme před jeho pražskou premiérou pěkně vyzpovídali.
Danny, určitě by nebylo od věci, když by ses nám nejprve malinko představil. Řekl bych, že u nás o Tobě mnoho lidí prozatím neví…
Jmenuju se Danny Avila, je mi 17 let a jsem DJ a producent z Madridu.

Jak by ses popsal v pěti slovech?
Energetický, kreativní spontánní, šťastný a divoký… 

Vždycky jsi toužil být DJem, nebo si měl takový ty sny jako většina kluků - pilot Formule 1 neb hasič…?
Abych řekl pravdu, chtěl jsem být nejprve astronautem a potom taky fotbalistou. Což je dost divný, protože dnes fotbal třeba strašně nesnáším (ha, ha…)

Poslední týdny jsi strávil s Denizem a Mikaelem na cestách v rámci Generation Wild Tour. Jak jsi spokojený s dosavadním výsledkem?
Tohle turné byl jeden z nejúžasnějších zážitků mého života. Nejen z pozice DJe, ale i člověka. Podíval jsem se na mnoho míst, o kterých jsem si do té doby mohl nechat jenom zdát a hlavně jsem poznal i mnoho úžasných lidí. Bylo to opravdu úžasné. Navíc být na cestách s takovou řadou výtečných DJů a producentů taky není k zahození - navzájem jsme se od sebe hodně naučili. Už se těším na druhé kolo do Prahy!

Tím jsi mi vlastně nahrál na další dotaz - tahle divoká show dorazí v pátek do Prahy. Můžeš prozradit alespoň něco z toho, co se na nás chystá?
Asi nebudeš překvapen, když řeknu, že to bude opravdu VELMI DIVOKÁ SHOW :) Tím chci říct, že to celé je i velká legrace. Vychutnávám si, když mohu být při svém setu energetický a divoký, to ale neznamená, že ostatní budou stát v koutě. Když jeden z nás hraje, ostatní se starají o publikum - stříkají po lidech šampaňský, hecují ho…a nechybí ani náš bláznivý kameraman Kirill Was Here, který je nejdivočejší a nejbláznivějším z celé naší party. Má zvláštní talent přivádět do varu především dívky (ha, ha…)

O víkendu jsi hrál v rámci festivalu Energy pro více než 15 000 lidí. Jak sis to vychutnal?
Bylo to nepopsatelný. Miluju hraní před hodně lidmi, navíc to bylo poprvé, co jsem hrál v novém areálu Ziggo Dome, který je technicky výborně vybaven. Zvukový aparát nemohl být lepší a hrát vedle takových kolegů jako Afrojack, Martin Solveig nebo Showtek bylo pomyslnou třešničkou na dortu…

Ty máš na svém kontě již několik singlů a remixů, co nám ze své produkce nabídneš v následujících týdnech?
V současné době dodělávám kompilaci pro jednu hodně známou obchodní značku, ale bohužel nemohu prozatím prozradit víc - na to je opravdu ještě brzy. Rozhodně to ale bude stát za to! Také jsem v minulých dnech dokončil nový song, jehož ukázku dám již brzy na Youtube. A určitě ho zahraju i v Praze. Taky se rýsuje několik remixů, které bych měl v tomto roce dělat…

Máš vůbec nějaké hudební vzory? Co posloucháš, kdy relaxuješ?
Je mnoho umělců, kteří mě hudebně ovlivnili - od Madonny přes Daft Punk až po Fedde Le Granda. Dokonce mám rád i RnB. Hodně mám rád i deep house, který dělá Maya Jane Coles nebo Solomun. Samozřejmě to není zrovna hudba, kterou hraju ve svých setech, ale rozhodně ji poslouchám pravidelně. I nyní, když děláme tento rozhovor, mám Mayu právě puštěnou…

Tvoje hvězda roste poslední měsíce opravdu raketovou rychlostí. Co by pro Tebe byla ta nejvyšší meta?
Nemyslím si, že existuje nějaká nejvyšší meta, pokud jde o kariéru umělce. Pro mě osobně je důležitých hned několik věcí, které chci dělat, ale nic není dogma. Chci i nadále dělat vlastní hudbu, budu rád, když se ostatním bude líbit a budou ji podporovat a samozřejmě budu rád, když někdy vydá i své vlastní album, atd…Jsem mladý, takže mám ještě hodně snů (smích).

Máš nějakou zprávu pro všechny ty lidi, co se v pátek chystají do SaSaZu?
Strašně se do Prahy těším. Bude to určitě úžasný a hrozně si to všichni užijeme. Nikdy jsem v České republice nebyl a jsem na tohle město hodně zvědavý. Pokud lidi chtějí vědět, co je přesně čeká, ať se kouknou na tohle video:
 
Pro United Music Events připravil Jaromír Koc

Dodal: Pavla Mariková, United Music
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GENERATION WILD TOUR

Pátek 8. 3. 2013
Vstup: 350 Kč / 499 Kč
Vystupují:
DENIZ KOYU DANNY AVILA MIKAEL WEERMETS dBERRIE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika