Alice Francis přijede prvně do Prahy

Alice Francis přijede prvně do Prahy

08. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Electro swing již netřeba v Čechách představovat. Vyprodané koncerty fenoménu Parov Stelar Band dávají tušit, že tento žánr slaví velký úspěch i u nás. Možná jste ale ještě neslyšeli o zpěvačce jménem Alice Francis, která se v Praze poprvé představí 7. listopadu v Lucerna Music Baru. Proč právě ona stojí za pozornost?
Alice Francis, královna nové éry moderního swingu, patří mezi nejžhavější události na současné evropské hudební scéně. Kromě jejího unikátního zpěvu, který umně snoubí moderní pop s hlasy těch největších jmen historie jako Billie Holiday nebo Eartha Kitt, je Alice také skvělá skladatelka, textařka a performerka. Dá se říci, že je skutečnou světoobčankou s kořeny na dvou kontinentech, takže se nemůžeme divit, že svého dlouholetého hudebního partnera, multiinstrumentalistu a producenta Goldielockse potkala také na cestách, v jazzovém baru v Mimizanu ve Francii.
 

I když Alice a Goldielock v žádném případě nepopírají fascinaci Josephinou Baker, Charlestonem a jazzem 20. let, jejich produkce daleko přesahuje všudypřítomnou retro vlnu. Zvuk bouřlivých dvacátých let překovali za využití digitálních technologií 21. století a vytvořili si svůj vlastní osobitý zvuk. A to, že to myslí se svou originalitou vážně, dokazuje i jejich vizuální stránka. Ostatně podívejte se na fotky z koncertů anebo vizuálně skvěle dotažené videoklipy. Alice a Goldielocks se snaží převést ducha swingové éry 20. let do současnosti a dokonce si i sami vyrábějí stylové oblečení a doplňky.

Debutová deska Alice Francis s názvem St. James Ballroom vyšla v září 2012 a obsahuje dohromady 17 tracků. Z alba na vás dýchne atmosféra swingové éry 20. let vkusně promíchaná s rozmanitými vlivy popu, hiphopu, elektra a latina. Vše drží pohromadě průzračný zvukový kabát Goldielockse a všestranný hlasový projev talentované Alice Francis. Ať jde o swingové frázování, rap nebo scat, Miss Flapperty to má všechno. Sborové aranže oscilující někde mezi tradiční a-cappellou a doo-wop spolu se současnými temnými basy, to je track „St. James Ballroom“. V písni „Gangsterlove“ zase Alice rapuje tak, že byste netipovali, že je to ta dáma z coveru. A kdyby Salt’n’Pepa, TLC nebo En Vogue působily v dobách prohibice, bez pochyb by zněli jako Alice v „Get a Wiggle“. St. James Ballroom je dotažená deska, která dokazuje, že jak Alice, tak i Goldielocks mají swingovou hudbu minulého století dokonale zvládnutou a dokáží ji svým originálním přístupem přiblížit dnešní generaci. Nikdo asi nemůže lépe posoudit kvalitu tvorby Alice Francis než Parov Stelar, DJ a producent, jenž je zdaleka nejvlivnějším představitelem neo-swingového žánru. Fakt, že sám Parov nabídl Alice spolupráci na remixu k prvnímu singlu „Shoot Him Down“, hovoří za vše.

Praha se 7. listopadu dočká velké premiéry aktuálního jména na evropské hudební scéně. Ať vás už zachytila electroswingová vlna, anebo ještě ne, udělejte si první čtvrtek v listopadu čas. Alice Francis fakt umí. Domácí support obstarají DJ Mackie Messer, s kterým vystoupí Mario Bihari, afterparty pak roztočí rodinné duo DJs Prague Swingmasters.

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 350 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě 450 Kč.

Více informací na: www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ALICE FRANCIS

Čtvrtek 7. 11. 2013
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
ALICE FRANCIS & BAND (D), DJ Mackie Messer & Mário Bihári, Prague Swingmasters
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika