The Boxer Rebellion v Lucerně

The Boxer Rebellion v Lucerně

26. 09. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Britští rockeři si na své poslední desce Promises nebezpečně pohráli s popem, ale co na desce zní otravně, se na chvostu divokých kytarových jamů vjímá skvěle. Rebelové v Praze nezklamali.
Samozřejmě: když po předskokanech, daleko klidnějších a usebranějších Christof, dorazila na podium parta vedená Nathan Nicholson a zazněly první skladby, měli jste pocit, že tohle jste slyšeli tisíckrát. Kytarová krescenda, tuny echa, yorkovské kvílení, ale i cajdáky á la Coldplay. U jiných by mohlo být zaděláno na solidní průser, TBR to ale zvládají dobře. Hlavní devízou kapely je cit pro silné melodie: balancují sice na hraně stadiónovky a kýče, ale efekt mají obrovský. Za víc než desetiletou existenci ušla kapela dlouhý kus: debut se nesl ve výrazném a hlasitém „počítejte s TBR“ (a zůstává nejsilnějším kusem diskografie), poslední deska Promises hraje i přes silné popěvky svou otevřeností a „pódiovostí“ na první signální…ještě že máme ty koncerty.
 

Na tom v Praze zazněla směs skladeb, které reprezentovaly jak výše zmíněné alba, tak také zbylé dvě desky Union (2009) a The Cold Still (2011). Bylo co poslouchat, bylo se na co dívat a kupodivu, byl dostatek místa pro všechny – jak pro milovníky drsnějších kytarových výletů a velkých, téměř postrockových ploch, tak také pro ty, kteří si chtěli naplno vychutnat Nathanův tklivý a uhrančivý hlas. Pomalá a minimalistická skladba In New York, při které zněly pouze klávesy a unisono perkuse ostatních členů kapely (Adam Harrison, Piers Pewitt, Todd Howe), na jednu stranu nechala naplno vyniknout kvalitu Nathanova vokálu, na druhou stranu malinko odpuzovala svou ulepeností a neskrývaným tahem na branku. O malinko lépe na tom byla No Harm, která zazněla po nejlepším tracku poslední desky – Diamonds, a poskytla tak chvilku oddechu.

Boxer Reballion

Naštěstí si tuto sladkou vsuvku kluci odpracovali jinde: opatrně dávkovali, místo natahování servírovali někdy až příliš nenadálé konce (vzhledem ke stupňujícímu se nadšení publika, které evidentně přišlo na jistotu) a hlavně hráli. TBR existují deset let, mají na kontě 4 desky a nespočet koncertů a jde to na nich znát – nejenom že působí, tedy až na mladicky působícího frontmana a baskytaristu, jako ostřílení mazáci, jejich hudba zní jako něco, co prověřil čas. A je potřeba dodat, že v některých částech – třeba při skladbách Always, Diamonds nebo Keep Moving – byly z pódia cítit ambice kapely, co by ráda předstoupila před daleko větší publikum. Soudě podle posledních osmi minut epické The Gospel of Goro Adachi, energie na to mají pořád dost…
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: THE BOXER REBELLION

Pondělí 23. 9. 2013
Vstup: 300 - 400 Kč
Vystupují:
THE BOXER REBELLION (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika