Rachid Taha v Praze již tento týden

Rachid Taha v Praze již tento týden

05. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rachid Taha, francouzský zpěvák s alžírskými kořeny a výstřední hvězda arabské hudby se tuto neděli 10. listopadu vrátí do České republiky. V klubovém prostředí pražského Lucerna Music Baru představí své nové album Zoom.
Rachid Taha v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, už třicet let s velkým úspěchem míchá punk-rock s hudebním kořením severní Afriky a jeho koncerty jsou legendární neuvěřitelným přívalem energie.

Rachid Taha

Tato alžírská ethno hvězda si získala pozornost svým ojedinělým mixem severoafrické, rockové, punkové a elektronické hudby. Jeho slavná verze písně Rock El Casbah původně od punkových Clash je dokonalou ukázkou propojení všech těchto vlivů. Kombinace arabského frázování, prvků amerického písničkářství, ohlušující techno podklady a vizáž rockové hvězdy mu zajišťují úspěch nejen u fanynek world music, ale táhne se napříč všemi žánry i věkovými kategoriemi. O neskutečné atmosféře na Tahových koncertech koluje mnoho historek a právě autentičnost v kombinaci s nespoutaným hudebním přívalem energie dělá z jeho koncertů nezapomenutelný zážitek.
 

V klubovém prostředí naposledy vystupoval v roce 2010 s albem Bonjour a letos se vrací s novým albem Zoom. Zoom je jeho deváté sólové album a produkoval ho Justin Adams, který spolupracuje mimo jiné například i s Robertem Plantem z legendárních Led Zeppelin. Na albu se objevuje několik nových, arabských cover verzí a podle Rachida Tahy je Zoom nejucelenějším albem, které doposud natočil.

Více informací na: www.unitedislands.cz

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: RACHID TAHA

Neděle 10. 11. 2013
Vstup: 650 - 1100 Kč
Vystupují:
Rachid Taha (Alžírsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika