FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Agressive Music Fest bude letos dvoudenní

 Agressive Music Fest bude letos dvoudenní
16. 04. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Agressive Music Fest letos nabídne hned několik zásadních změn. Poprvé ve své historii rozprostře hudební produkci do dvou dnů, takže všichni příznivci festivalu se mohou ve dnech 19.–20. července vydat směrem do malebné obce Pohoří nedaleko Hradce Králové a dopřát si proti minulosti dvojitou porci pořádné muziky.
Další změnou je i velice zajímavě sestavený line-up. Zatímco v předchozích ročnících nabízel festival zviditelnění především mladých a méně známých formací, letos se na podhorském pódiu představí jak špička tuzemské tvrdě metalové scény, tak i několik zajímavých hostů ze zahraničí. Určitou změnu doznalo i stylové zaměření. Zatímco dříve se zde představovali především zástupci brutálnějších odnoží metalu, tentokrát se žánrové rozpětí značně rozšířilo. Návštěvníci si tak budou moci vybrat z kapel produkujících například alternativní rock, klasický heavy metal až po ten nejextrémnější grindcore.



A na koho se mohou těšit konkrétně? Patrně největším lákadlem bude kultovní německá formaceNECRONOMICON. Ti svůj neskutečný thrashmetalový výraz dávají na odiv v patřičné kvalitě již bezmála třicet let a staví se tak hrdě po bok svých krajanů Kreator, Destruction či Sodom. Návštěvníky AMF potěší zejména výběrem z výborného loňského počinu Invictus. Skupina zároveň představí i nového mladého kytaristu Andreho Bismenu pocházejícího z Kanady. Ten loni nahradil dosavadního 'strunobijce' Andrease Gerna, který v kapele působil posledních deset let. Přestože je Andre poměrně mladý, nelze z jeho strany očekávat nejistý výkon. Pokud by ovšem došlo k nějakému problému, dozajista jej podrží ostřílený harcovník, zakladatel a frontman Volker 'Freddy' Fredrich (kytara, zpěv). Těšte se na pořádnou metalovou řežbu světového kalibru!

Další němčinou oplývající smečka, která dorazí tentokrát z Rakouska, bude legenda melodického death metalu DARKSIDE. Formace loni oslavila dvacet let působení na hudební scéně a do Pohoří přijedou představit zbrusu nové album Inferno, které vyjde právě v letošním roce. Skupina vedená zpívajícím klávesistou Wolfgangem Süssenbeckem nabídne velice přitažlivou kombinaci melodií a agresivního deathmetalového soundu, umocněného právě Wolfgangovými klávesovými party. Ty dodávají muzice Darkside i patřičně atmosférický rozměr, který především v živém provedení dokáže vyvolat velice příjemné až mrazivé pocity.

Line-up byl částečně poupraven, když italští Have It All museli svou účast na AMF zrušit. Nicméně náhrada vypadá velice slibně. Irští DEAD LABEL nabídnou nejen prvotřídní porci metalcoru, ale rovněž i velice zajímavé obsazení na bubenickém postu. Zejména pánská část publika bude u vytržení při pohledu na sympatickou Claire Persival, která se za svým nástrojem mění ve zběsilou dračici. Skupina s sebou přiveze i poměrně čerstvou nahrávku Sense Of Slaughter, vydanou v loňském roce. Tato změna v line-upu ovšem není jediná. Původně plánovaní brazilští thrasheři Woslom se museli rovněž omluvit. Z důvodu očekávání potomka bubeníka Fernanda Ostera se skupina rozhodla posunout turné k připravované desce až na podzim, čímž samozřejmě padá i vystoupení na AMF. Nicméně pořadatelé nelenili a téměř okamžitě sehnali adekvátní náhradu. Tou bude italská thrashmetalová smečka NEURASTHENIA, která určitě nebude tuzemským fanouškům rozhodně neznámá, neboť se v ČR představila po boku Flotsam And Jetsam či Bonded By Blood. Jedná se o poměrně zkušenou formaci, která položila své základy již v roce 1996, tehdy ještě pod názvem Animalator. V roce 2004 došlo ke změně názvu a částečně i k personálním změnám. Z původní sestavy zde najdeme zpěváka a kytaristu Neila Grottiho, kterého doplní bubeník Rudy Mariani (Asgard) a baskytarista Matteo 'Lehmann' Grazzini, kterého mohou fanoušci znát z doprovodné skupiny Blaze Bayleyho. Na kontě mají dvě řadová alba, ke kterým v loňském roce připojili i kompilační nahrávku Possessed By Your Omen. Těšte se na správnou thrashmetalovou řezničinu s typickým italským šarmem.

Několik zástupců zde bude mít i slovenská scéna. Zmiňovanou žánrovou pestrost rozšíří například powermetaloví ENDLESS MAIN nebo heavymetaloví TRIGGER, kteří se dají označit i jako česko-slovenská kapela. S horormetalovými AINT se můžete příjemně bát nebo se oddávat kouzelným melodiím proplouvajícím drsnými metalovými vodami. Co se týče domácí scény, ta bude mít samozřejmě nejpočetnější zastoupení a vězte, že se nebude jednat o žádné nezkušené holobrádky. Věčný rebel a démon Big Boss představí své bezbožné ROOT, kteří si v loňském roce připomněli 25 let od chvíle, kdy poprvé otevřeli brány pekelné. Za deathmetalový kult se dají dozajista označit i znovuzrození HYPNOS. Ti se loni představili skvělým comebackovým počinem Heretic Commando – Rise To The New Antikrist. 'Zadoomané' rozjímaní s folklorními prvky nabídnou SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY a v trochu podobném duchu se představí i ADOR DORATH. Thrashmetalové peklo rozpoutají legendárně 'rachotící' V.A.R.. Alternativu, ovšem metalcorovou, nabídnou i populární SHATTER, kterým by měli zdatně sekundovat zejména žánrově spříznění INPAIN. Nejbrutálnější produkci nabídnou crust-grindoví HIROŠIMA a deathcoroví MADAFAKA, pozadu ovšem nezůstanou ani thrash/deathmetaloví divočáci SPREADING DREAD. Z drsného moravského severu zavane čerstvý melodicko-deathmetlový vítr v podání dvojiceSKLEPMASTER a NAHUM, kterým budou na záda těžce dýchat mostečtí DEATHSTAR.

Jak sami vidíte, výběr interpretů je vskutku bohatý a žánrově pestrý. Pokud tedy hledáte nějaké to letní festivalové povyražení v okolí Hradce Králové, Agressive Music Fest by rozhodně neměl uniknout vaší pozornosti. Další důležité informace týkající se vstupenek, dopravy, ubytování, stejně tak jako profil a audio ukázky všech účinkujících najdete na festivalových stránkách www.agressivemusicfest.eu.

Dodal: Agressive Music Fest
AGRESSIVE MUSIC FEST

AGRESSIVE MUSIC FEST

Pátek 19. 7. 2013 až Sobota 20. 7. 2013
350 Kč / 480 Kč
Vystupují:
Necronomicon (GER), Hypnos Darkside (AUSTRIA), Aint (SVK), Spreading, Dread Inpain, V.A.R., Nahum, Hirošima, Endless, Main (SVK), Sklepmaster Trigger (SVK), Neurasthenia (ITA), Silent Stream Of Godless Elegy, Deathstar, Dead Label (IRL), Root Shatter Far´N´Hate (SPAIN), Madafaka Ador Dorath
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Ráca / AMF | 07. 06. 2013 | 12:34:43
Změna v sestavě

Po zranění bubeníka ADOR DORATH a následném zrušení vystoupení zmińované ADOR DORATH na AMF 2013 nahradí francouzská metalcore smečka ALL THE SHELTERS !! Ráca / AMF

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |