FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Imagination festival - Rezonance a Devastator stage předčily očekávání

Imagination festival - Rezonance a Devastator stage předčily očekávání
22. 10. 2013   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (5)
V pátek 18. října se v Křižíkových pavilónech na holešovickém Výstavišti v Praze odehrálo již třetí pokračování festivalu Imagination. Ve třech pavilonech  proběhla jedna z mnou nejočekávanějších indoorových událostí tohoto podzimu v ČR. Do Prahy přijela nejžádanější jména z harder styles a DnB scény.
Pro hudební fajnšmekry (jako jsem já), kteří si rádi poslechnou hardcore a hardstyle, byly určené dvě menší stage Rezonance a Devastator. Tyto dvě scény lákaly jmény jako je Mad Dog, Angerfist, I:Gor, The Outside Agency, Psyko Punkz nebo O.B.I.vs. Viper XXL. Fanoušci domácí harder styles scény byli snad těmito jmény potěšeni stejně jako já. Tito vystupující k nám jen tak nezavítají, a tak si tento den dovoluji označit za malý svátek tvrdé taneční scény.

Větší pavilon B hostil mainstage, na které se hrál v průběhu večera mainstream DnB a jeho spřízněné odnože. Mě hlavně zaujaly menší pavilony C a D, které byly zaměřeny na harder styles sound. V průběhu večera se na Devastator stagi v pavilonu D odehrával hard DnB, hardcore a frenchcore. Zajímavá byla i Rezonance stage, kde se hrál hardstyle a hardtechno. Mé pozornosti neunikly právě dva zmíněné styly – hardstyle a hardcore. Na zahraničních eventech jsou tyto styly velmi populární, a tak jsem byl zvědavý, jak obstojí u nás.

Na Výstaviště jsem dorazil chvíli po jedenácté hodině, čekal jsem, že v tu dobu půjde i největší množství návštěvníků, jak je na podobné akce zvykem. Opak byl ale pravdou. Ke Křižíkovým pavilónům jsem šel jen já s dalšími kamarády. Cestou potkávám další známé, a tak se najednou z ničeho nic naše malá tlupa rozrostla do úctyhodného počtu.

V areálu se pohybovalo ohromné množství lidí, zvěsti o tom, že festival se blíží vyprodání, nebyly tentokráte daleko od pravdy. Okamžitě jsem zamířil na Rezonance stage, kde se už nacházela další část přátel a zbylí samozřejmě měli ještě dorazit.

Imagination Festival Rezonance Stage

Šatna nebyla ještě plně obsazená a bez sebemenšího zdržení jsem vše nepotřebné na přechodnou dobu do ní uložil. Měl jsem necelou hodinu než se na stagi objeví Sven a Wietse, a tak jsem se rozhlížel po známých. Těch jsem ten večer potkal opravdu hodně. Za což jsem byl rád. Bylo vidět, že harder styles stoupají na domácí scéně pomalu ale jistě nahoru, to je jen dobře!

Čas utíkal jako voda a v pozadí mixu se pomalu objevili Sven a Wietse alias Psyko Punkz. Malinko jsem byl na rozpacích, jak je uvítá naše publikum. Ale to na ně bylo evidentně připraveno. V jejich setu zazněly pecky jako Frontliner - Weekend Warriors, Tatanka – Don‘t Give Up nebo Headhunterz vs. Psyko Punkz - Disrespect. Došlo i na jejich produkci Love This Life, Electro Bam a zazněla i hymna loňského Qlimaxu Fate of Fortune. Když jsem se tak koukal kolem sebe, tak jsem zjistil, že hardstyle je jeden z těch žánrů, který je na halové akci potřeba. Lidi byli doslova nadšení! Všude kolem měli ruce nad hlavou, dokonce jsem i párkrát zaslechl sborový zpěv některých skladeb. A za to jsem byl rád! Myslím, že jsme kus ostudy rozhodně neutrhli.
 

Pak následoval rychlý přesun na Devastator stage, kde už chvilku hrál Danny Masseling alias Angerfist. Vystoupení, které zde předvedl, bylo opravdu famózní! Na to se jen tak nezapomene. Kdo byl, tak může se mnou jen nadšeně souhlasit! MC Prozac tentokráte zůstal doma, ale hrdě ho nahradil Dion alias Mc No ID. Někomu to mohlo dozajista kazit prožitek z poslechu tracků, ale sakra tohle je párty a MC k hardstylu a hardcoru prostě a jednoduše patří! Tracky si v klidu poslechnu doma, ale na párty se chci bavit a MC prostě tu správnou náladu dokáže vyvolat! A přesně to se stalo v noci z pátku na sobotu. Pořadatelům patří velký dík, že učinili tento krok a nebáli se pozvat MCho!

Mc No-ID: Moc se mi u vás líbilo. Sakra, lidi si to užívali jako by to byla jejich poslední párty. To jsem zatím nikdy neviděl. Myslím si, že ČR je připravena na trochu víc hardcoru a hardstylu. Stage byla opravdu pěkná a line up byl hodně výborný. Dav se doslova bláznil při "Incoming" a "Fuck the System!"

Pak na skok za kamarádem Davidem na Rezonance stage, kde se rozpoutalo hotové peklo! Enhancer předvedl, že si svou přezdívku řezník opravdu zaslouží. Během chvíle mého pobytu to prostě řezal hlava nehlava.

Enhancer: Festival byl famózní. Užil jsem si to neskutečně od příchodu až po odchod. Organizace na 1 a všude usměvaví lidé. Party people se vyskákali dostatečně a já ještě víc.

Bohužel pro mě došlo k překrytí s italským Mad Dogem, promiň Davide, ale Fillipo tu byl poprvé a chci to jeho poprvé zažít s ním! To, co předvedl, se dá popsat jedním slovem - šílenství! Ale příjemné šílenství. Sázel jeden hit za druhým, v setu nechyběly jak klasické pecky, tak i jeho produkce. Posuďte sami - DJ Mad Dog & The Stunned Guys - Nothing Else Matters, Traxtorm Gangstaz Allied - Hardcore Italia, Satronica - Fuck The System, tyhle pecky prostě nemohly nikoho nechat klidným. Z jeho produkce ještě zazněly třeba tracky Agony, Get a Life nebo A Night of Madness.
 

Já osobně jsem byl tímto vystoupením velice potěšen. A nejenom já. Atmosféra na Devastator stagi byla velmi výborná. Všichni se bavili, možná bych se nebál ani použití slovo – bláznili. A to je dobře! Přesně takovouto atmosféru mám na párty rád. Bylo vidět, že Mad Dog má na naší domácí scéně velmi početnou základnu fanoušků!

Imagination - Devastator Stage

Ještě bych rád vyzvedl Devastator stage jako takovou. Její vizualizace byla famózní. Nechyběla slušná vizualizace, obrovská dekorace, barevná světla a pestrobarevné lasery. Přesně taková stage, jaká je standardem na zahraničních eventech.

Devastator Stage

Myslím si, že se pomalu, ale jistě přibližujeme zahraničním standardům na párty. A za to pořadatelům patří obrovský dík.

O můj závěr párty se tvrdě postarali O.B.I. vs. Viper XXL, I:Gor a Hungry Beats. Vyčerpán, úplně bez energie a hlavně bez hlasivek, jsem se odebral domů se spokojeným úsměvem na tváři. Tohle byla prostě párty na kterou se nedá jen tak zapomenout. Domnívám se, že jsme byli všichni svědky zrodu nové éry. Doufám, že se nemýlím a halové eventy se zaměřením na harder styles budou pomalu přibývat. Těch klubových by tu už pár bylo.

Hungry Beats (Krystof): obrovský big up. všechny stage vypadali super, a byly plný k prasknutí. Atmosféra byla úžasná. Devastator stage mě opravdu potěšila. Myslím, že teď o rostoucí hardcore scéně v CZ už nemůže být pochyb. Už teď se těším na příští ro ník, je skvělý sledovat, jak to jde každou párty víc a víc nahoru.

K mé spokojenosti jsem potkal velké množství přátel, s nimiž se převážně potkávám na zahraničních eventech, kteří dotvářeli tu správnou párty atmosféru! To, že festival byl skoro vyprodán, je důkazem o nedostatku kvalitních hard dance akcí u nás. Atmosféra byla strhující a tento Imagination Festival rozhodně předčil mé očekávání. V porovnání s loňským ročníkem byl výrazně lepší. Je vidět, že promotéři do toho jdou srdcem a ne s vidinou výdělku. Kluci díky, že to děláte, tak jak to děláte, prosím pokračujte v tom i nadále!!!

Pokud chcete okusit, jak chutná klubová edice párty, tak byste rozhodně měli navštívit 22. listopadu Storm Club v Praze, kam přijede italská hardcore DJka a producentka Anime. O support se jí postarají holandští zástupci hardstylu Shockerz a Inner Heat. Dále zahrají Kizzah, Hungry Beats, Ychy a Mephisto, Dirty-Z a George Crusher.
IMAGINATION FESTIVAL

IMAGINATION FESTIVAL

Pátek 18. 10. 2013
499 - 649 Kč v předprodeji
Vystupují:
WILKINSON (UK), CALYX & TEEBEE (NOR & UK), MODESTEP (UK), LOADSTAR (UK), BLACK SUN EMPIRE (NL), TANTRUM DESIRE (UK), MAZTEK (IT), TELEKINESIS (SI), FEINT (UK), PIXIE (CZ), AZE & PSYCHICAL RESEARCH (CZ), ANGERFIST (NL), MAD DOG (IT), THE OUTSIDE AGENCY (NL), I:GOR (PL), HALLUCINATOR (IT), GANCHER & RUIN (RU), PSIKO (FR), FORBIDDEN SOCIETY (CZ), HUNGRY BEATS (CZ), PRAGUE NIGHTMARE ALLSTARS (CZ), MC NO-ID (NL), PSYKO PUNKZ (NL), TOBIAS LUKE aka O.B.I. vs. VIPER XXL (GER), IN-PHASE (BE), DAVID MOLEON (ES), JAN FLECK (GER), ENHANCER (SK), GOLPE (CZ), DAVE.LXR (CZ)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Honzin | 08. 11. 2013 | 10:23:45
Limu: co ti brání se v tom přihlásit k redakci a psát od DnB scéně :)....

Moderátor | 24. 10. 2013 | 11:30:55
Reportér se zaměřuje na hardstyle - proto nebyla anketa ani další obsah z mainstream dnb stage. A fotky jsou z kompaktu, ano nejsou profi, ale neměli jsme tam přihlášeného fotografa, takže zveřejnit toto je pro ilustraci lepší než nic...
limu | 23. 10. 2013 | 04:41:50
reporty

pouze na jednej a to ještě vedlejší stage, ale hlavně že jsou lupeny zadačo ne...par fotek na mobil a je pořešeno

korinek | 22. 10. 2013 | 09:13:11
přibližování zahraničním standardům

Taky v zahraničí natáčí videa do reportáží na Nokii 3310 ?

Moderátor | 16. 01. 2012 | 03:06:04
IMAGINATION FESTIVAL

Nový taneční festival na jaře oživí českou scénu a udeří s line upem nabitým zahraničními headlinery.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |