Druhý report z Reflection

Druhý report z Reflection

04. 05. 2006  |  Autor: Ondra  |  Komentáře (2)
Jedna z mála akcí v Praze, která slibovala jak hvězdu současné house scény Ali Dubfire, tak i legendy zlomených beatů Ed Rush & Optical. Pokaď oplýváte náklonností alespoň k jednomu tomuto stylu, určitě jste si , tak jako já, nenechali ujít „indoorovou“ mega párty Reflection, pod kterou se podepisoval projekt Live In Prague.
Jedna z mála akcí v Praze, která slibovala jak hvězdu současné house scény (Ali Dubfire – ½ Deep Dish), tak i legendy zlomených beatů (Ed Rush & Optical). Pokaď oplýváte náklonností alespoň k jednomu tomuto stylu, určitě jste si , tak jako já, nenechali ujít „indoorovou“ mega párty Reflection, pod kterou se podepisovala agentura Live In Prague (spojení sil agentury D-Smack U s produkcí Abatonu). Akce se konala v osvědčených prostorech Veletržního paláce, který svojí prostorností dokáže nabídnout dvě plnohodnotné stage + místo na šatnu + plochu na toalety, čili místo takřka ideální.

reflection

Hned u vstupu bylo zřejmé, že akce bude dobře organizačně zvládnuta, fronty u šaten, ani před vstupem nebyli nijak veliké a nikde se dlouho nečekalo. U toalet a barů platilo to samé, takže známá to pruda, kdy nejprve díky jisté potřebě čekáte před buňkou deset minut a pak na baru dalších patnáct se tentokrát nekonala. Dalším velkým plusem byl zvuk. Na hlavní stage to opravdu znělo, tak jak má, krásný a čístý zvuk, basy se „vžírali“ přímo pod kůži. Ani projekce nebyla ošizena, 2 x dvě plátna po obou stranách pódia, navíc šest obrazovek pod DJským pultem a video za DJs také povedené. Menší, o to víc natřískaná druhá stage sice nabídla zvuk o trochu slabší, nijak tomu ale neubralo na atmosféře, která tam celou noc panovala. Světla na obou sálech bych označil jako standartní.

respect

Malým škraloupem tak akorát zůstává nečekaně změněný line-up hlavní stage, kde akci měla zahajovat Miss Nine (support Aliho Dubfire při jeho turné) a samotný Dubfire měl hrát od půlnoci až do konce. Nečekaně mě však při příchodu zarazila tvář hrajícího DJe Raie, který dostával lidi do varu a původně hrát nejdříve měl, pak zas neměl a v zápětí vystoupení Miss Nine až od půlnoci, v čase, kde už měl nastoupit Ali Dubfire. Její set byl však tak živý, že mě už jen rozesmála zpráva o tom, že mistr Dubfire byl unavený a tak si svůj 6 hodinový set zkrátil pouze na 4 hodiny a celý line-up hlavní stage musel tak být „překopán“. Zhruba tedy v 01:30, po energickém groovy setu krásné Miss Nine, se za pultem objevila černovlasá hlava a už první deskou (remix Björk) bylo jasné, že to bude hodně promyšlený a příjemný set. Ali Dubfire si vybíral desky spíše pomalejšího rázu, kdo čekal diskotéku, dočkal se jí až ke konci setu ve skladbě „Say Hello“. Mě osobně svým výkonem dostal a tímto jeho set neoficiálně pasuji jako house set roku! Někteří lidé moje nadšení sdíleli, jiní se jen pohupovali, jiní zklamaně odcházeli. Na druhou stranu to mělo výhodu, že parket nebyl přeplněný a po celou dobu se zde dalo tancovat a dovádět jak bylo libo.

reflection

Opakem pak byla druhá „zlomená stage“, která by se dala klidně nazvat jako malé peklo. Neutuchající horko, narváno k prasknutí a samozřejmě výborný jungle. Byl jsem si sice poslechnout jen hvězdy Ed Rushe s Opticalem, ale věřím, že atmosféra jaká byla při jejich setu, panovala nad „spoceným“ publikem celý večer. V jeden moment jsem pohlédl Ed Rushovi do obličeje, zrovna ve chvíli, kdy pustil nějakou hard stepovou skladbu a v jeho tváři bylo jasné, že tuhle noc si opravdu užívá a že to do lidí, společně s Opticalem, budou „prát“ ze všech sil, aby si od nich sklidily zasloužené ovace. Takovéto souznění DJe s publikem jsem už dlouho nezažil. Ed Rush & Optical ukázali, proč se právem řadí mezi top drum n’bassové Dje na světě.

Po té, když jsem se vrátil na hlavní stage, počkal jsem si na konec, který byl o půl hodinky dříve, než se psalo, čili v 05:30. Stage byla přesto zaplněna slušným počtem jedinců, kteří se marně dožadovali nějakého přídavku. Ali Dubfire se s nimi stačil z pódia jen rozloučit a tak sklidil aspoň zasloužený potlesk. Reflection byla po všech stránkách příjemná akce s profesionální organizací a skvělou hudbou. Určitě se zas na nějakou podobnou co nejdříve vypravím.

Více fotek zde zde

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Ondra
05. 05. 2006 | 15:09:41
+0 | -0
já na pivko čekal vždycky max minutu
krysa
05. 05. 2006 | 09:42:30
+0 | -0
teda s tema frontama nevím nevím, asi si chodil v jiný okamziky nez ja :))
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika