Trirozhovor s Blondem, Bradym a Nextem

Trirozhovor s Blondem, Bradym a Nextem

16. 05. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
V Crossu jsem se potkala s klukama z technouse.cz a slovo dalo slovo, že je v nejbližší době vyzpovídám i pro vás, a zde to je. Důvod změny jejich serveru z tech-house.cz na techouse.cz, důvod proč hrají co hrají kam rádi chodí hrát a pařit, jakou hudbou pohrdají a jaká je jejich srdci blízká.
Co vás vedlo k založení serveru techhouse.cz?
Next:
Nedostatek informací o house music vůbec. A vlastní zámy.
Blond: Na českém internetu chyběl server, který by se zabýval čistě house muzic. Sice tu existuje House.cz, ale to je jen jeden z dalších serverů který píše o všem (trance, techno...). Proto jsme založili THCZ. Naším záměrem je informovat lidi o tom, co se děje na naší i světové houseové scéně.

Blond

Dříve nesl server název tech-house, nyní tam chybí pomlčka. Z jakého důvodu?
Next:
Neschopnost některých lidí dohodnout se. Techhouse bez pomlčky je i bez lidí, kteří se nedovedou domluvit a přistoupit na kompromis.
Blond: Důvod je jednoduchý. Doménu s pomlčkou vlastní Honza Drahota. Proto jsme se zbytkem crew založili THCZ bez pomlčky, kde fungujeme dál. THCZ s pomlčkou pomalu zaniká. A tuším, že v červnu se mění na Housky.cz.

V poslední době se hodně řeší odchod dje Drahoty z vaší crew. Z jakého důvodu odešel – co se mezi vámi stalo?
Next:
Nechtěl se domluvit.
Blond: Já osobně už to neřeším. Je to škoda, ale bohužel už to nešlo jinak. Bylo to spíš tak, že my jsme odešli od něj. Vysvětlení najdete na našich stránkách (THCZ RE:START). Náš team posílil techhouse maestro Raidem. Současnou crew nyní tvoří Blond, Brady, Next a Raidem.

brady

Zaměřujete se především na techhouse. Proč právě tenhle styl?
Brady:
Mně osobně tenhle styl baví nejvíc, i když na všech akcích nehraji jenom tech house, ale občas i progressivnější záležitosti. Obzvlášť pokud hrajeme s Jeremym jako Stereophonic Experience. Prostě záleží hodně na náladě.
Next: Protože má nejlepší zvuk, rychlost, vibrace, ... :) A hodně nás baví.
Blond: Protože nás baví. Nenecháváme se ovlivnit módnímy trendy, nehrajeme to co je IN. Electro vlna, která sem přišla, se nás netýká. Máme rádi kvalitní house muzic.

Co od vás mohou vaši příznivci v nejbližší době očekávat?
Brady:
Ten web je samozřejmě na prvním místě, ale ne všechno jde tak jak jsme očekávali a tak prosíme naše přiznivce o schovívavost. A co se týká parties, tak jěště v červenci velký zahraniční host, DANIEL POLI na TECHHOUSE.cz NITE!
Next: V nejbližší době to bude další pokračování naší Techhouse.NITE na houseboatu Bukanýr s hosty Nataschou & Oskarsixem z rakouské PE! Music - 19. 5. 2006
Blond: Dokončení našeho nového webu, a mejdany.

next

Jakou hudbu si doma nejraději poslechnete?
Brady:
Já osobně mixy ostatních DJs a když mám chuť si od rovných beatů trochu odpočinout, sáhnu po kompilacích lehkýho d`n`b a nebo pomalejších chill outovějších beatech.
Next: Tu na kterou mám právě náladu :) Od housu až po kubánskej jazz.
Blond: Doma poslouchám dnb, minimal, ambient. Plus novou muziku, desky. Naposledy jsem pořídil turecký CD od Burhan Ocal a Pete Namlook.

Blíží se léto a s ním i festivaly. Na jaký se chystáte a proč?
Brady:
Určitě bych rád dal festival Love Planet a tam si poslechnout lidi jako Hernan Cattaneo a Satoshi Tomiie. A proč? Zatím sem je neslyšel live a sem moc zvědavej. A pokud se naskytne nějaké zajímavé jméno na line-upech ostatních festivalů, určitě rád vyrazím.
Next: Na severočeský Shotgun, protože tam možná budeme hrát.
Blond: Zatím nemám nějaké extra plány. Koukal jsem, že v Bratislavě budou hrát Massive Attack. Ještě jsem je naživo neslyšel, tak pokud mi to vyjde časově...

Co se týče klubů – který je vám nejbližší a ve kterém se naopak necítíte moc dobře?
Brady:
Tak samozřejmě je mi nejlíp na Bukanýru, pak samozřejmě ROXY a občas navštívím i jiný podniky typu Mecca nebo Radost, ale tam mě většinou příliš nebaví hudební produkce.
Next: Nejoblíbenější jsou určitě Roxy, Bukanýr, Cross naopak Mecca a Radost mi moc nesedí...
Blond: Často chodím do Punto Azul. Kluby, ve kterých se necítím dobře nenavštěvuji.

www.techhouse.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika