Rozjetý kolotoč, co se jen tak nezastaví - to je Syndicate!

Rozjetý kolotoč, co se jen tak nezastaví - to je Syndicate!

09. 10. 2013  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Je pondělní ráno a za mnou je cestovně hudební víkend, během kterého jsem se již po čtvrté podíval do německého Dortmundu, konkrétně potom do komplexu hal Westfalenhallen na hardcorovou akci - Syndicate 2013!
Německá promo agentura I-Motion v kooperaci s holandskými kolegy z Art Of Dance naplánovali pro sobotní večer již sedmý ročník festivalu Syndicate. V komplexu hal byly připravené pro návštěvníky 4 scény - Master Of Hardcore, Hardtechno Force, Hardstyle Kingdom a Abstract District. Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem.

Společná cesta autobusem nám utekla poměrně rychle a bez jakýchkoliv komplikací a tak jsme se po dvaadvacáté hodině ocitli před komplexem hal Westfalenhallen. Následovala krátká fronta u vstupu a pak procházka po komplexu, při které jsme zmapovali scény, které nás zajímaly. 

Syndicate 2013

Nejdříve jsme navštívili Master Of Hardcore - největší ze všech stageí. Ta oproti minulému roku zaznamenala několik málo významných konstrukčních změn. Po celé šířce byla vymodelována točitá spirálová konstrukce, která byla složena z ledek. Nechybělo 8 plnobarevných laserů a několik desítek otočných barevných světlometů. Po výseči ochozů před stageí bylo instalováno několik desítek stříbrných disko koulí, které lasery roztříštili na několik stovek paprsků. Na této stagei svůj set se svým obvyklým soundem předvedl Helsystem. Ničím mě nepřekvapil, ale zase na druhou stranu výrazně nezklamal.

Poté naše kroky zamířili na Hardtechno Force, kde svůj set doslova na lidi valily Fernanda Martins společně s Candy Cox. Stage nebyla nikterak zvláštně ozdobená zbytečnými pozlátky, taky k čemu je to potřeba, když člověk přišel za hudebním zážitkem. Holky se s tím nemazaly a braly pěkně od podlahy.

Pak jsme se partou přesunuli Hardstyle Kingdom, kde se v nejlepším světle předvedl Frontliner. Jeho hodinové vystoupení bylo poskládané pouze z jeho vlastní produkce. Během setu nenechal snad jediného návštěvníka ani na chvíli vydechnout. Dav na jakýkoliv jeho track nadšeně reagoval. Texty jeho několika tracků zpívala společně snad celá hala. Kolikrát jsme byli svědky toho jak celá hala bez jeho hecování má ruce nad hlavou a tleská do rytmu tracku. Místy to byl opravdu zajímavý zážitek. Ačkoliv hardstyle poslouchám už pouze okrajově, tak toto vystoupení mě nesmírně potěšilo! Doufám, že minimálně stejnou euforii zažiju příští pátek během vystoupení dua Psyko Punk.

Úplně bez energie jsme se přesunuli k baru na osvěžení, cestou na hlavní stage jsme potkali některé známé, s nimiž jsme popovídali. Když jsme dorazili na Master Of Hardcore, tak svůj set odehrávali Outblast vs Evil Activities jimž dělal doprovod MC E-life. Selekci tracků měli pro mě velmi výbornou. V celém setu se vyskytli, jen dva tracky, které neměli nic společného s touto dvojicí Dj Mad Dog – Agony a Endymion vs Deadmau5 & Noisia - Abduct Your Weapon. zbytek kompletně spadal pod produkci vystupujícího dua. A na davu bylo vidět, že si jejich společné vystoupení vysloveně užívá.

Následné půlhodinové živé vystoupení dua Noize Suppressors jsem osobně zažil lepší! Ale to bude tím, že jejich současná produkce není pro mě již tak oslňující jako dřív. V jejich vystoupení zazněly i jejich starší pecky, u kterých mně přišlo, že je lidi slyší stejně rádi jako já.

Na druhou stranu takového Tymona jsem si užil dosytosti. Jeho tvrdé kicky mě doslova a do písmene probudily a pořádně nakoply. Tymon je prostě industriální nadšenec a v setech se dokáže pěkně předvést!

Angerfist - Syndicate 2013

Když začínal Angerfist své živé vystoupení, tak se na hlavní stage hrnuly doslova davy lidí. Je vidět, že toto vystoupení nenechá nikoho chladným a každý ho chce vidět. (Domácí posluchači tvrdšího žánru, co čtou tento článek budou mít šanci si Dannyho Masselinga poslechnout za pár dnů na pražském výstavišti v Křižíkových pavilonech, kde vystoupí 18. října v rámci Imagination festivalu. Dannyho jsem potkal a popovídal jsem si s ním chvíli. Do Prahy se těší a posílá pozdravy všem příznivcům, kteří ho přijdou podpořit.) Danny se s tím tentokráte nemazlil a celý set pojal velmi tvrdě. Někoho s tím přímo ohromil a někoho pro změnu zklamal. Vývoj v hudbě jde stále dopředu a tak nejde očekávat, že to co předvedl živě před dvěma roky, se bude opakovat. Ať tak nebo tak jeho vystoupení ale za návštěvu opravdu stálo!

V závěru párty se předvedli Day-Mar vs Negative A, které střídal Nosferatu. Tito jmenovaní předvedly tvrdé, ale za to precizní a povedené sety. Konec dobrý, všechno dobré. A i po čtvrté jsem si po skončení párty mohl říct „Přežil jsem Syndicate!“ Zbývalo se jen setkat se zbytkem výpravy z Čech, která tentokráte dokázala naplnit jeden zájezdový autobus, a vyrazit na zpáteční cestu domů.

Vy co jste Syndicate nestihli tento rok budete muset čekat celý rok na její další vydání, které proběhne 4. října 2014. Zkrácení čekání vám dozajista vyplní několik dalších zajímavých akcí. Mezi jednu z nich určitě bude patřit domácí Imagination festival, na kterém se představí za 11 dní, tedy 18. října, Angerfist, Mad Dog, The Outside Agency, I:Gor, Viper XXL, O.B.I a nebo Psyko Punkz. Neváhejte a přijďte! Tato domácí akce za to rozhodně bude stát!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SYNDICATE

Sobota 5. 10. 2013
Vstup: 46 - 54 Euro
Vystupují:
Angerfist (live), Tha Playah (live), Frontliner, Crypsis, Korsakoff, Klaudia Gawlas, Outblast vs. Evil Activities, BMG (live), D-Block & S-Te-Fan, Radical Redemption (live), Noize Suppressor (live), Re-Style, Chain Reaction, Kraemer & Niereich (live), Pink Noise aka Candy Cox vs. Fernanda Martins, Adaro, The Outside Agency, Nosferatu, Dandi & Ugo, Day-Mar vs. Negative A, Deepack, O.B.I., Miss K8 vs. Lowroller, Frequencerz, Wasted Mind, Tymon, T-Junction, A.Paul, Hellsystem, Twilight Forces, Linus Quick (live), The Brutal and Sadistic Show aka Minupren & Stormtrooper, Crossfiyah, Kodex, Raphael Dincsoy, Pappenheimer, Mc Tha Watcher, Mc Nolz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika