Lords of the Underground tuto sobotu v Roxy

Lords of the Underground tuto sobotu v Roxy

04. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dalším významným hip hopovým koncertem pořádaným Smart Entertainment, bude tuto sobotu Lords of the Underground. Po ne zcela povedeném koncertu klasické kapely Onyx se tuto sobotu můžete zajít pobavit na další z legendárních představitelů new school éry hip-hopu první poloviny 90. let.
Po ne zcela povedeném koncertu klasické kapely Onyx do Prahy přijede další z legendárních představitelů new school éry hip-hopu první poloviny 90. let, kapela Lords Of The Underground. Skupina původem z Newarku, New Jersey ve složení Doitall, Mr. Funke a clevelandský DJ Lord Jazz se poprvé potkala v době svých univerzitních studií na Shaw University v Severní Karolíně. Jejich demonahrávka se dostala do rukou legendárního producenta Marley Marla, který jim nabídl možnost, přetočit demo v jeho studiu, přičemž jim nabídl své produkční schopnosti a nakonec, spolu se svým chráněncem K-Defem, produkoval celé debutové album skupiny.

Před samotným vydáním debutového alba Here Come The Lords (1993) ješte LOTUG bodují v urban hitparádách se třemi hitovými singly – Psycho, Funky Child a Chief Rocka. Album samotné nepřináší na svou dobu nic převratného, je typickým příkladem produkce první poloviny 90. let – je plné samplů z funkových a jazzových klasik, výrazných basových linek a boombapových bicích. Přesto bylo ve své době úspěšně přijato jak posluchači, tak i kritikou a kapela byla vyhlášena nejlepší rapovou skupinou roku 1993 hudební TV stanicí BET.

Hned v roce 1994 vydává kapela své druhé album Keepers Of The Funk, které přináší jisté zjemnění a pročištění zvuku, k produkci se více dostává K-Def, který do hry přináší více autorských postupů, jakými jsou klávesové plochy a živě dohrávané nástroje. Jak název desky napovídá, kapela se hlásí ke svým kořenům, které nachází ve funku. To se nejvíce projevuje v hostování P-funk giganta George Clintona. Nejvýraznějšími songy alba jsou hitová Tic Toc, What I`m After a Faith.

Třetím a zatím posledním albem skupiny LOTUG je album Resurrection (1999), které vyšlo na labelu Jersey Kidz rapperky Queen Latifah. I toto album si udržuje vysoký standard i přes to, že vzniklo bez podpory Marley Marla v kompletní produkci DJ Lord Jazz. I když nevynikalo zrovna velkou prodejností, bylo příznivě přijato kritikou a singly Henessy a Blow Your Mind byly ve své době povinnou součástí všech dobrých mixtapes.

LOTUG si po celý čas své kariéry dokázali udržet kredit díky svým kvalitním deskám a energickým live shows, o nichž se v minulosti přesvědčilo i pražské publikum. Tehdy v nekompletní podobě, což většina lidí ani nezaregistrovala, neboť místo rappera Mr. Funky zaskočila female MC Sha-b, neoficiální čtvrtý člen kapely.

lords

LORDS OF THE UNDERGROUND live – Roxy Praha, 6. 5.2006, 19:00 hod
+ DJs: Brainthug, Aphect

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika