V pořadu Radia 1 zazní koncert Sofa Surfers

V pořadu Radia 1 zazní koncert Sofa Surfers

08. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 9. dubna ve 22:00 odvysílá Radio 1 záznam koncertu rakouských Sofa Surfers. Rakouská kapela se domácímu publiku představila v únoru 2011 v pražském Paláci Akropolis. Sofa Surfers zanedlouho opět zavítají do Prahy – jejich koncert proběhne 4. května 2013 v klubu Rock Café.  
Debutový singl Sofa Rockers inspiroval rakouského DJe Richarda Dorfmeistera k remixu, debutové album Transit skupině přineslo mezinárodní distribuční kontrakt. Druhé album znamenalo zdravé oživení na světové elektronické scéně. Cestu k uznání kapele otevřela originalita, s jakou na podiu propojila zvuk a multimedia. Singl z druhého alba Cargo vyšel souběžně s remixem britsko-jamajského DJe Mad Professora a Stereo MCs si jej vybrali na kompilaci DJ Kicks. Sofa Surfers si ale sami vysloužili respekt jako autoři remixů, nahrávky jim poskytla řada světových hvězd: Femi Kuti, Roy Ayers, Ennio Moricone, Cornershop, Tosca a další.
 
V dalších letech Sofa Surfers expandovali do hloubky, propojili hudbu s vizuální složkou a vytvořili jedinečnou zkušenost, v níž zvuky a obrazy tvoří kompaktní celek. Po krátké pauze vzniklo v roce 2005 album Sofa Surfers, známé jako „Červené album“, které stojí na střídmých aranžmá pro kytaru, basu a bicí a skupině přineslo mimo jiné novou spolupráci s původně hostujícím zpěvákem, tanečníkem a choreografem Mani Obeyou.V roce 2010 kapela vydala album Blindside, o dva roky později se přihlásila se zatím posledním počinem Superluminal.
 
Webové stránky Sofa Surfers: http://www.sofasurfers.info/
 
ZÁZNAM KONCERTU SOFA SURFERS RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 9. DUBNA 2013 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE.


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika