IAMX s novým albem v Roxy již dnes

IAMX s novým albem v Roxy již dnes

02. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Projekt IAMX dnes v Roxy představí zbrusu nové, již páté řadové album The Unified Field! Jediný tuzemský koncert IAMX v tomto roce se uskuteční necelé dva roky po jejich zdejší poslední návštěvě a kromě samotných IAMX se můžeme těšit také na show jednočlenného švédského popového projektu Moto Boy, který se postará o start celého čtvrtečního večera.
Pražský koncert IAMX bude celkově třetí zastávkou Animal Impulses Tour, které kapela odstartovala 28. 3. v bruselském AB a je nasnadě, že - jak to tak u Cornera a spol. bývá - bude hrát v setlistu prim především nové, 22. 3. vydané páté studiové album The Unified Field.

To dle slov frontmana IAMX reflektuje "snahu akceptovat lidské bytí v celé jeho podstatě, naučit se ho milovat a odhalit jeho nekonečné frustrace a rozpory, které přináší" a zatím sbírá jak nadšené až oslavné reakce, tak i ty střízlivější řadící novinku IAMX v rámci jejich diskografie spíše do průměru.



Na druhou stranu u IAMX odjakživa platí, že nejsilnější jsou jejich písně naživo. Frenetické koncerty s prvky výmarského kabaretu i avantgardy a do posledního detailu vymazlená pódiová prezentace jsou (nejen) v tuzemsku pověstné svou hypnotickou atmosférou a energií. A je víc než jisté, že nic se na tom měnit nebude ani se zbrusu novou show, kterou kapela pilovala v posledních týdnech a v jejímž rámci dojde kromě novinek jistě i na ty největší hity z předchozích čtyř řadovek Kiss + Swallow (2004), The Alternative (2006), Kingdom of Welcome Addiction (2009) a Volatile Times (2011).

Za pozornost (a včasný příchod) ale stojí i v úvodu zmiňovaný švédský projekt Oskara Humlebo Moto Boy, který si IAMX vybrali coby předkapelu aktuálního tour. Charismatický Švéd, který má na svém kontě zatím dvě řadové desky a mezi svými vzory uvádí mj. jména jako Čajkovskij, Angelo Badalamenti, Scott Walker nebo Siouxsie Sioux, charakterizuje svou hudbu jako „šťavnatý a romantický pop pohybující se svou atmosférou někde mezi písněmi Jeffa Buckleyho a filmy Davida Lynche“.

Co je na slovech Moto Boy pravdy, si budete moci ověřit již ve čtvrtek 4. 4. v ROXY stejně jako to, jak se IAMX podařilo převést nové skladby do živé podoby a čím dalším zase ozvláštnili svou pódiovou prezentaci.

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IAMX - ANIMAL IMPULSES TOUR 2013

Čtvrtek 4. 4. 2013
Vstup: 600 Kč
Vystupují:
IAMX (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika