Datatransfer

Datatransfer

11. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Festival soudobých vizuálních stylů Datatransfer představuje progresivní tendence ve vizuální komunikaci prostřednictvím moderních komunikačních jazyků - digitálních filmů, grafického designu, fotografie apod.
DATATRANSFER

čtvrtek 11. května - neděle 14. května | Divadlo Archa


Festival soudobých vizuálních stylů Datatransfer představuje progresivní tendence ve vizuální komunikaci prostřednictvím moderních komunikačních jazyků - digitálních filmů, grafického designu, fotografie. Festival, který byl od roku 2000 pevnou součástí doprovodného programu dnů designu v Praze Designblok, se po diváckém úspěchu minulých ročníků a stále nabitějším programu nyní osamostatňuje a rozšiřuje svůj program. Jsme hrdi na to, že se tak děje v roce, kdy se naše fotbalová reprezentace poprvé kvalifikovala na Mistrovství světa. Obě události hovoří o rostoucím významu kvalitní hry v České republice. Stačí porovnat práci Tima Hopa, Make.ie, DGÚ nebo Amanita design s lehkostí vedení míče Thiery Henryho nebo Ronaldinha. Brilantní hra světových hráčů ligy mistrů grafického designu, videoklipu a animace dokáže potěšit, strhnout i inspirovat stejně jako pohyb Pavla Nedvěda v reprezentační záloze.

Výstavy v průběhu festivalu:

Style Society
Mezinárodní výstava časopisů, které často přes nízký náklad zásadní způsobem ovlivňují veškeré módní trendy. Seznamte se s časopisy, které designují ti nejlepší grafičtí designéři, fotografují pro ně nejlepší fotografové a čtou opinion leaders. Another Magazine, Big, Dazed and Confused, Another Man, Umbigo, Icon, I.D., Vogue Italia… a další. Výběr: Petr Bílek jr. (Hype), Jiří Macek (Blok) Michal Nanoru (Živel).

Panelová diskuse s tvůrci časopisů Blok, Hype a Živel. Neděle 14. 5. 2006
Chill out, malý sál, 1 suterén

Fotbal Art Deco
Heraldika a vizuální styl fotbalových klubů ovlivňuje celou současnou vizuální kulturu. Výstava nám přibližuje její kořeny prostřednictvím klubových vlaječek a skupinových fotografií světových klubů..
foyer 1. suterén

New Order
Virtuální galerie nejzajímavějších webových stránek zaměřených na grafický design dle výběru studia DGÚ.
foyer 1. suterén

Marek Novotný: Sub
Škrábané a leptané graffiti jsou nejnovějším fenoménem na poli street artu. Pohledy z okna se díky nim stávají zážitkem srovnatelným se vstupem do reality jednoduchých čar a zásadních her. Nakonec posuďte sami z fotografií Marka Novotného, který podlehl jejich kouzlu přímo v líhni – na cestě New Yorkem. Výstava měla svou premiéru v letošním roce V Los Angeles.
Café, 2. suterén

Salim Issa, Štěpánka Stein (S2 Photo): Space Cowboys
Série originálních portrétů od známých módních a reklamních fotografů, m.j.držitelů letošní Fashion Photo Award. Kolekce byla mimo jiné představena i na kolínském veletrhu Photokina.
Foyer, 2. suterén

PSP
Svým PSP zbořil PlayStation zdi heren i obývacích pokojů a umožnil každému vstoupit do jiné reality kdykoliv a kdekoliv. Třeba v prostorách divadla Archa.

Vstupenky:
Jednotlivé projekce: 120,- Kč, 3 projekce: 300,- Kč, 5 projekcí: 400,- Kč

Program:

Pátek 12. 5.

Malý sál
HUDEBNÍ VIDEOKLIP I
16.00 The Best of Daft Pank
Výběr nejlepších videoklipů kultovní francouzské formace.
18.00 TOP 10 by Jan P. Muchow
Výběr oblíbených klipů vůdčí osobnosti skupiny Ectasy Of St. Theresa za jeho osobní účasti.
20.00 The Best of Massive Attack
Výběr nejlepších videoklipů kultovní bristolské skupiny.
22.00 Paskvil
Režisérský sestřih počátků právě končícího televizního pořadu Paskvil (ČT), který svými názory, hudebním zaměřením i vizualitou ovlivnil nejednu generaci. Projekce za osobní účasti tvůrců.

Velký sál
ČESKÁ REPREZENTACE
17.00 Paskvil Speciál: 80´s
Kultovní díl televizního pořadu Paskvil (ČT) shrnující 80. léta v domácím showbyznysu do ostře řezaného generačního pohledu.
19.00 Czech style 2005/6
Nejzajímavější videoklipy, spoty a digitální filmy domácí scény za poslední rok dle výběru Tomáše Luňáka.
21.00 Ikarie XB1
Projekce legendárního českého sci-fi filmu, který ovlivnil nejednu generaci kosmonautů. Režie: Josef Polák, scénář: Pavel Juráček.

Sobota 13. 5.

Malý sál
URBAN CULTURE I
16.00 Victor a Rolf
Výtvarně vyladěný dokument o tvorbě světově uznávané dvojice holandských módních návrhářů od holandské režisérky Femke Wolting (Submarine). Osobní prezentace režisérky.
18.00 PlayStation
Výběr nejzajímavějších reklamních spotů společnosti, která změnila dějiny počítačových her, jejíž vizuální styl utvářeli například David Lynch či Johny Hardstaff. Komentovaná projekce.
20.00 Sneakers
Formálně i obsahově překvapivý dokument holandské režisérky Femke Wolting z kreativního labelu Submarine objevuje svět tenisek prostřednictvím jejich vášnivých vyznavačů. Hip hop, skate, basketbal and style.
22.00 Slovak Heroes
vyznavačů. Hip hop, skate, basketbal and style.
22.00 Slovak Heroes
Nejzajímavější videoklipy, spoty a digitální filmy slovenské scény za posledních pět let ve výběru Miriam Šimkové.

Velký sál
HUDEBNÍ VIDEOKLIP II
15.00 onedotzero: wow flutter
Tradiční sekce onedotzero, tvořící srdce londýnského festivalu, představuje grafický design ve filmu na téma architektury, módy, ilustrace, hudby a dalších.
17.00 onedotzero: wavelength
Sekce mapuje stav hudebního průmyslu, stimulovaného skvělou kreativitou režisérů tvořících hudební videoklipy pro světové hudební veličiny: Björk, Prodigy, Beck, Chemical Brothers a další.
19.00 Tim Hope: Retrospektiva
To nejlepší od významného britského animátora a režiséra videoklipů (např. Coldplay).
21 Mike Mills: Playtime / Retrospektiva
Hudební videoklipy a osobní dokumenty kultovního režiséra Mike Millse (klipy pro Air, Pulp, Mobyho a další).

Neděle 14. 5.

Malý sál:
GRAFICKÝ DESIGN
16.00 Amanita design
Autorská prezentace designového studia stojícího za počítačovou hrou Samorost, která se stala hitem mezinárodní herní komunity.
18.00 Philip O´Dwyer
Osobní prezentace významného britského grafického designéra spolupracujícího mj. s festivalem onedotzero.
20.00 Make.ie
Osobní prezentace prací kreativní filmové a grafické laboratoře z Belfastu, oceněné mnoha cenami za své krátké filmy (např. pro Ninja Tune) i za celovečerní dokument GuinnessSize Me (viz Velký sál).
22.00 onedotzero: graphic cities
Odkrývání nových vizí inspirovaných reflexí městského prostředí, grafické eseje na téma života v metropolích.

Velký sál
URBAN CULTURE II
15.00 onedotzero: extended play
Výběr oceňovaných krátkých a animovaných filmů, překračujících rámec klasicky vyprávěných příběhů od režisérů z různých částí světa – Japonska, Německa, USA, Francie a Velké Británie.
17.00 onedotzero: future anime
Nutnost pro všechy animátory a fanoušky animace! Sekce přináší čerstvé animované filmy hlavně z Japonska, ale překvapivě i ze Skotska – možná nové velmoci světového animovaného filmu.
19.00 onedotzero: j-star
Atraktivní sestřih japonských reklam a krátkých filmů v unikátní kolekci představující nové talenty i osvědčené kreativce na japonské vizuální scéně.
21 GuuinessSize Me
Co všechno z vás udělá Guiness, pokud mu propadnete. Celovečerní film kreativní laboratoře Make.ie plný humoru, sarkasmu.

web
´Divadlo Archa
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika