Djs Home Kelda v rozhovoru

Djs Home Kelda v rozhovoru

05. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
tento kratký rozhovor je zaměřen převážně na městskou slavnost Dotkni se Písku, kde Dj Home vystoupí.
Hezký jarní den pánové, vzhledem k vašemu vystoupení 10.6. v Písku mě zajímá pár věcí...Jak vznikla vaše spolupráce?
Kelda:
„Byl jsem na párty, kde hrál i Home a stál jsem před podiem, na kterém pobíhal týpek s mikrofonem. Najednou mi ten mikrofon podal a já mu do něj něco zahalekal. On mě následně vytáhl na podium, znova mi vrazil mikrofon, a jelikož jsem byl hodně vykalenej, zapěl jsem...no, a zrovna tam hrál svůj set Home...Ráno po probuzení jsem si říkal – Ježíši, to byla ostuda. A za týden mi přišla zpráva, jestli zkusím zpívat Homovi do setu :)“
Home: Jak jsem už řekl, měl jsem dlouho chuť oživit svůj set. Zkoušel jsem vystupovat se zpěvákem Pjakata Progidy ale od začátku se mi to moc nezdálo. A při jednom svém hraním jsem najednou slyšel výborný hlas...fakt jsem chvíli přemýšlel, kde se na tý desce vzal. Pak jsem viděl, jak se nějakej týpek rve na podiu o tričko, které mu můj dosavadní zpěvák sundával a do toho zpívá do mikráku...a bylo mi to jasný :)

Bude vaše duo něčím inspirované? Respektive kde berete nápady, jak by to mělo znít?
Home:
Mám rád improvizaci, takže nic nezkoušíme, ani nikoho nevykrádáme. Víceméně je to na Keldovi, protože já sice můžu říct, co budu hrát, ale málokdy se toho nějak striktně držím, takže je na něm, co on k tomu přidá. Dávám mu svá dema, aby alespoň rámcově znal moje desky a ostatní nechávám na něm.
Kelda: Přesně tak, hudbu má ve svých rukou Home, já dostanu týden před vystoupení CD, kde jsou desky, které bude možná hrát a ostatní je spontánní...

Zatím proběhlo jedno vaše vystoupení před halou plnou lidí na Palm Night Fever a setkalo se s velikým úspěchem. Čím podle tebe živý hlas klasický dj set obohacuje?
Kelda:
Myslím, že každý živý nástroj dodá hudbě „živost“, produkce není tak umělá a díky tomu se dá snadněji navázat kontakt s publikem.
Home: Mám rád všechno, co zvedá lidem ruce nad hlavu. A to, když mi do mixu najednou začne Kelda zpívat, jeho hlas graduje úplně stejně jako desky a lidi řvou to zvedá ruce i mě :) Je to pro mě samotného spestření, moje sety mě víc baví a je to pro hlavně výzva.

Jak bys nalákal lidi na vaše vystoupení?
Home:
Lákat moc neumím...snad jen, pokud máte rádi mé techno, tak přijďte, bude!! Pokud nemáte rádi mé techno, přijďte, protože to bude trochu něco jiného. Každý si v tom může něco najít a pokud ne, tak vám prý pořadatel vrátí prachy. :) To byl vtip.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika