Filmové premiéry

Filmové premiéry

24. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 25. 5.: Tráva- Prohulená ironická muzikálová parodie dnes již klasického osvětového filmu z roku 1936 proti užívání marihuany. Jediná noc- náměsíčnost - šílená láska - předtucha zločinu. Kouzelná chůva Nanny McPhee- evropská rodinná komedie. X-Men: Poslední vzdor - Pokračování amerického akčního-sci-fi- Thrilleru.
Tráva
(Reefer Madness) 2005

Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuano- vého opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Fanaticky se snaží přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné marihuany! Jeden šluk trávy přece vyvolává v člověku manickou energii, sexuální nespoutanost a šílenství!

foto


Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství. Ve filmu se střídají černobílé záběry, ve kterých je použito odlišné světlo, se zářivými a sytými barvami. Záměrem bylo přiblížit se tak muzikálům ze 40. a 50. let. Film měl světovou premiéru loni na festivalu nezávislých filmů Sundance.

Komedie – muzikál – drama / USA, Německo / 109 minut / Bioscop
Hrají: Alan Cumming, Steven Weber, Bill Campbell, Kristen Bell, Christine Lakin, Neve Campbell, John Kassir, Alexz Johnson. Scénář: Kevin Murphy, Dan Studney
Režie: Andy Fickman.

web
trailer

Jediná noc
(Une aventure)2005

Julien se právě nastěhoval se svou přítelkyní Cécile do nového bytu. Vlastně jim ani nijak zvlášť nevadí, že oba žijí v trochu jiném světě. Ona je racionální dívka stojící nohama pevně na zemi, on je noční snílek. Má rád svou práci ve videotéce, která je zdrojem tajemných příběhů a obrazů. Jedné noci potká Julien při cestě z práce před svým domem vystrašenou dívku jménem Gabrielle, která se mu nesrozumitelně pokouší cosi sdělit. Julien se touto záhadnou bytostí stane doslova posedlý a chce stůj co stůj odhalit její tajemství. Gabrielle potřebuje ochránit nejen před nebezpečím číhajícím v temném světě kolem ní, ale i v ní samé. Julien se rozhodne jí pomoci a je pro to ochoten obětovat vše, včetně Cécile.

foto


Romantický - Drama / Francie, Belgie / 100 minut / ArtCam
Hrají: Ludivine Sagnier, Nicolas Duvauchelle, Bruno Todeschini, Barbet Schroeder. Scénář: Kevin Murphy, Dan Studney. Režie: Xavier Giannoli.

web
trailer

Kouzelná chůva Nanny McPhee
2005

Když děti zlobí a rodiče si s nimi již nevědí rady zbývá jim jediné řešení, pořídit si chůvu, která jejich ratolestím vysvětlí, jak se mají chovat. Jenže pokud ani chůvy nevědí, jak zlobidla převychovat, a jsou jedna po druhé ničeny, nemají rodiče již příliš možností, alespoň ne těch, které by neskončily předčasnou smrtí některého dítěte. Majitel pohřebního ústavu, který už nějakou dobu neprosperuje, ovdovělý pan Brown však potřebuje, aby se jeho potomci začali chovat trošku civilizovaně, neboť jen tak si najde novou ženu. Choť mu neposlouží jen jako náhražka za zesnulou paní Brownovou, ale také zachrání jediný zdroj financí, který pan Brown má. Teta Adelaide si totiž usmyslila, že pokud se neožení, nebude mu již přispívat, což by mu ještě více zničilo jeho beztak nepovedený život. Jedinou záchranou se tak může stát Nanny McPhee, chůva, která krom svého talentu používá ještě čáry a kouzla.

komedie - rodinný / Velká Británie, Francie / 97 minut /
Hrají: Emma Thompson, Colin Firth, Angela Lansbury, Kelly Macdonald. Scénář: Xavier Giannoli, Jacques Fieschi. Režie: Kirk Jones.

web
trailer

X-Men: Poslední vzdor
2006

Když jsi mutantem, máš jen dvě možnosti, co s tím dělat. Skrývat to, či se držet v ústraní. Dnešek je den, kdy se to ale změnilo a světlo světa spatřil téměř zázračný lék proti mutantství. Bohužel odvrhnout nechtěný a často proklínaný dar a stát se opět člověkem není tak jednoduché, jak na první pohled vypadá. A zloduch Magneto (Ian McKellen) na vyléčení určitě nepomýšlí. Z předchozích dílů nám dobře známá skupina mutantů pod vedením profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) je nyní posílena o dva nové bojovníky Šelmu (Kelsey Grammer) a Anděla (Ben Foster) a budou to vážně potřebovat. X-meni musí rozpoutat nejstrašlivější válku jakou kdy svět viděl, jen aby mohli navždy ukončit všechny ostatní.

Akční - Sci-Fi – Thriller / USA / 107 minut /
Hrají: Hugh Jackman, Famke Janssen, Patrick Stewart, James Marsden, Ian McKellen, Anna Paquin. Režie: Brett Ratner.

web
trailer
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika