Dead Head párty v Café V lese

Dead Head párty v Café V lese

09. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 14. září 2013 proběhne v Café v Lese party nejen pro všechny příznivce deep a dub techna. Akce nazvaná Dead Head není omezená pouze na tyto dva styly.
Podstatné a důležité pro všechny tři vystupující je to, aby to mělo duši - nehledají bezduché bouchání do vrat, ani komerční rytmy, rýmy a melodie, které se vám zaryjí do paměti, aniž byste si to přáli. 

Důvodem, proč jsme se rozhodli dělat DEAD HEAD je, že nám v Praze a vůbec v republice chybí techno. Deepové techno, které nejen na západ od našich hranic dále vzkvétá a jde si svou cestou. Jsme silně ovlivněni taneční scénou Berlína, kam se přesunula takřka většina producentů, kteří nás ovlivňovali po celá léta. Pokud těmto hudebním stylům holdujete, nebo vás zajímá, co vlastně znamenají - přijďte si poslechnout a zatancovat!

Profily vystupujících:

OHMIKRON / evasion room records / Hungary
Žije v Budapešti a letos oslavil dvaatřicet. První vinyly nakoupil na konci minulém století, hudebně ale vyzrál až později. Jeho srdce dnes patří dub technu. Je třeba dodat, že Ohmikron na začátku své hudební kariéry moderoval hudební pořad radia Tilos. Během tohoto působení začal sbírat různé hudební nástroje, které později využívá při live vystoupeních. Důležitým mezníkem je setkání s Kriszem Deakem. V roce 2005 spolu zakládají formaci Hardtek production a experimentují se zvukem. Jejich tehdejší tvorba by se dala zařadit do škatulky klasického techna. Deepové melodie v rytmu dub techna se do  jejich skladeb začínají vkrádat až postupem času. V podstatě do té podoby, jak je známe dnes.Ohmikron dnes patří mezi přední postavy maďarské undegroundové techno scény. Jeho tracky vycházejí na labelu Evasion records a v nedávné době se jeho jméno objevilo i na kompilaci českého labelu Axaminer records.
 

PLUGE / transporta record / Praha
Z gramců začal šmrdlat už před dvanácti lety, kdy se učil od členů dnes už neexistujícího uskupení jihočeského sound systemu Zippy zone. Zásadním zlomem v jeho hudebním uvažování byl objev labelu Downwards, následně pak Counterbalance, Blueprint, Surface a dalších. Posléze pak poznává hudebně podobně založené dje, jako je Wetrix, Dialect, Daho, Ginger a další. Právě s Dialectem a Wetrixm zakládají český techno label Transporta records, na kterém vydávají jak svoje práce, tak zahraničních producentů. Naposledy svým albem Influence přispěl polský projekt D_e. Pluge v současné době žije v Praze, kde se aktivně snaží udělat důlek do zdi. Od Plugeho můžete na Dead Head očekávat promyšlený techno set nabitý peckami například od Regise, Functiona, Bena Klocka, Marcela Dettmana, Mika Dehnerta a dalších současných producentů. Více naleznete na jehou soundcloudu.

DEEP PARANOYA / axaminer records
Pod tímto pseudonymem se skrývá ostravská postavička Jan Rygiel, známý též jako Spigl. Ten v současné době žije v Praze, kde pracuje, hraje, jí, a hlavně produkuje. 

Honza v nedávné době založil první český dub techno label Axaminer a za necelý rok mu dokázal vybudovat jméno, které zejména v zahraničí platí za dobrou značku. V červenci vyšel už v pořádí šestý díl s názvem Swan EP a má ho na svědomí Johannes Schwarz z Německa. Jedná se o minimalistickou laskominu, kterou se prolínají prostorové chóry. Na předchozích vydáních se též objevili další zahraniční představitelé současného dub techna. Tak například Vytis, Liquid Delay, Krisz Deak nebo i Ohmikron. Na Axamineru dostaly prostor i tuzemská jména a konečně také produkce samotného majitele. Projekt Deep Paranoya ale nehraje jen na svém písečku. Objevil se například na německém labelu Dast a naposledy, ve spolupráci s italským projektem Isolate, vydali spolenčé Mode EP na španělském Cicuta records. 

Deep Paranoya se svým setem v rytmu dub techna načne večírek Dead Head. Jakým směrem se bude ubírat možná napoví ukázky na jeho soundcloudu a bandcampu.

Dodal: m.vecera
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEAD HEAD

Sobota 14. 9. 2013
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
OHMIKRON, PLUGE, DEEP PARANOYA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika