Démoni Chelsea Wolfe v Praze

Démoni Chelsea Wolfe v Praze

22. 04. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Večerní klekání a slunce těsně nad obzorem. Pomalu postupující šero a pak tma. Ideální čas pro démony Chelsea Wolfe, která vystoupí už tuto sobotu (27. 4.) v Lucerna Music Baru v Praze.
Jak se na niternou (čti potemnělou a místy strašidelnou) hudebnici sluší a patří, k samostatnému vystupování si nacházela cestu delší dobu. Člověku se chce říct, že právě tohle má v záplavě ultra sebevědomých, ale zároveň povrchně jepičích uměleckých aktů smysl.


 
Tvorba Chelsea Wolfe, jak je ke slyšení na její druhé desce Apokalypsis, v sobě ukrývá zvláštní kouzlo: od ochromujícího otvíráku desky Primal/Carnal, který odkazuje k oblíbeným Burzum a nahání spíš úctu před vším nepochopitelným než strach, se atmosféra zjemňuje, ale nikdy nevychází z okouzlení vším potemnělým, zakrytým. Odtud ostatně také původní význam slova apokalypsa – zjevení, odhalení. Wolfe se nevrhá do odhalování rychle, bezhlavě. Naopak. Téměř každá skladba má v sobě cosi meditativního, možná s výjimkou nejlepšího tracku s názvem Demons. Kytary se z poklusu dají na úprk, místy to celé připomíná Sonic Youth v raných fázích…jo, jestli bych si Wolfe dokázal představit jinde než v hájemství witch-house/doom folk, tak by to bylo v těch nejodlehlejších kytarových lužinách.
 
Po výrazném lo-fi debutu The Grime and the Glow, který spatřil světlo světa po tříměsíčním tripu kolem jaderných elektráren, přišlo její druhé, tentokrát studiové album Apokalypsis. Po akustickém Uknown Rooms (2012) se na letošní rok chystá čtvrtá deska – Wolfe si pořídila ansámbl a určitě se tak je na co těšit!



Chelsea Wolfe, Lucerna Music Bar, 27.4.2013 (od18 hodin)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHELSEA WOLFE

Sobota 27. 4. 2013
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Chelsea Wolfe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika