SOIL "In fields"

SOIL "In fields"

24. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Pražská kapela SOIL vydává svou debutovou desku. Pokřtí ji 31.5. v Paláci Akropolis.
SOIL – „In Fields“

„Název kapely vychází z naší potřeby vrátit se k původním energiím země a přírody. Půda, hlína je úrodný materiál, potenciál, z kterého může něco vyrůst“. Slova zpěvačky, textařky a skladatelky Zuzany Kropáčové vystihují filozofii Soil víc než přesně. Zde skutečně zažíváme zkušenost návratu k čistému muzikantství, k síle prosté souhry jako nové kvality, která se vynořuje coby plod působení několika činitelů za příznivých podmínek. Příliš vědecké? Ale kdeže. Tak jako vždycky – na počátku bylo slovo....

Přesněji jeden telefonát. Někdy v roce 2002 Zuzana zavolala kamarádovi Vladimírovi Pechovi, jestli si nechce poslechnout pár rozpracovaných vokálních nástřelů. Oba se shodou okolností právě nacházeli v pozici relativně zkušených postav klubového dění – Zuzka zpívala s Funtasy Milk a mihla se i v sestavě Gang ala Basta, zatímco Vláďa si prošel tak odlišnými kapelami jako Masomlejn, Načeva nebo Ohm Square - oba momentálně bez hudebních závazků. Setkání se ukázalo jako vzájemně obohacující a nový projekt je vzápětí na světě. Zuzka záhy přivádí do kapely své čtyři spolužáky z konzervatoře, kteří se především na koncertech ukazují nepostradatelnými pro dosažení autentického, živého výrazu. Skupina se zapisuje do širšího povědomí především díky okouzlující skladbě „Freaky“, která zní nesešněrovaným éterem a ozdobuje několik kompilací. Na podzim roku 2005 však Vladimír z projektu odchází a Soil se stabilizují v aktuální sestavě: Zuzana Kropáčová-voc, Aleš Slavík-bg, Jakub Zitko-keyb, Jiří Šimekg a Roman Vícha-dr.

Zvuk kapely je do jisté míry určován systémem komponování, kdy Zuzana obvykle přináší prvotní ideu, kterou pak všichni společně rozpracovávají a aranžují. „Nejvíc mě ovlivňují obyčejné události, málokdy se cítím inspirovaná muzikou... spíš skládám na základě nějakého emocionálního popudu“, vysvětluje Zuzka. V hudbě Soil se kříží hned několik stylů – dešifrovat lze jazz, soul, funk, pop ale i prvky psychedelického rocku, to vše vždy posazené na výrazném melodickém základě. Materiál, který se objevuje na debutovém albu, nazvaném In Fields, v drtivé většině nevznikal dříve než půl roku před vydáním desky. Při bližším ohledání však objevíme i několik v minulosti již představených písniček ve zcela nových úpravách. Album si produkovala kapela sama s cílem zachytit skladby v syrovém stavu tak, jak znějí na koncertech. Mixáže se ujal Ecson Waldes.

In Fields je deska, která vznikala na poli, které leželo ladem. A taková pole, jak známo, obsahují úrodnou, na živiny bohatou půdu.

Album In Fields vychází 22.května na značce Quazi Delict Records.

31.5. budou album křtít v Paláci Akropolis

foto


oficiální web
Palác Akropolis
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika