Boom Cup 2005!

Boom Cup 2005!

26. 04. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
I letos bude od září do prosince v klubu Boomerang na Stodolní probíhat další (už 4.!) ročník hudební soutěže amatérských kapel - Boom cup. Pro tento ročník dojde k malým změnám v hlasování, aby bylo více objektivní už i v základních kolech. Termín pro doručení přihlášek je 30. června!
Zdravím všechny příznivce dobré muziky, hudebníky, zpěváky, bedňáky, zvukaře, fanynky a další hudební chásku…..
Sotva jsme po třetím ročníku Boom Cupu trochu vydechli, tak už je za dveřmi ročník čtvrtý.
Dá to dost práce zorganizovat takovou masu muzikantů, už i vzhledem k tomu, že co Čech to muzikant a samozřejmě hudební kritik a znalec, což se projevilo při debatách na našich webových stránkách. A to už ani nemluvím o osobnostech jednotlivých umělců, které jsou v tom dobrém i v tom zlém jedinečné a neopakovatelné….a takovýchto osobností nám prošlo loňským ročníkem na 200!!!
Byly to někdy hudební zážitky zcela profesionální, prezentací kapely počínaje (dema, fotky, weby), přípravou na vystoupení a samotným koncertem konče (včasný příjezd do klubu, zvuková zkouška, ladění nástrojů…atd.).
Zajisté se ale nebudete divit, že jsme se setkali i s ne příliš uspokojivými výkony. Ale soutěž je tady i pro ty méně zdatné muzikanty, nebo začínající kapely, které zatím neměly možnost se koncertně prezentovat. Tady mají možnost ukázat co v nich je, a to většinou před plným klubem (i nadále bude vstup na koncerty Boom Cupu !!!VOLNÝ!!!) a na dobré zvukové aparatuře, a přesvědčit tak publikum o tom, že i oni mají právo mít své místečko na "ostravské hvězdném" nebi.
Co však musím s potěšením konstatovat je, že se rok od roku úroveň kapel zvyšuje, mnohé z kapel patří už i k mediálně známým (alespoň v regionu) "GLAYZY" , "NAKED FLOOR" , "DOWN BELOW" , "CAFÉ INDUSTRIAL" , "4 DOHODY" , "LOCO POCO" a další už jim šlapou na paty. Radost mám i z toho, že i naše soutěž získává na popularitě a prestiži, což se projevuje zájmem o Boom Cup, nejen kapel z odlehlejších regionů, ale i se zájmem médií, která o Boom Cupu pravidelně informují.
Kapely, které se na Boom Cupu dobře zapsaly, nejlépe však zvítězily, mají možnost se ukázat na prestižním festivalu "COLOURS OF OSTRAVA", který letos proběhne v okolí ostravského hradu a v areálu Černé louky v termínu 8.-10. července. V letošním roce to bude LOCO POCO, které zároveň točí svůj profesionální snímek ve studiu ostravského rozhlasu.
Pro 4. ročník Boom Cupu máme připravenou novinku, která se týká hlasování v základních kolech, za které jsme byli veřejností i muzikanty kritizováni.
Hlasování v klubu i na internetu bude i nadále v nezměněné podobě, změna bude jen v nahlížení na dosažené hlasy. Počet hlasů v klubu určí vítěze v klubu, dohromady to bude 1 hlavní hlas, vítěz hlasování na internetu získá po sečtení opět 1 hlavní hlas, dalších 5 hlavních hlasů bude od pěti porotců (ti budou hlasovat na základě poslechu mp3 nahrávek z klubu, které mají k dispozici i všichni návštěvníci našich stránek).
Vítězem kola a postupujícím bude kapela s největším počtem hlasů z celkem 7. možných.
Domníváme se, že jsme tak zabránili různým spekulacím s hlasováním, ale na druhou stranu jsme nevyloučili ze hry názory širší veřejnosti, která si ostatně změnu v hlasovacím systému vynutila.
Zároveň bych poprosil kapely a jejich manažery, či zástupce, aby nenechávali přihlášení se do soutěže až na poslední chvíli, a vystavovali se tak eventualitě, že nebudou moci být do soutěže zařazeni.
Termín pro doručení přihlášek je 30.června. V červenci bude probíhat výběr z přihlášek a nasazování kapel do jednotlivých kol. První týden v srpnu je nutné odevzdat programy koncertů do tisku.
Tak to bude asi vše, o čem jsem vás chtěl s novým ročníkem informovat. Případné další info se dočtete na našich stránkách. Vítány jsou i vaše připomínky a rady.

Za pořadatele soutěže , Igor Vašut.

http://www.zulu.cz/boomcup/boom_cup_2005_prihlaska.zip


Více informací na www.zulu.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika