Wellenrausch: Brno je úžasné a bláznivé

Wellenrausch: Brno je úžasné a bláznivé

13. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pro trancaře je v jejich party kalendáři datum 22. března nebývale významné, protože se opět na brněnské Flédě koná vzkříšení známé noci E-Motion, na kterou zavítá a živě zahraje progressive trancový projekt Wellenrausch.
Vyrys: Ahoj Torstene a Markusi, díky, že jste si udělali čas pro náš rozhovor, jak se máte?
Torsten: Mám se fajn, díky!
Markus: Taky se mám dobře, díky!
 
Vyrys: Jak jste prožili Vánoce a konec loňského roku? Pokud vím, vystupovali jste na pláži Bloomingdale, kterou mám osobně spojenou spíš s letními akcemi a dlouho zapadajícím sluncem. Jaké to bylo?
Torsten: Vánoce jsou svátky a měly by tak být i brány. Takže zůstat s milovanými nejbližšími a dobít baterky. Silvestr je ovšem věc jiná. Hráli jsme na oné Luminosity New Years Bang party a byla to pro nás opravdu významná událost. Byl to fakt mazec vidět, jak lidé různých národností přišli do tohoto malého městečka strávit právě tuto noc s námi.
Markus: Po těch několika poklidných vánočních dnech jsme vyrazili do Amsterdamu na už zmiňovanou Luminosity a byla to pro všechny skvělá noc. Lidé, kteří tam přišli, byli právě tak úžasní jako ti minule v Praze a v Brně. Pořád mám husí kůži z toho, jak společně tancovali, skandovaně zpívali Million Miles To Run nebo Silence To The Call a užívali si každý track našeho živého vystoupení.
 
Vyrys: V roce 2011 Vám vyšlo opravdu vynikající debutové album Personal Epos. Jak tahle Vaše německo-rakouská spolupráce na albu probíhala a jak dlouho jste ho připravovali?
Torsten: Tak především Ti děkuju za kompliment. Toto album a doba během práce na něm byla magická. Markus se na čas přestěhoval do Berlína, takže to byla velmi úzká spolupráce z jedné vody načisto. Hudební náplň alba byla hotová asi za 4 měsíce, což je na 14 skladeb docela krátká doba. Pak už jen další čas navíc zabrala fáze plánování jeho vydání u labelu Afterglow. Vzpomínám si, jak jsme se nemohli dočkat, kdy se dozvíme konečné datum releasu! J
Markus: No, prostě doslova „probíhala“, jako bychom běželi. J Byla to sranda, protože jsme to museli udělat bez jakýchkoliv kompromisů. Žádné zapisování si poznámek, žádné dohadování se. Bylo to pro nás úžasné období.
 
Vyrys: Torstene, teď otázka pro Tebe k Tvým začátkům. Patřím k těm lidem, kteří si název Wellenrausch nepřímo spojují s Paulem van Dykem díky dvěma věcem. Před 10 roky u nás jako příloha hudebního časopisu XMAG vyšlo samotným Mistrem namíchané CD, které se časem pro mnohé zdejší trancaře stalo legendárním a obsahovalo Tvoji píseň On The Run. Ale hlavně o dva roky později Paul použil další Tvůj track Carry On na jeho veleúspěšnou kompilaci Politics Of Dancing 2. Jak jsi tuhle podporu vnímal a co to pro Tebe znamenalo?   
Torsten: Ano, Paul van Dyk mě tenkrát podporoval podobně jako nyní Markus Schulz. Tehdy jsem byl Paulův hodně velký fanoušek, takže jsem na to byl velmi hrdý. Ale abych byl upřímný, na tehdejší svoji vlastní tvorbu jsem nesdílel stejný názor. Nebyl jsem si jistý, co vlastně chci s mými tracky dělat, což se od těch dob změnilo a teď už vím, co chci! J 
 
Vyrys: Tenkrát jsi právě dělal rychlejší věci patřící do škatulky uplifting trancu. Nyní se projekt Wellenrausch prezentuje spíše pomalejším a temnějším progressive trance soundem. Proč a kdy u Tebe nastala tahle změna stylu? Souviselo to třeba i s příchodem Markuse?
Torsten: Jak jsem říkal, tehdy jsem si nebyl vůbec jistý, jak by měla má produkce znít, takže jsem prostě následoval tehdejší trend. Když Markus vstoupil do projektu, objevil jsem jinou cestu – nejít s trendem a poslouchat své srdce. Jeho čerstvý a otevřený pohled na trance mi nesmírně pomohl, zachránil mi producentský život. J
 
Vyrys: Markusi, co jsi dělal Ty před tím, než si se stal hlasem projektu Wellenrausch?
Markus: Měl jsem normální zaměstnání, pracoval jsem jako IT technik doma v Rakousku. Ale teď jsem muzikant a nikdy s tím nepřestanu. Víš, jak to tak většinou bývá, od 16 let jsem hrál ve spoustě kapel, v mnoha klubech a dělal vše kolem, co k této hře patří. Ale abych tu dlouhou storku zkrátil, dal jsem v práci výpověď, sbalil si svých pár švestek a v roce 2008 se přestěhoval do Berlína. A za několik týdnů jsem se náhodou seznámil s Torstenem. No a nyní už pracujeme na druhém albu!
 
Vyrys: Markus Schulz loni vydal album Scream, na nějž přidal jako bonus Váš velmi povedený společný track Silence To The Call. Jak tato zdařilá spolupráce vznikla?
Torsten: Dostali jsme od něj e-mail ve smyslu „Chcete se mnou spolupracovat na albu Scream?“…a my jsme jednoduše vykřikli ANO! Přijali jsme jeho počáteční nápad, který měl v hlavě, a dělali na tom sami u nás ve studiu. O několik týdnů později už tam v tom našem malém studiu tvořil Mistr společně s námi, což bylo neskutečné.
Markus: Wellenrausch je projekt, o kterém jsem vždycky snil. Je to něco, jako když se řekne „nechat si to nejlepší na konec“! Po vydání alba Personal Epos nás samotný mistr Markus Schulz požádal, jestli bychom se nechtěli podílet na jeho albu Los Angeles ’12 z řady kompilací věnovaných vždy jednomu městu, tak vznikla skladba Million Miles To Run. Za několik měsíců nás Markus oslovil znovu, tentokrát s nápadem na spolupráci na nějakém tracku a během pár týdnů byl Silence To The Call na světě. Je to pro nás pořád neuvěřitelné…
 
Vyrys: Co dalšího máte teď v plánu? Krom již zmíněného singlu Million Miles To Run pokračujícího v soundu minulého alba máte za posledních několik měsíců venku také spoustu výtečných remixů znějící dosti deepově. Markus už naznačil práci na novém albu, o kterém jsem se na Facebooku dočel, že má pracovní název “Dark anomalies and deep curiosities“. Takže na co se můžeme těšit?
Torsten: Zatím o tom nemůžeme mluvit, protože všecko potřebuje být aspoň chvilku tajemstvím…ale bude temné a progresivní…a velmi speciální.
Markus: Album se nyní vyvíjí. Vždycky chceme překvapit jak sami sebe tak naše fanoušky, což se podaří jen tehdy, když jsme nadšení z nového materiálu, hudebně i slovně řečeno. A my z toho nadšení rozhodně jsme! Řekl bych to asi tak, že právě na planetě Wellenrausch tak trošku objevujeme nový kontinent…
 
Vyrys: V Čechách nebude hrát poprvé. Loni v listopadu jste si tady dali rovnou klubový víkend. V pátek v Praze na The Sound of Germany a hned v sobotu v Brně akci Upstream. Jaké máte na tyto akce vzpomínky a jak se Vám tu líbilo?
Torsten: Jo, panečku, to byla paráda. Potkali jsme několik bláznivých kluberů a strávili s nimi noc. Jsme tak šťastní, když vidíme a slyšíme, jak lidé znají naše skladby a zpívají je. Neskutečné!
Markus: Bylo to prostě skvělé! Strávili jsme nádherný víkend s úžasnými lidmi, měli dvě parádní hraní ve dvou krásných městech s vynikajícími návštěvníky. Obě akce byly moc dobře uspořádané a s povedeným line-upem. Užili jsme si každou chvilku, takže je teď skvělé být opět pozvaní do Brna a moc se na Flédu těšíme!
 
Vyrys: Takže na co se od Vás můžeme těšit teď v březnu na E-MOTION?
Torsten: Očekávejte nějaké z brusu nové skladby a remixy, Některé věci ještě nebyly nikdy hrány!
 
Vyrys: Na brněnské Flédě zahraje také Dan Stone. Víte o něm něco a jak se na to těšíte?
Torsten: Dan vydává na našem partnerském labelu Tool Records a jeho produkce je fakt skvělá. Už se nemůžeme dočkat, až se s ním v Brně potkáme.
 
Vyrys: Máte nějaký vzkaz českým fanouškům?
Torsten: Všechny Vás jednoduše rozhýbeme a jsme hrdí, že Vám tady můžeme zase zahrát.
Markus: Od té doby, kdy jsme byli posledně v Brně, se sem tam přistihnu, jak si broukám melodii jedné staré písničky od The Temptations a jsem zase celý bez sebe v krásném Brně…! A o tom to je! Brno je úžasné a bláznivé! Moc se na Flédu těšíme, že Vás uslyšíme společně křičet třeba Million Miles To Run!

Facebook event

Dodal: David Linhart
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION – ALWAYS ONE STEP AHEAD

Pátek 22. 3. 2013
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
DAN STONE WELLENRAUSCH live STEPAN BRUCK vs. VYRYS Free Gate, Joe Cormack, Najgecc Second stage: CHRISTINE LAU (DE) KASTER CORDALIS (DE) ANDREAS TONAR (DE) Sonja, Deivis, Segment
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika