Rozhovor s CrossNineTroll k párty Coonk

Rozhovor s CrossNineTroll k párty Coonk

01. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 8. listopadu proběhne další díl akce Coonk v brněnském Perpetuu. Vloni zde publikum rozproudila téměř tříhodinovým setem maďarská dvojice CrossNineTroll. Přečtěte si obsáhlý rozhovor se Snilloc a Nigel Snorter.
Ahoj kluci, jak se vede?
Snilloc: Zdravíčko, díky za optání, u mě všecko OK. Trávím hodně času ve studiu, jelikož jsem trochu pozadu s vlastní produkcí.

Nigel Snorter: Ahoj, díky za dotaz, u mě vše v pořádku, jsme stále v jednom tahu. Koukám, že vy jste také dost aktivní kolem COONK.

CrossNineTroll

Uplynul rok od vaší návštěvy, jak jste si loňský narozeninový COONK užili vy a s jakými pocity se vracíte?
S: Co si vybavuji, tak v loni to byla geniální akce. Odvezl jsem si pár bublin z dekorace na památku a mám je pořád. Věřím, že letos se to povede aspoň tak dobře.

NS: I já jsem si to moc užil. Byla skvělá atmosféra, lidí se bavili, úsměv na každém kroku… Co víc si přát? Nemůžu se dočkat!

Borci, co se u vás změnilo za ten rok? Povězte nám, jak jste se posunuli dále po producentské stránce, na jakých zajímavých místech jste hráli, kdo vás potěšil s feedbackem na nové tracky?
S: Na konci loňského roku jsem vydal EP na Quartz Rec, který vlastní Paul Ritch a ještě jeden remix. Letos pouze jeden remix, který jsem dělal pro East End Dubs na Metroline Limited. Z hlediska počtu je to málo, ale o to větší úspěch měly tyto releasy. Kromě jiné je hrály často Nick Curly, Tapesh, Lee Burridge nebo Matthias Tanzmann.

NS: Scházíme se pravidelně, tvrdě makáme. V létě jsme hráli na všech větších maďarských festivalech, jako Balaton Sound, Be My Lake, atd., a samozřejmě i v různých klubech. Místo vynucených feedbacků je pro mě důležitější vidět, že naše tracky hrají uznávaní DJs. V tomto ohledu pořád vede náš track Wanna Say, který hrál mimo jiné Loco Dice více než rok na většině jeho vystoupeních. Něco takového vždy potěší.
 

Máte za sebou úspěšné releasy na zajímavých labelech, jako Bouq. Butche, VIVa MUSiC Limited Steveho Lawlera či Metroline Limited. Jak se podařilo se dostat jakoby neznámým producentům na takové labely?
S: V dnešní době má každý možnost dostat svoji hudbu na větší labely, jen je potřeba produkovat takovou muziku, která má kvality svým nápadem i zvukem.

NS: K úplně prvnímu releasu na Metroline Limited nám pomohl osobní kontakt. V případě Bouq. nás kontaktoval Butch, v případě VIVa MUSiC Limtied zase sám Steve Lawler, tak jsme samozřejmě rádi vyhověli.
 

Kde vyjdou vaše další releasy?
S: Další CrossNineTroll EP vyjde začátkem listopadu na ruském Plant 74, který vlastní náš oblíbený producent Tripmastaz. Co se týče Snilloc projektu, tak mám též schválené EP na jednom velmi významném labelu u mého dalšího oblíbeného producenta. Jméno bych prozatím neodtajnil, necháme to jako překvapení.

NS: Kromě toho, co zmiňoval Snilloc vyjdou dva remixy nejspíš ještě letos, ale víc informací zatím nemohu prozradit.

CrossNineTroll

Jak probíhá vaše spolupráce ve studiu? Co když se jednomu líbí např. jiný kopák než druhýmu. Kdo má finální slovo?
S: Vždy je těžší najít pro obě strany vyhovující řešení ve srovnání se sólo produkcí. Samozřejmě projekt CNT by jinak než kompromisem ani nemohl fungovat. Ve valné většině (podle mě :)) spíš ustupuji já, jelikož nechci, aby CNT tracky zněli jako Snilloc tracky. Každý z těchto projektu má trošku jiný charakter.

NS: Podle mě záleží dle situace. Za tu dobu, co spolu produkujeme, se víceméně vykrystalizoval náš směr a víme co je k tomu potřeba, takže to jde čím dál víc hladce.

Co si myslíte o selfpromu jako takovém, ať už na vlastních sociálních sítích či o placených článcích na různých hudebních serverech či v magazínech?
S: Osobně nejsem fanoušek selfproma, ale popravdě všichni víme, že člověk musí dát o sobě nějak vědět, aby se jeho hudba dostala k lidem, ať už jde o fanoušky, promotéry či labely a díky tomu aby ho měli v podvědomí, znali jeho jméno. Můžeš mít prvotřídní produkci, ale pokud o tobě nejde slyšet či číst, neobjevuje se tvoje jméno na správných místech, tak promotér si na tebe také nevzpomene, až bude sestavovat nějaký line-up.

NS: Svět je hrozně zrychlený. Každý se snaží uplatnit v nějaké podobě, proto je čím dál větší tlak na lidí, a rodí se nové a nové možnosti jak tomu pomoci. Já nemám rád nucené věci. U mnoho lidí hraje největší roli ego a touha po slávě, a až potom je hudba či produkt. To mi není moc sympatické.

Co byste dělali, kdybyste vyhráli nějakou slavnou anketu oblíbených DJů na světě?
S: Ono to zejména záleží na tom, kdo vlastně hlasuje.

NS: Samozřejmě většinou potěší, když člověk něco vyhraje. Na druhou stranu u těchto anket či žebříčku je snad pro každého jasné, že je to vše dopředu připravené a mnohem víc to vypovídá o silném marketingu a o hype, než o skutečném talentu. Nicméně čest výjimkám, protože pořád existuje pár velmi dobrých a kvalitních žebříčků.

CrossNineTroll - Perpetuum

Představte si, že hrajete na party, přijde za vámi např. Nick Curly, řekne, že hrajete skvěle a chce, abyste si s ním zahrál další večer na Ibize, ale vaše přítelkyně nebo máma řekne, že ne, protože je naplánovaná rodinná večeře. Jaké bude vaše rozhodnutí?
S: Rodinných večeří už bylo dost :).

NS: (smích). Podobná žádost od Curlyho „hrozí“ spíš u Snilloca, jelikož jeho tracky hraje pravidelně. Když se na to podívám obecně, tak by večeře musela proběhnout bez nás, ale prvně si počkejme na takovou výzvu.

Jaký byl váš nejšílenější zážitek z hraní? Ať už v dobrém nebo špatném smyslu…
S: Na jedné akci přišel za mnou jeden chlap a zeptal se, zda si pamatuji, jak jsem mu před měsícem na nějakém jiném mejdanu daroval jedno promo CD s mým mixem. Říkám jasně. A on na to, že prý po cestě domů z té akce si pamatuje, že dali CD do autorádia a další vzpomínka je, že se je snaží hasiči vyřezávat z auta. S úsměvem na tváři říkal, že ani jednomu z nich se naštěstí nic nestalo, protože je zachránil můj mix. Ulevilo se mi :).

NS: Takových historek je hodně a dalo by se o nich vykládat dlouhé hodiny. Bylo by těžké vybrat jen jeden příběh.
 

Měli jsme vás možnost slyšet na Balaton Sound festivalu, kde jste otvírali Telekom Terasz a pak ještě jednou, každého zvlášť, když jste hráli poslední den na after party. Když vám dá někdo na výběr - warm up nebo after party set, po které nabídce sáhnete raději?
S: V tomto případě bych volil spíš after, ale jindy se rád ujmu i warm-upu.

NS: Každá varianta je výzva, akorát z opačného konce. Hodně DJů neradi hrají warm up, přičemž se jedná o jednu z nejdůležitějších části akce. Na afteru se hraje jednodušeji, jelikož tam bývá publikum, který už předtím pařilo celý den a proto můžeš vybírat z širší škály stylů.

V loni jste nás úplně odrovnali se svým téměř 3h dlouhým setem na COONK. Co můžeme čekat letos?
S: Určitě se budeme snažit překonat loňskou vysoko nastavenou laťku.

NS: Přesně jak říká Snilloc, je to výzva a budeme se snažit překonat očekávání.

Moc vám děkujeme a budeme se těšit na další skvělý mejdan s vámi!
S: Uvidíme se tam!

NS: I my děkujeme! Zbývá jenom pár dní do akce a zase se uvidíme!

Facebook událost: www.facebook.com/events/520351974713253

Dodal: David Linhart
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

COONK

Pátek 8. 11. 2013
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Pete White (Coonk.net), Chaab (HU), Maximiljan (Mobilee Records, Liebe Detail, Noir Music - NL), CrossNineTroll (VIVa MUSiC Limited, Bouq., Metroline Limited - HU), Deivis (Coonk.net), Kema (Lesní párty), Click Joe b2b Kellys (MUAH!), Luke Nova (Deep Wave Records), Guga (Mersey)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika