Harry Waters do Prahy poprvé přiváží londýnský kvartet

Harry Waters do Prahy poprvé přiváží londýnský kvartet

08. 07. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nepřehlédnutelný britský pianista s dredy a plnovousem je českému publiku známou tváří. Během několika posledních let u nás koncertoval nejen na megashow Dark Side of the Moon či The Wall Live po boku svého otce Rogera Waterse, ale především se svou vlastní tvorbou v oblasti jazzu.
Nyní, 6. srpna, však zavítá poprvé do Prahy se svým původním londýnským kvartetem složeným z předních jazzmanů mezinárodní hudební scény.

Harry Waters

Harry Waters zde poprvé svůj repertoár inspirovaný velikány jako Keith Jarret či Bill Evans představil v roce 2010 při nezapomenutelném finále trutnovského jazzového festivalu. Od té doby se několikrát do Čech vrátil, naposledy při loňském úspěšném turné, kde hrál s českými muzikanty. „S Harrym pracuji od jeho prvního koncertu u nás, navštívili jsme řadu festivalů a klubů. Nikdy jsme ale ještě s jeho originálním kapelou nehráli v Praze. Tento nápad se zrodil během posledního turné. Byla to velká výzva a naše oboustranné přání,“ vysvětluje Harryho agentka Daniela Slezáková.
 

Publikum se může těšit na fenomenálního saxofonistu a multiinstrumentalistu Iana Ritchieho, který je, stejně jako Harry Waters, dlouholetý spoluhráč Rogera Waterse a zároveň je producentem jeho přelomové desky Radio K.A.O.S.. Na postu kontrabasisty se představí nenahraditelný Oli Hayhurst, jehož je možno vidět po boku mezinárodní ikony swingu Raye Gelata či proslulé houslistky Vanessy Mae. Za bicí usedne vítěz ceny „Best British Jazz Act“ a jeden z nejvyhledávanějších ostrovních bubeníků, Jon Scott.

Exkluzivní pražská premiéra Harry Waters Quartetu se uskuteční 6. srpna v Malostranské besedě. Již o den později bude v Praze Harry účinkovat v mega show The Wall. „Partneři našeho koncertu, hotel Kinsky Garden, nám nabídli, abychom si pobyt v Praze prodloužili, tak jsme se rozhodli jít s kapelou podpořit Harryho do hlediště jěště v rámci The Wall Live. Náš program v Praze tedy začíná brilantním old school jazzem a končí jedním z nejslavnějších děl rockové historie,“ dodává k harmonogramu kapely Daniela Slezáková.

Předprodej vstupenek v síti Ticketstream a v Malostranské besedě.

Dodal: Daniela Danyhella Slezáková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: HARRY WATERS

Úterý 6. 8. 2013
Vystupují:
Harry Waters, Ian Ritchie, Oli Hayhurst, Jon Scott
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika