Bob Sinclar přijede do Prahy

Bob Sinclar přijede do Prahy

26. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Momentálně nejžádanější producent světa a vynikající dj Bob Sinclar, přijede předvést svou vyjmečnost 1.6. do klubu Duplex.
Čtvrté album Boba Sinclara, WESTERN DREAM, vyšlo na jaře 2006 u Yellow Productions Recording/Tommy Boy Entertainment. Je na něm i celosvětový hit singl “Love Generation,” s vokály Gary Pinea – reggae legenda The Wailers.

Ještě před pár lety, kdy se rozjížděla globální dance scéna, by Vás napadlo New York, London, Chicago, a tak — ale Paříž? Těžko. Jistě, byly tady French disco stars let sedmdesátých—Eurodisco auteur Cerrone, Village People - Jacques Morali, François Kevorkian— ale obecně, francozská scéna nikdy nebyla známá jako groovy.

V devadesátých letech se to začalo trochu rozjíždět - City of Lights. Paříž se brzo stala mekou mladých DJs a producentů. První přišel Dimitri From Paris a Daft Punk. Pak, v roce 1998, světový hit “Gym Tonic” s vokály vysamplovanými z pracovní kazety Jane Fonda a Bob Sinclar si získal označení jako “špion, zloděj šperků, Riviera playboy, mecenáš, high-class gigolo, sunglass model, a hardcore porn star.”

bob sinclar

Přes obrovský rozruch kolem toho kdo je mezinárodní záhadný muž se ukázalo, že Bob Sinclar byla prostě jen identita Chrise Lefriante, který to jméno a personu adoptoval z postavy ze starého francouzského špionážního filmu.

A Lefriant nebyl na scéně žádný nováček, byl v popředí francouzské dance music všech směrů už od počátku devadesátých let od acid jazz a hip-hop až k the disco-ochucené house music díky které se “Bob Sinclar” rychle stal celosvětově známým.

Vyrůstal v Le Marais, bohemském a gay předměstí centrální Paříže. Původně se měl stát tenisovým profesionálem, ale místo toho začal roztáčet desky. Poté co si udělal jméno hrajíc hip-hop, acid jazz, a R&B (jako Chris “The French Kiss”), založil record label, Yellow Productions, a začal nahrávat vlastní hudbu jako součást velmi acid jazz a trip-hop combos The Reminiscence Quartet a The Mighty Bop.

‘Kolem roku 1997, poté co slyšel hip-hop/house hybridy z New Yorku, producenty jako Kenny “Dope” a Armand Van Helden, Chris se stočil na uptempo, four-on-the-floor zvuky. Pak, v roce 1998, přišel Bob Sinclar a “Gym Tonic,” to ho vystřelilo do mezinárodní club prominence.

Paradise, debut album, následovalo krátce poté. Nacpané dancefloor bombami jako “The Ghetto” a “Ultimate Funk”, a samozřejmě “Gym Tonic”. Druhé album, Champs Elysées, vyšlo dva roky poté a - “French Touch” , “Got to Be Free” , “Ich Rocke” .

Chris byl zaměstnán i dalšími projekty, kromě alb Boba Sinclara, spoluprodukoval Africanism , produkoval Cabaret, debul album Salome de Bahia, pro jeho Yellow Productions label. Navíc, v roce 2001 Chris vydal Cerrone By Bob Sinclar. Částečně mix CD, částečně remix project, Cerrone By Bob Sinclar.

Se třetím albem Boba Sinclara , jednoduše nazvaným III, z roku 2003, Chris znovu rozjel svoji hru, tentokrát se posunul daleko od sample-and-loop produkce, a zaměřil se více na skutečné skládání, skutečné instrumenty, a orchestrální aranže, na které by byl Cerrone hrdý. Chris nechtěl být jako ostatní, kteří si jen tupě koupí sampler, spojil se s nikým jiným než Alainem Wisniakem, spoluautorem největších Cerroneho hitů. Výsledkem byla hudebně zralá produkce - “The Beat Goes On”, “Kiss My Eyes”, electro-disco jako “Nature Boy” a “Europa,” ...

Poté co dosáhl pomyslného vrcholu ve světové dance music, Chris se teď posunuje za hranice clubbingu do širšího hudebního světa. Dokončil produkci druhého alba Salome De Bahia, Brazil, taky Antigua, od pařížského bossa nova dua Tom & Joy. Podepsal také exkluzivní US distribuční deal se zaběhlým New York labelem Tommy Boy Entertainment (tam vyšlo už Africanism III, Brasil, a Antigua ). A samozřejmě nový singl “Love Generation,” z alba WESTERN DREAM, stále plní k prasknutí parkety po celém světě. Vokály jsou od samotného Gary Pinea, hlavního zpěváka Wailers (ano, jako Bob Marley). A znovu se zapojil i Alain Wisniak. “Love Generation” sklízí jeden úspěch za druhým, milionu prodaných nosičů, BBC Radio 1 song týdne, theme music francozského “Pop Idol”, telefonní vyzvánění. Chris Lefriant a Bob Sinclar jsou, zdá se, na vrcholu sil.

www.bobsinclar.com

bob sinclar

Vstup: Kluci 400,-, holky 200,-, s kartou klubu Duplex 200,- Předprodej v síti Ticketstream nebo přímo v klubu.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika