Koncert Glena Hansarda

Koncert Glena Hansarda

17. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Frontman skupiny The Frames vystoupí 28. května na koncertě v Arše, aby pokřtil sólové album The Swell Season.
Sólové album The Swell Season představí Glen Hansard poprvé v pražském Divadle Archa. Na koncertě vystoupí společně s Markétou Irglovou.

Glen Hansard, lídr jedné z nejrespektovanějších irských hudebních skupin současnosti, The Frames, představí v neděli 28. května v pražském Divadle Archa svůj první sólový projekt, nazvaný The Swell Season (Prima sezóna).

The Swell Season

S Českou republikou tento projekt nepojí jen název převzatý z knihy Hansardova oblíbeného českého autora Josefa Škvoreckého, ale také spolupráce s mladičkou zpěvačkou a klavíristkou Markétou Irglovou. Dalším spojovacím článkem je místo nahrávání - pražské studio SONO. Důležitým impulsem pro vznik alba však byla především nabídka spolupráce režiséra Jana Hřebejka na písňové složce do jeho nového filmu Kráska v nesnázích. Hansard přizval k nahrávání i finskou houslistku Marji Tuhkanen a francouzského cellistu Bertranda Galena. Výsledkem jejich spolupráce se stalo album s deseti skladbami.

The Swell Season nese klasické poznávací prvky Hansardova autorského rukopisu. Díky celkové náladě i výslednému zvuku dává nahlédnout i do zatím neobjevených a o to zajímavějších zákoutí jeho bohaté hudební imaginace.

Album, které se v prvním týdnu po vydání 21. dubna stalo v Irsku pátou nejžádanější deskou, vydává v České republice na konci května Indies Records. Součástí koncertu v Arše bude nejen jeho křest, ale také promítnutí krátké ukázky z uvedeného Hřebejkova filmu. Večer předtím, v sobotu 27. května, bude Glen Hansard se svými spoluhráči hostem v pořadu ČT 2 Noc s Andělem.

Neděle 28. května 2006 / 21 hodin / Divadlo Archa

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika