Narozeniny Roxy opět ve velkém stylu

Narozeniny Roxy opět ve velkém stylu

12. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po velmi zdařilé oslavě 20-tých narozenin klubu Roxy v říjnu roku 2012 se i tento říjen můžeme těšit na týden trvající festival sahající od nezávislé české kultury až po legendární zahraniční umělce. V týdnu od 21. - 27. října 2013 opět spojí síly klub Roxy a Experimentální prostor NoD k oslavě 21. narozenin. Prozradíme vám i první zahraniční jména.
V průběhu celého festivalového týdne budou otevřeny brány klubu, divadla, galerie i kavárny v prostorách ROXY a NoD v pražské Dlouhé ulici. Program má tento rok ambice překonat svou různorodostí ten minulý a přinést návštěvníkům pestrobarevný koktejl žánrů a stylů, kdy si na své přijdou jak milovníci méně známých či alternativních umělců, tak fanoušci kvalitních a časem prověřených projektů, umělců, kapel a DJů. “Je úžasné cítit tolik koncentrované energie, potkat se v jednom týdnu s mnoha vynikajícími umělci, žánrově tak pestrými a především pak být součástí úžasného publika všech věkových kategorií,” říká dramaturgyně festivalu Lenka Senová.
 

První jména umělců, kteří přijedou ROXY popřát k úplné a potvrzené plnoletosti jsou již venku a největším tahákem bude jistě znovuvzkříšená legendární kapela Morcheeba (UK), která se vrací zpět na scénu s původní zpěvačkou Skye a novým albem Head Up High. Zahraniční line up doplňuje držitel Grammy, rapper Everlast (USA) a britské instrumentálně-DJské seskupení Engine Earz Experiment (UK) reprezentující aktuální tendence UK bass music. Jejich pondělní live vystoupení doplní u nás populární zpěvačka Jenna G a společně tak otevřou týdenní narozeninový program. Další jména umělců budou, dle vyjádření Lenky Senové, zveřejněna v průběhu následujících několika týdnu.
 
Experimentální prostor NoD během festivalu symbolicky představí 21 výrazných umělců, kteří zanechali jasnou stopu v historii programu NoD. Patří mezi ně zpěvačka a herečka Monika Načeva, performerky Jindřiška Křivánková, Markéta Vacovská (která byla v sobotu oceněna společně s Lenkou Dusilovou a Petrem Boháčem jednou z hlavních cen prestižního edinburgského festivalu Fringe za projekt One Step Before the Fall) a Miřenka Čechová. Výtvarník Kurt Gebauer se po Jiřím Davidovi stane autorem nového výtvarného objektu, který bude opět levitovat nad Dlouhou ulicí v době zahájení festivalu. V rámci týdne BE TWENTY ONE bude prezentována i výstava Horor? Černý humor, na níž se objeví díla na příklad Michaela Rittsteina, Františka Skály, Marka Thera a Josefa Bolfa.
 
,,Experimentální prostor NoD se tak stane druhou scénou pro prezentaci výjimečných uměleckých projektů i osobností v sedmidenní smršti koncertů, vernisáží, performancí a divadelních představení toho nejlepšího, co současná kulturní scéna nabízí a na čem se NoD měl možnost umělecky i produkčně podílet,“ uzavírá šéfdramaturg prostoru Adam Halaš.
 
Přeprodej vstupenek bude spušten 19.8. v síti Ticketportal, Ticketpro a v NoD.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy PR
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika