Colours of Ostrava připravuje warm up

Colours of Ostrava připravuje warm up

22. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert Posmrtných zkušeností 29. května se vstupem zdarma v klubu Roxy láká pražské diváky na červencový mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava. Kromě jejich etno-taneční smršti připravili organizátoři možnost získat dvě čtyřdenní vstupenky za cenu jedné.
Pro ty, kdo chtějí vědět, jak to vůbec na Colours vypadá a co se pro návštěvníky chystá, je připravena také projekce dokumentu z loňského ročníku a videoklipy letošních kapel. Po koncertu Posmrtných zkušeností následuje taneční afterparty s DJem Radia 1 Gadjo Skalalai, který hraje latino, balkan a world beatz. Posmrtné zkušenosti jako vítěz 1. ročníku soutěže Česká spořitelna Colours Talents začátkem března vydali u Indies Scope Records nové CD „Aither“ a na festivalu vystoupí na scéně tohoto hudebního vydavatelství. Festival Colours of Ostrava se letos koná od 20. do 23. července. Jeho headlinery jsou Robert Plant, Salif Keita, Gogol Bordello, Värttinä, The Frames, Woven Hand, Delirious?, Chinaski, Monkey Business, Support Lesbiens, Sunshine, Ecstasy of St. Theresa a další. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro do 31. května za 600,- Kč. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna. Večer s Colours of Ostrava začíná v Roxy v 19 hodin.

Posmrtné zkušenosti sami sebe řadí do world music, kombinují taneční rytmy a přírodní nástroje, při jejich koncertech se setkávají panovy flétny a didgeridoo se samply, perkusemi a houslemi. Důležitou roli hrají melodie, vícehlasé mužské i ženské vokály. Kytary v kapele "netrendově" nehrají až takovou roli, jak je v Čechách zvykem. Jejich místo často přebírají éterické klávesové plochy, piáno a již zmíněné flétny, housle a domorodý nástroj didgeridoo. V jejich koncertech jsou cítit vlivy taneční hudby, new-age, jazzu, reggae, "přemýšlivého" popu i lidové a tzv. "vážné" hudby. Posmrtné zkušenosti již hrají přes 10 let a mají za sebou dvě alba, IGOU (2004, vlastním nákladem) a Babylon (1997, Monitor/EMI). Soutěž Česká spořitelna Colours Talents pořádají Indies Scope Records a festival Colours of Ostrava za podpory České spořitelny.

Hudební festival Colours of Ostrava letos oslaví své 5. výročí ve velkém stylu: festival je poprvé čtyřdenní, koná se v novém termínu (čtvrtý víkend v červenci) a na 8 scénách přivítá více než 100 kapel a DJs z celého světa i České republiky. Colours of Ostrava v jeden čas na jednom místě představí velmi široké hudební spektrum: jak světové špičky world-music či rockové hudby, tak i neznámé kapely, jejichž koncerty se ale o to více zaryjí pod kůži. Uvede jak přední české a slovenské hudebníky, tak i alternativní scénu, nabídne workshopy, kinokavárnu, sportovní hry, divadelní program a samozřejmě i kvalitní organizační zázemí divákům (např. velké stanové městečko) i kapelám. Festival se sice se koná blízko centra Ostravy, ale v okolí Slezskoostravského hradu, kde jsou parky, stromy a zeleň, takže akce nabízí správnou letní pohodu.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika