Klubová premiéra Loadstar za pár dní v Roxy

Klubová premiéra Loadstar za pár dní v Roxy

03. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dne 12. 4. nás v Dlouhé 33 čeká pecka, která potěší zejména příznivce zlomených beatů. Do Roxy totiž dorazí jedno z nejzajímavějších jmen labelu Andyho C Ram Records, britské duo Loadstar.
Na hlavní stage je podpoří domácí DJs Ghonzales, Schooler a Beast 67, v chill outu pak budou kouzlit Tomics & Tibi a vizualizace bude mít pod palcem VJ Quark / astraL d:VISION.Dvojici Loadstar tvoří Gavin Harris a Nick Hill, kteří jsou ve světě drum´n´bassu spíše známí jako Xample a Lomax. Prvně se potkali Liverpoolu, když zde Gavin studoval na univerzitě sociologii a kromě toho stíhal ještě skládat muziku pořádat lokální d"n"b party, kde si zahrál mimo jiné právě i Nick, tehdy coby člen kultovního projektu Holdtight.

Už v té době ale Nick velmi slušně bodoval na britské d"n"b scéně coby Lomax také se svými sólovými releasy, jejichž kvalita neušla ani Andymu C a jeho labelu Ram Records, jemuž se Nick aka Lomax upsal v roce 2008 a debutoval zde o rok později s EP Faith Massive. Rok 2009 byl zároveň tím, kdy začali Nick a Gavin (tehdy už také podepsaný u RAM Records coby Xample) trávit více času ve studiu společně.



Kombinace Nickova hudebního vzdělání (od raného věku hraje na piano) a Gavinova přirozeného talentu byla už od samého počátku jejich spolupráce velkým příslibem pro budoucnost d"n"b jako takového, což potvrdil hned první release pod hlavičkou Loadstar Link To The Past, který vyšel na Ram Records v roce 2010 a tentýž rok byl oceněn coby "best single" dle Drum & Bass Arena Awards.

Genialita produkce Loadstar tkví v jejich osobitém a pořádně energickém stylu, který vychází z d"n"b undergroudu, z nějž Nick i Gavin vzešli, ale zároveň se v něm objevují reflexe těch nejmodernějších trendů hýbajících současnou elektronickou scénou. Ostatně věhlas a kvalitu Loadstar kromě jejich vlastních tracků potrzují i perfektní remixy, mezi nimiž najdeme takové skvosty jako remix Examplovi pecky Two Lives, Blind Fight Chase & Status nebo Fighting Fire Breakage.

Tohle všechno společně s léty zkušeností s vlastní produkcí dělá z Loadstar jedno z nejzajímavějších jmen na současné d"n"b scéně. Jejich muzika skvěle funguje jak při poslechu na domácím stereu, tak v klubech, arénách a festivalech po celém světě. Víc než výmluvně o tom vypovídají nadšené reakce hudebních kritiků stejně jako "řadových" fanoušků d"n"b.

V pátek 12. 4. v ROXY se k nim budou konečně moci připojit i čeští fans, jimž se ten den autoři takových výjimečných tracků jako Space Between, BLVD (oba 2011), Passenger nebo Black & White (oba 2012) představí vůbec poprvé. Už teď je nadmíru jasné, že to bude minimálně v ranku d"n"b událost měsíce ne-li celého jara 2013!

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LOADSTAR

Pátek 12. 4. 2013
Vstup: Do 23:00 za 100 czk, od 23:00 za 200 czk
Vystupují:
Loadstar (UK, RAM Records)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika