Klubová noc Spotlight s Andreya Triana

Klubová noc Spotlight s Andreya Triana

18. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na nabitý program láká 9. listopadu do klubu Roxy i NoD klubová noc Spotlight, která se v letošním roce soustředí na novinky na pulzující britské scéně. Během večera vystoupí charismatická zpěvačka Andreya Triana se svým urban soulem, jazz ovlivněný elektronikou zahraje manchesterské trio Go Go Penguin.
Elektro-jazzovou formaci Profound Bass inspirovanou tanečními styly pak přiveze mladý jazzový talent Ian Mikyska. Tuzemští Beats.PM DJs (Vidras, Drumax a dMIT.RY) v průběhu noci naservírují ty nejčerstvější „flavours“ z UK house, bass a garage music. O finále klubové noci se postará DJ Radia 1 Josef Sedloň. Program se bude od 19.30 odehrávat tradičně na třech scénách a zaplní hlavní prostory Roxy i NoD sídlící o patro výše.

Andreya Triana

Akce je již zavedenou afterparty multižánrového festivalu Struny podzimu. Představuje jakýsi minifestival talentů pro ty, kteří chtějí být na dotek budoucím hvězdám i klubajícím se stylům. Hudební program klubové noci jako vždy doplní setkání tváří v tvář s hvězdami večera čili Q & A, které umožňují nahlédnout do „kuchyně“ jednotlivých umělců. V předchozích letech na klubové noci SPOTLIGHT vystoupili například hip hopem ovlivněný Robert Glasper, britský rapper Ghostpoet nebo fenomenální bubeník Chris (Daddy) Dave.

Vstupenky za 450 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč jsou v prodeji on-line na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/, v sítích Ticketpro a Perfect System a pokladně klubu Roxy.

Andreya Triana si svébytným urban soulem a skvělým živým vystupováním podmaňuje publikum i za hranicemi rodné Anglie. BBC Music přirovnalo její hlas k Nině Simone či Amy Winehouse („na kráse získává spíše nakřáplostí než briskní čistotou“). Triana je ale sama sebou a její hudba je protkána autenticitou osobní zkušenosti. I když byla zpočátku známá jen díky spolupráci s jazzovým beat-masterem Bonobo a experimentálním producentem Flying Lotusem, profiluje se Triana jako sólová umělkyně již od roku 2010. Tehdy podepsala smlouvu s prestižním labelem Ninja Tune a vydala debutovou desku Lost Where I Belong, která si vysloužila nadšené ohlasy. Od té doby koncertuje po USA i Evropě, v roce 2011 předvedla nezapomenutelné vystoupení také v pražském Paláci Akropolis. Nyní se Andreya Triana vrací do Prahy jako umělkyně, která jednoznačně stoupá na vrchol, což potvrdila i při svém triumfálním květnovém koncertu ve vyprodané londýnské Union Chapel.
 

GoGo Penguin se hlásí k inspiraci Aphexem Twinem i Šostakovičem, Radiohead i Brianem Eno – tři mladí umělci z Manchesteru představují rozhodně něco víc než klasické jazzové trio a právem jsou řazeni mezi nejrychleji rostoucí kapely ve Velké Británii. Jejich živá vystoupení jsou fascinujícím mixem groove, hook a složité souhry, která vyvolává nadšení nejen v jazzových klubech: tato kapela má totiž něco, co oslovuje posluchače napříč žánry. Jejich debutové album Fanfares bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson's World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.”
 

Ian Mikyska, mladý kytarista a skladatel, je držitel stipendia Strun podzimu za rok 2012. Aktuálně studuje na Guildhall School of Music and Drama London a na klubové noci představí svou elektro-jazzovou formaci inspirovanou tanečními styly Profound Bass s Janem Steinsdorferem za klávesami a bubeníkem Pharoah S. Russellem.

Beats.PM je tým mladých lidí, kteří prostřednictvím webu, hudebních akcí, streamů a privátní lounge servíruje to nejlepší z elektronických music flavours. Nabízejí širokou škálu elektronické hudby od housu přes techno, garage, dubstep, UK funky až po minimal. Jejich cílem je sloužit prostřednictvím různých kanálů jako hudební outlet s důrazem na kvalitu, různorodost a aktuálnost, bez omezení na konkrétní sub-žánry elektronické hudby.

Více na www.beats.pm.

Struny podzimu 2013 - přehled koncertů

23. září / Státní opera BARBARA HANNIGAN & PKF – Prague Philharmonia

29. září / Rudolfinum DANIEL HOPE & orchestr L’ARTE DEL MONDO

8. října / Divadlo Hybernia MOŻDŻER – DANIELSSON – FRESCO

10. října / Pražská křižovatka JORDI SAVALL

15. října / České muzeum hudby ALBÁNSKÝ ISO-POLYFONICKÝ SBOR & HYSNI ZELA

21. října / Stavovské divadlo RUFUS WAINWRIGHT

23. a 24. října / Barrandov Studio – ateliér č. 4
ZIMNÍ CESTA / režie Jiří Heřman

30. října / Pražská křižovatka VINICIUS CANTUÁRIA

6. listopadu / Lucerna WAYNE SHORTER

9. listopadu / Roxy, NoD Klubová noc SPOTLIGHT - Andreya Triana, Go Go Penguin a další

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STRUNY PODZIMU - KLUBOVÁ NOC SPOTLIGHT

Sobota 9. 11. 2013
Vstup: 450 Kč v p5edprodeji, studentské za 250 Kč
Vystupují:
ANDREYA TRIANA (Ninja Tune) (GB), GoGo PENGUIN (GB), Beats.PM DJs (Drumax, Vidras, dMIT.RY) (CZ), IAN MIKYSKA & Profound Bass (GB/CZ), DJ Josef Sedloň (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika