Reportáž z Trancefusion Old School Edition

Reportáž z Trancefusion Old School Edition

13. 11. 2013  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (2)
O uplynulém víkendu, konkrétně v pátek 8. listopadu, proběhla v pražském klubu Mecca party Trancefusion. Tentokrát měla podtitul Old School Edition a ke všemu se jednalo o již druhý díl. Byl jsem zde svědkem vystoupení zahraniční čtveřice Johan Gielen, Kai Tracid, Scot Project a DJ Shog, kterou doplnil jediný český zástupce Thomas Coastline. Jak akce dopadla, se dozvíte v následujícím reportu.
Johan Gielen, Scot Project, Kai Tracid a DJ Shog jsou jména, která nejspíše nemusím nikomu na trance scéně představovat. V době své slávy to byli jedni z nejžádanějších DJů na festivalech a parties. Shogovy tracky Another World a Running on Water zná snad každý kluber, stejně tak jako Tracidovi 4 Just 1 Day společně s Trance & Acid. Ještě dodnes mám v živé paměti živé vystoupení Scota na Trance Energy v roce 2009. No a Johan Gielen to, je prostě osobnost, která je se starým dobrým trancem spjatá odnepaměti. Navíc první vydání Trancefusion Old School Edition bylo hodně vydařené, takže co budu dělat v pátek večer 8. listopadu, jsem věděl už od února, kdy bylo oznámeno pokračování.

Do klubu jsem dorazil chvíli po jedenácté. Tou dobou stál u mix pultu první zahraniční host DJ Shog. Po krátkém rozkoukání a zaposlouchání se do jeho hudebního projevu jsem pochopil, že se zatím rozehříváme. A tak jsem vyrazil zapracovat na vtipné anketě (vyjde zítra). Osobně jsem si kladl otázku, proč v jeho setu zazněly věci jako SHM – One, Benny Benassi - Satisfaction, Dimitri Vegas & Mogui & Like Mike - Mammoth, Fragma - Toca's Miracle (In Petto 2012 Remix), když to není nic ze staré školy. Sice se to snažil ke konci jeho vystoupení zachránit trackem Runing on Water, ale to už bylo pozdě. Než stihnul DJ Shog dohrát své vystoupení, tak anketka byla hotová a těšil jsem se na dalšího vystupujícího.

Tím byl německý Kai Tracid. To že Kai prostě umí, se nedá zapřít. Právem se stal rezidentem Trancefusion Old School Edition, protože ví, jak na to! Úplně mi vykouzlil úsměv na obličeji. To bylo přesně ono, kvůli čemu jsem na akci šel. To byl ten starý Kai, kterého mám rád. Nemazal se s tím, v setu zazněly tracky Hennes & Cold - Can't Have Enough, Awex - It's Our Future, Derb – Derb. Z jeho produkce pak všechny pecky: Voyager, Suicide, Too Many Times (Warmducher Remix), 4 Just 1 Day (Emmanuel Top a Energy Mix), Life Is 2 Short, Trance & Acid (Derb Remix a Original mix). Kai párty rozhodně pořádně nakopnul. Nejednou dokázal vyhecovat dav. Ruce nad hlavami a značné ovace, to je přesně co z párty dělá párty. Tohle jsem v Česku dlouho postrádal. Známých DJs, kteří valí své největší pecky z dob minulých.

Jako předposlední se u mixpultu objevil starý známý Johan Gielen. Na tohoto blonďatého sympaťáka jsem se opět velice těšil. Začal trochu odlišně, než jsem očekával. Ale i tak si myslím, že mohl v rozjetém tempu po Kaiovi pokračovat a vytahovat jedno eso z rukávu za druhým. Přeci jen jsem ho měl za hlavní hvězdu večera. V setu zazněly klasiky Rank 1 – Airwave, Tiësto – Flight 643, Airscape -L'esperanza (original mix), BBE - 7 Days and One week a Public Domain – Operation Blade. Ale třeba i 4 Strings - Take Me Away (Mac Zimms Remix), což je sice oldschoolový track, ale v novějším remixu. Delerium feat. Sarah McLachlan – Silence a Svenson & Gielen – Twisted bych očekával taky spíš v originále. Johane díky, ale očekával jsem, že si to u mě z minula „napravíš“. Ne že by to nebylo nadupaný, to zase jako ano, ale prostě vím, že to umíš přeci jen lépe!
 

Jako poslední se za mixpultem objevil starý známý „hardtranceový obr“ Scot Project. Na tohoto dredatého sympaťáka jsem se velice těšil. Jeho zahraniční ale i domácí sety v roce 2006 až 2009 mě neskutečně bavily. V živé paměti mám i jedno jeho vystoupení z Nizozemského Utrechtu z roku 2009, kde uzavíral Classic stage na Trance Energy. Takže jsem byl pln očekávání, co předvede na akci, která by mu měla sedět na tělo. Frank se s tím nepáral, a vypálil snad všechny hity, co kdysi hrával: Greg Downey - Global Code (Scot Project Remix), Sander van Doorn - Daisy Vs. Renegade (Scot Project Master Masher Remix), Niels van Gogh – Pulverturm, Verracocha - Carte Blanche (Scot Project Remix), Tiësto vs. Marcel Woods – Advanced Flight (Scot Project Set You Free mash-up).Jeho produkce Sueno, G (Ghost), L (I Want Your Love), O (Overdrive) R (Rock) nemohla chybět. Scote díky, že jsi zahrál takový set, na jaký jsem byl od tebe zvyklý. Tohle byl klasik set, přesně takový jaký měl být. I když jsem nevydržel do úplného konce, tak vím, že to opravdu stálo za to. Frank, jak se jmenuje občanským jménem, komunikoval s publikem, mluvil do mikrofonu, rozhazoval cigarety a užíval si každou chvilku. A to doslova, svůj set protáhl o dobrých 25 minut, ve kterých hrál opravdové klasiky, až 20 let staré. Sice už to nebyla taková tvrďárna, ale na druhou stranu se jednalo o raritní bonbonek pro české klubery.

Co říci závěrem? Snad především to, že se párty Trancefusion Old School Edition určitě vydařila a soudě podle atmosféry v klubu při setech rezidentů a faktu, že většina všech návštěvníků vydržela skoro až do konce, a to rozhodně není jen můj názor. Co se týče organizace ze strany pořadatele, tak jsem nenarazil na žádný problém. Zvuk byl čistý díky Function One systému. Skromný světelný park dokresloval skvěle atmosféru společně s vizualizací, která probíhala za DJ pultem. V klubu bylo plno, a to byl obrovský šok na výkon vzduchotechnické jednotky, která bohužel takový nápor návštěvníků nezvládla. A tak jsem nejen já odcházel s úplně propoceným tričkem. Ještě že si na párty beru náhradní tričko na cestu domů. S plným klubem jde ruku v ruce fronta na obou horních barech, na kterých byly opravdu dlouhé fronty. Ochranka kupodivu velmi příjemná a trpělivá i s podroušenými návštěvníky, což se jen a jen cení! Takovéto akce tu rozhodně chybí. Doufám, že Trancefusion - Old School Edition II nebyla jediná svého druhu. Návštěvu dubnové Trancefusion bych vám proto mohl jen doporučit! Protože tým okolo Trancefusion přináší bezesporu ten nejlepší tranceový line-up v Česku.

+

Skvělý line-up

Sety Scot Projecta, Kaie Tracida a Johana Gielena

Příjemná atmosféra

Spousta známých

Rozumná cena vstupného

Fajn ochranka

-

Velké horko

Fronty na barech

DJ Shog nepochopil, co je oldschool
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANCEFUSION - SPECIAL OLD SCHOOL EDITION 2

Pátek 8. 11. 2013
Vstup: 390 - 590 Kč
Vystupují:
JOHAN GIELEN, KAI TRACID, SCOT PROJECT, DJ SHOG, THOMAS COASTLINE
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

14. 11. 2013 | 07:42:02
+0 | -0

Odpověď pro anonymního Dardana

Milý D.! Co ti na to asi tak říct? Asi JEN TOHLE: Prosím tě přihlaš se k nám do redakce a piš reporty z akcí! Někoho jako jsi ty rádi v týmu uvítáme! Vidíš sám, že jde kvalita reportů z akcí strmým pádem dolů, tak s tím něco dělej! Neremcej doma za stolem u PC, vystup z řad a přihlaš se jako REPORTÉR na poslouchej.net!!!
Dardan
13. 11. 2013 | 19:38:04
+0 | -0

Honzin perlí

Už jsme se báli, že H. nenapíše žádný report! Ale naštěstí jsme se dočkali a za to děkujeme! Je opět znát vytříbená stylistika, originální výrazivo a další osobité prvky. Gratuluji! Tak se píše report!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika