Fritz Kalkbrenner živě v Roxy již příští pátek

Fritz Kalkbrenner živě v Roxy již příští pátek

09. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Necelé dva roky po své tuzemské premiéře na noci Flow se do Roxy opět vrací Fritz Kalkbrenner. Tentokrát dorazí do Roxy v pátek 17. 5. v rámci letošního tour k novému albu Sick Travellin" a slibuje hodně výpravnou live show, během níž zazní nejen novinky, ale jistě i Fritzovi starší pecky jako Facing The Sun, Wes nebo Right In The Dark.
Dle aktuálních informací od Fritzova managementu se můžeme těšit na unikátní audiovizuální podívanou ale třeba také na to, že se Fritz úplně poprvé představí naživo také jako zpěvák. 

Mládí Fritze Kalkbrennera vypadá šedivá betonová pohádka. Vyrůstat v berlínské čtvrti Lichtenberg uprostřed devadesátých let nebylo nic lehkého. Mezi všudypřítomnými paneláky, jste neměli moc možností a Fritz sám říká, že kromě poflakování po sídlišti byla největším zájmem mladých hudba. Zaměřil se tedy na sbírání hip hopových vinylů, za což si však vysloužil posměch od svého staršího bratra Paula a jejich společného kamaráda Saschi Funkeho. 



Tyto dvě kultovní postavy německé taneční scény postavy ostatně  hrály zcela zásadní roli při utváření Fritzova fenoménu a v roce ´97 se jim podařilo protáhnout tehdy šestnáctiletého hiphopera na party do legendárního berlínského klubu Suicide Circus. Tento zlomový okamžik způsobil, že mladý Fritz se bezhlavě zamiloval do rytmů tech-house a netrvalo dlouho a už pravidelně vystupoval coby DJ v berlínských klubech jako WMF, Discount, Tresor a nebo Matrix. 

Láska k muzice logicky brzo vyústila v první pokusy o vlastní produkci na Paulových starších mašinkách, které šly ruku v ruce se zlepšování pěveckého projevu. V té době dával Sascha Funke dohromady své debutové album Bravo (2003) a Fritzův vokál se objevil na prvním singlu Forms and Shapes, který se stal undergroundovým summer hitem roku 2003. Následovala spolupráce se jmény jako Alexander Kowalski, DJ Zky nebo Monika Kruse a samozřejmě také zlepšování vlastních producentských schopností. Jinými slovy - Fritzova hvězda stoupala po klubovém nebi strmě vzhůru, až dorazila k dalšímu průlomovému bodu - filmu Berlin Calling.

V tomto dnes již kultovním bijáku si Fritz zahrál v roce 2008 spolu s bratrem, který se zhostil hlavní role. Kromě samotného tématu bodoval film také vynikajícím soundtrackem, na němž můžeme nalézt hymnu roku 2008, společné dílo Fritze a Paula, song Sky and Sand. Tahle pecka přinesla Fritzovi nejen mezinárodní věhlas, ale také další důležité kontakty. Těmi nejzásadnějšími se ukázala být dvojka Chopstick a Johnjon, která stojí za aktuálním Fritzovým labelem Suol.



Právě zde vydal Fritz v roce 2010 po několika singlech svůj albový debut Here Today Gone Tomorrow, kde naplno rozvinul svůj talent a cit pro kombinaci popu a neo soulu s technem a house. Nominace na Echo Critic"s Choise Award či zvolení Here Today Gone Tomorrow jakožto alba roku renomovaným Raveline magazine definitivně potvrdily, že Fritz už dávno není jen tím Paulovým mladším bratříčkem ale minimálně stejně talentovaným a brzo možná podobně slavným umělcem jako Paul.

Následné mix album Suol Mates (2012) a především pak Fritzova loňská albová dvojka Sick Travellin" pak svou kvalitou a ohlasem z řad odborné i laické veřejnosti výše zmíněné jen a jen potvrzují. Když k tomu připočteme do nejmenších detailů vychytanou výpravu aktuálního Fritzova tour, jehož jednotlivé zastávky jsou audiovizuálním zážitkem z kategorie výjimečných, je nasnadě, že nás 17. 5. v ROXY čeká jedna z klubových událostí letošního jara, která potěší nejen příznivce techna, house či neo-soulu s nezaměnitelným popovým feelingem.

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Fritz Kalkbrenner live (DE) a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika