Z tiskové konference Summer Of Love 2006

Z tiskové konference Summer Of Love 2006

03. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve středu dopoledne se v klubu Radost FX konala tisková konference na téma jubilejního ročníku festivalu Summer Of Love, kde Aleš Bleha oficiálně prozradil účast projektu Kraftwerk a předtavil svého strategického partnera, společnost Imedia, kterou na konferenci zastupoval Dušan Gajdoštik.
Kraftwerk na Summer Of Love
Pro všechny fanoušky elektronické hudby se letošní Summer Of Love stane zážitkem na celý život. Pokud je možné označit někoho na elektronické scéně titulem `legenda`, pak jsou to jedině Kraftwerk. Za 35 let své existence představili světu svou vizi hudby tak silně, že zcela zásadně ovlivnili všechny hudebníky, DJe a producenty na celé planetě. Bez jejich desek by tu jen velmi těžko bylo cokoliv tak, jak to známe dnes - house, techno, hip-hop, EBM, electro, trance, breakbeat, drum`n`bass, acid, electronica.

tz

V letošním roce si pro své kultovní koncerty vybrali a potvrdili pouze 4 místa: festival SonneMondSterne v Německu, Grieghallen v Bergenu v Norsku, Sentrum Scene v Oslo ve Švédsku a Summer Of Love v Čechách. Je nám obrovskou ctí, že si Kraftwerk vybrali právě nás! Koncerty Kraftwerk jsou proslaveny zcela ojedinělou kombinací hudební a vizuální složky do velmi originálního a futuristického konceptu. Každá skladba má vlastní pojetí a stylizaci, koncert jako celek je plnohodnotným uměleckým dílem.

Trochu historie Kraftwerk
Zakládající členové Ralf Hütter a Florian Schneider začali jako Organization, ale už v roce 1970 odehráli první koncert jako Kraftwerk. Po několika pionýrských letech a prvních třech albech vydali v roce 1974 slavné průlomové album "Autobahn". Následovala doslova kultovní alba - "Radio Aktivity" (1975), "Trans-Europe Express" (1977), "The Man-Machine" (1978) a "Computer World" (1981). Právě těmito alby změnili hudební svět, a byla to právě jejich hudba, která vedla k celé plejádě stylů jako house, hip-hop, electro, techno, trance... Ve chvíli, kdy se světem valila nová vlna house music, Kraftwerk vydali svůj doposud největší hit "Tour De France" (1983), následovaný na celých 17 let posledním albem "Electric Café" (1986). Během 17-ti leté pauzy vystoupili jen několikrát, například na festivalu Tribal Gathering v Anglii a nahráli hymnus pro Expo2000. Poté přerušili dlouhé mlčení a připravili impozantní návrat. Po albu "Tour De France Soundtrack" (2003) vyrazili na velmi obsáhlé světové turné, v rámci kterého hráli 22.5.2004 v Praze v Lucerně. Záznam z turné vyšel letos na DVD "Minimum-Maximum".

tz

Jaké budou desáté narozeniny Summer Of Love?
Jednoznačně mejdan letošního léta. V sobotu 19. srpna od 14:00 v Pardubicích na Dostihovém závodišti se opět potkáme. Headlinery letošního Summer Of Love 2006 jsou legendární Kraftwerk. Neubrali jsme samozřejmě ani u dalších hvězd. Připravili jsme 7 pódií: hlavní SEMTEX CELEBRATION pódium, elektroklashové GLOBAL STATION, NUMARK TECHNO pódium přinese pořádný techno nášup, fanoušky trance jistě potěší TRANCED WAVES pódium. Ti, co rádi zlomené beaty si letos přijdou na své na BREAKZ IN THE JUNGLE pódiu, houseoví labužníci najdou své perly na HOUSE CLASSIXX pódiu a pro odpočinek si bude možné zajít na CHILL LOVE pódium.

tz

Pojďme ale na to hlavní, line-up.
DJ TIGA je dnes jedním z nejžádanějších TOP DJů a producentů. A není divu. Už jeho první hit "Sunglases at Night" patří mezi evergreeny, stejně jako následující "Hot In Herre" (se Spejblem ve videoklipu). Loni ale všechny doslova šokoval singlem "You Gonna Want Me" a na letošek si přichystal skvělé album "Sextor". Tiga přijíždí do Čech vůbec poprvé!

ELEKTROCHEMIE (dříve Elektrochemie LK) je společným projektem Thomase Schumachera a Caitlin Devlin. Viděli jsme je už loni a můžeme těšit i letos. Prozdradíme, že v květnu vydávají novou desku "Don`t Go" a Thomas po šesti letech našel čas na svoje sólové album "Home". Dobrou zprávou je, že Thomas připravuje mix CD k červnovému XMAGu.

ADAM FREELAND je doslova ikonou breakbeatu a jeho nová pecka, remix slavného hitu "The Doors - Hello I Love You" je aktuálně obrovským hitem. Adam konečně na SOL!

Možná vůbec nejúspěšnější projekt, který si na Summer Of Love zahraje už počtvrté, to jsou SPACE DJZ. Na letošek připravili světovou premiéru svého koncertu. Těšíme se!

tz

Z domácích není možné zapomenout na MICHAELA BURIANA nebo LUCCU, která se představí premiérou projektu s kytaristou Michaelem Pavlíčkem (Pražský Výběr).

Drum`n`bassové rytmy zastoupí oblíbený SIMON BASSLINE SMITH, známý už z loňska. Zároveň můžeme oznámit, že brzy chystáme jeho "Technique Mix CD" k XMAGu.

Elektroklash a discoelektro bude mít svého zástupce hned dvakrát: koncert NORTHERN LITE a DJský set JOOST VAN BELLENA. Kdo ví, ten ví své...

Předprodej vstupenek
Vstupenky na letošní Summer Of Love 2006 jsou v prodeji od 1.5.2006.
Cena vstupenek je od 1.5. do 30.6.2006 se slevou za 599 Kč + poplatky.

www.summeroflove.cz
.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika