Z tiskové konference Love Planet

Z tiskové konference Love Planet

04. 05. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (1)
Tento čtvrtek se v No Stress Café v Dušní ulici na Praze 1 konala tisková konference festivalu Love Planet, kde mimo jiné David Urban představil další hvězdné kapely. Na dvoudenním festivalu se dále objeví Pet Shop Boys, Audioslave a další jména, která naleznete v článku.
Festival Love Planet, jehož první ročník navštívilo na 18 000 lidí, se letos odehraje v pátek 11. a v sobotu 12. srpna na letištní ploše aeroklubu Tábor. Pořádající agentury festivalu Love Planet, Interkoncerts/Live Nation a D Smack U Promotion letos na místě nechají vyrůst pět ohromných pódií, sportovní areál a dva stany pro divadlo a film. Na festivalu vystoupí přes tisíc účinkujících z celého světa, kteří se tak vystřídají na těchto scénách: Evropa 2 Stage, Universum Stage, Mattoni Music Zone Stage, Mentos Creative Zone Stage, Kenvelo Stage, Extreme Sport Park, Film Arena a Theatre Arena.

love planet

Mezi hlavní zahraniční hvězdy festivalu patří například skupina Audioslave ze Spojených států, britská legenda Pet Shop Boys, v současné době také velmi populární vtipně pojmenované skotské kvarteto Franz Ferdinand, kultovní americká industriální metalová skupina Ministry, miláčci publika I am X z Velké Británie, hiphopová hvězda Ice T s ostrou formací Body Count z USA, finští The Rasmus nebo angličtí rozverní Art Brut. Dále vystoupí například Hooverphonic, Loonaloop, Loop, Kava Kava, Persiana Jones atd.

Finská skupina Him bohužel zrušila vystoupení na festivalu kvůli nepředvídatelné události osobního charakteru jednoho z členů kapely a omlouvá se fanouškům i organizátorům festivalu.

„Pro festival Love Planet jsme se snažili vybrat v současné době aktuální zahraniční hudební projekty, jejichž alba vyšla nedávno nebo jsou na spadnutí,“ uvedl David Urban z D Smack U.

Audioslave - zpěvák Chris Cornell všem známý také jako frontman skupiny Soundgarden a ostatní tři členové kapely pro změnu z Rage Against the Machine - chystají na červen vydání nové desky Revelations. Pet Shop Boys před pár dny vydali novinku Fundamental, stejně tak I am X, jejichž zpěvák Chrise Corner je původně ze Sneaker Pimps, mají úplně novou desku The Alternative. Ministry vydali poslední desku Rio Grand Blood v dubnu tohoto roku a v létě fanoušky potěší novým albem Murder 4 Hire také Boudy Count feat. Ice T. Franz Ferdinand představili loni na podzim album You Could Have It So Much Better a v současné době už pracují na dalším.

love parade

Zahraniční djská esa zastupují Andy C (Velká Británie), Dave Seaman (Velká Británie), High Contrast (Velká Británie), Hernan Cattaneo (Velká Británie), Satoshi Tomiie (Japonsko), Elite Force (Velká Británie), Bold (Austrálie), Dj Fresh (Velká Británie).
Zahraniční hip hop prezentují například Afu-Ra (USA), Dj Tuco (Velká Británie), Rytmus (Kontrafakt) a DJ Lucco (Slovensko) nebo Foreign Beggars (Velká Británie).

Z domácí scény festival Love Planet nabízí řadu předních kapel a DJ´s jako například Sunshine, JAR, The Ectasy of Saint Theresa, Chinaski, Clou, Gaia Mesiah, Bratři Orffové, -123 minut, The Nihilists, Khoiba, Skyline, Southpaw, Temperamento, slovenští Polemic, Roe Deer, Hypnotix, Priessnitz, Toneless, Vypsaná fixa nebo Gipsy, Bow Wave, PSH, Indy & Wich a Djs Loutka, Tráva, Rai, Vec, Agent, Koogi, Ghonzales nebo Im Cyber.

love parade

Součástí doprovodného programu bude sportovní areál, ve kterém festival nově nabídne například exhibici ve Freestyle motocrossu, Freestyle BMX a Skateboardingu. Na Love Planet tak bude možné vidět exhibici Josef Dresslera, Mistra světa v Trialu. Mezi standardy sportovní zóny patří vyžití na lezecké stěně, volejbal, petanque nebo minifotbal.

Filmový stan nabídne bezmála třicetihodinový filmový program. Části programu vznikly ve spolupráci s festivaly ANIFEST, FRESH FILM FEST, nebo FAMU FEST a prezentují většinou vítězné filmy těchto přehlídek. Na filmovém bloku Krátké filmy spolupracoval scenárista a dramaturg Jan Stehlík. Dva celovečerní dokumenty Super Size Me a Trembling Before G-D pochází od distribuční společnosti Aerofilms. Divadelní stan uvítá deset divadelních projektů, mezi nimi například kabaret Matapa, polský divadelní cirkus Kejos Theatre nebo workshopy – žonglérství a výroba a zdobení divadelních masek.

love parade

„Vzhledem k tomu, že letos očekáváme vyšší návštěvnost oproti prvnímu ročníku, festival bude disponovat větším stanovým městečkem a přidáme parkovací plochy. Komfortní zázemí pro návštěvníky je pro organizátory Love Planet prioritou,“ uvedla koordinátorka festivalu Jana Heřmánková.

Festival vyroste na ploše o velikosti více než 40 hektarů, z níž samotný festival zabere téměř 20 hektarů. Na ploše vyrostou například dvě obří pódia o rozměrech cca 30 x 20 x 11 metrů, největší stan dosáhne rozměrů 70 x 35 metrů. Odběr elektřiny na festivalu, který zaměstná přes 800 lidí, odpovídá městu s několika desítkami tisíc obyvatel. Stanové městečko, ve kterém může vyrůst až 10 000 stanů, a areál festivalu budou letos vybaveny výrazným osvětlením. Na Love Planet bude posíleno oproti minulému ročníku také sociální a hygienické zázemí, několik cisteren s pitnou vodou je samozřejmostí. Rozšířeny budou také možnosti občerstvení a jejich sortiment. Permanentně přítomný bude sanitní vůz a sanitní autobus včetně zdravotnického personálu – lékaři a zdravotní sestry a stacionární stanice první pomoci. Areál festivalu a stanového městečka bude pod permanentní kontrolou téměř dvou set členů bezpečnostní služby. Z města Tábor bude jezdit do areálu kyvadlová doprava.

love parade

V současné době je možné zakoupit dvoudenní lístek na festival za 695,- Kč, tato cena bude platit do 31. května. Od 1. června bude lístek za cenu 895,- Kč. Dvoudenní vstupenka na místě vyjde pak na 995,- Kč. Návštěvníci budou mít možnost si na místě koupit jednodenní vstupenku na druhý den festivalu za 795,- Kč.

www.loveplanet.cz

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
:-)
28. 05. 2006 | 19:08:33
+0 | -0
:-) a nebude to :-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika