Podzimní koncerty Colours Of Ostrava

Podzimní koncerty Colours Of Ostrava

15. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Colours of Ostrava dnes představuje svou rozšířenou hudební nabídku. V rámci projektu Solo Colours Concerts proběhne série čtyř „sólo“ koncertů v dolnovítkovickém Gongu a v klubu Cooltour na Černé louce. Ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice tak začíná tradice exkluzivních koncertů pro náročné posluchače.
Po ostravské premiéře v roce 2010 na Colours of Ostrava se letos v rámci SOLO COLOURS CONCERTS znovu představí inovátorský projekt známé norské skupiny Jaga Jazzist. Perlou bude koncert věhlasného jazzového zpěváka Gregory Portera z USA. Dalším výjimečným koncertem v této řadě bude dvojkoncert irských hvězd Lisy Hannigan a Japa. Předvánoční atmosféru ve městě obohatí London Community Gospel Choir z Velké Británie.

Jaga Jazzist

„Věřím, že sólo koncerty nabídnou slavnostní a pohodovou atmosféru, kdy si budeme moci užít mimořádné hudební zážitky z dramaturgické dílny Colours of Ostrava. Rozhodli jsme se uspořádat tyto čtyři výjimečné koncerty samostatně, protože i když jsme už měli možnost některé interprety na Colours of Ostrava vidět, zvláštní koncert nabízí prostor si je lépe vychutnat,“ uvedla Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava.
 

Program SOLO COLOURS CONCERTS začíná v Gongu 1. listopadu koncertem norské jazzové kapely Jaga Jazzist. Ta představí svůj nový projekt Live With Britten Sinfonia s podporou ostravské Janáčkovy filharmonie.
 

Dále uslyšíme 28. listopadu v klubu Coultour slavnou irskou písničkářku Lisu Hannigan, která se do Ostravy vrací po vystoupení v rámci Colours of Ostrava přede dvěma lety. Spolu s ní v samostatném bloku vystoupí další irský písničkář Richie Egan, známý spíše pod pseudonymem Jape, který si na Colours of Ostrava již rovněž zahrál.
 

O den později, 29. listopadu, se v Ostravě představí držitel několika nominací na cenu Grammy a fenomén současné soulové scény Gregory Porter.
 

Program SOLO COLOURS CONCERTS se uzavře 5. prosince vánočním koncertem London Community Gospel Choir, který během čtyřicetiletého působení doprovázel mnoho hvězd, například i George Michaela či Madonnu.

SOLO COLOURS CONCERTS jsou realizovány ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice. „Ostrava je v hudebním světě už dobře známá a daří se nám přivážet špičkové světové umělce. V Gongu vzniklo ideální zázemí pro umělecky výjimečné akce,“ říká Holušová. „Gong je unikátní stavba, a proto hledáme i unikátní projekty. Každý ze tří koncertů, který u nás v rámci SOLO COLOURS CONCERTS proběhne, je akcí, jež nám může přivést diváky z celé republiky,“ komentoval chystané hudební události Petr Koudela, výkonný ředitel sdružení Dolní oblast Vítkovice. Pro sdružení jde o první velký projekt, který vedle organizační stránky zajišťuje také po stránce dramaturgické.

Koncert Lisy Hannigan se s ohledem na jeho intimní charakter bude konat v komornějším prostředí klubu Coultour, při kterém Lisa i Jape vystoupí pouze za doprovodu akustických kytar.

Koncerty začínají vždy ve 20.00 hodin.

Vstupenky na každý koncert zvlášť budou v prodeji za jednotnou cenu 590 a 690 Kč. Pro držitele průkazu ZTP/P je vstupné poloviční. Předprodej vstupenek bude zahájen 15. srpna 2013 a je možné je zakoupit prostřednictvím internetu v e-shopu Colours of Ostrava http://eshop.colours.cz. Osobně pak v prodejně Oriental v Ostravě-Zábřehu a v Gongu v Dolních Vítkovicích.

Více informací najdete na stránkách www.colours.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JAGA JAZZIST

Pátek 1. 11. 2013
Vstup: 590 - 690 Kč
Vystupují:
Jaga Jazzist (NOR) s Janáčkovou filharmonií
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika