Everlast uzavře narozeninový program Roxy

Everlast uzavře narozeninový program Roxy

01. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hvězdný narozeninový program v Roxy a NoD vyvrcholí v neděli 27. října koncertem držitele Grammy, skvělého hudebníka a životem ostříleného amerického rappera Everlasta. Do Prahy přijede představit své nové album The Life Acoustic, které již napovídá o netradičním pojetí celého turné a koncertu v Roxy.
Eric Francis Shrody aka Everlast by již mohl pohodlně vést vysokoškolské semináře na téma „Jak se udržet přes 20 let na špici a zároveň nezevšednit“ a jistě by sklízel úspěchy. Nicméně místo toho se tento písničkář, kytarista a rapper v jedné osobě rozhodl v září 2013 vydat nové album a vyjet s ním na světové turné. Velký zájem o jeho novou desku a koncerty mezi fanoušky potvrzuje, že se rozhodl skvěle.

Everlastova kariéra je charakteristická střídáním sólových a kapelových období a už v roce 1990, kdy byl členem rapové formace Rhyme Sindicate, vydal za podpory hip hop guru Ice-T první sólovou desku ‚Forever Everlasting‘. Nicméně velkého úspěchu dosáhl až v roce 1992 se skupinou House Of Pain a debutovým singlem ‚Jump Around‘, za který tito irsko-američtí rowdies získali několikrát platinovou desku. Následně koncertovali po boku dalších vycházejících raubířů jako Rage Against The Machine nebo The Ramones. Po rozpadu kapely se Everlast opět vrhl na sólovou dráhu a do roku 2000 vydal dvě alba ‚Whitey Ford Sings the Blues’ a ‚Eat At Whitey’s‘, která znamenala posun od divokého rapperství k jedinečnému až písničkářskému přednesu.
 

K úspěchu Everlasta na přelomu století jistě přispěla i spolupráce s eklektickým kytaristou Santanou na singlu ‚Put Your Light On‘, za který oba dva dostali v roce 1999 cenu Grammy. Následovala další tři studiová alba a spolupráce s bývalými kolegy z House Of Pain na projektu La Coka Nostra, ve kterém dal Everlast opět průchod svému rapperskému já. S tímto projektem se i naposledy představil českému publiku v roce 2010. Po úspěchu akustického turné vydal v září tohoto roku Everlast svou sedmou studiovou desku The Life Acoustic, ve které podle svých slov svléká své nejkvalitnější nahrávky do podoby, jak se zrodily v jeho hlavě. „Ty skladby na desce zní přesně tak, jak se poprvé objevily. Vždy jsem je stvořil jen s kytarou a klávesami než jsem je přinesl do studia.“

Everlast se v současné době věnuje rodině a snaží se, dle svých slov, omezit dlouhé koncertování, aby byl nablízku svým nejbližším. I proto je skvělé, že se rozhodl pro koncert v Praze a přijede popřát ROXY k narozeninám.

„Maluji obrazy a vyprávím příběhy – to je to, co rád dělám“ řekl o sobě před měsícem časopisu Rolling Stone a my jsme v očekávání, jakým zakončí Everlast narozeninový příběh festivalu BE TWENTY ONE v neděli 27. října v ROXY.

Facebook událost: www.facebook.com/events/425481607568319

Vstupenky: 450 Kč + poplatky
V NoD – za zvýhodněnou cenu
Ticketportal: www.ticketportal.cz/event.aspx?id=92542
Ticketpro: www.ticketpro.cz/jnp/hudba/kluby/1137738-be-twenty-one-everlast.html

více informací na: www.roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY ONE - EVERLAST

Neděle 27. 10. 2013
Vstup: 500 Kč v předprodeji
Vystupují:
EVERLAST (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika