30 Seconds To Mars přijedou do Prahy

30 Seconds To Mars přijedou do Prahy

16. 12. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Americká skupina Thirty Seconds To Mars se 30. června příštího roku vrátí do Prahy. Dějištěm jejich velkolepé show na podporu aktuálního alba Love, Lust, Faith and Dreams bude Tipsport Aréna.
Vstupenky uvede do prodeje ve středu 18. prosince společnost Ticketpro. Stání u pódia vyjde příznivce skupiny na 1290 korun, standardní stání na 990 Kč.
 

THIRTY SECONDS TO MARS
Skupinu Thirty Seconds To Mars (často označovanou jen zkratkou 30 STM) založil v roce 1998 hollywoodský herec Jared Leto se svým bratrem Shannonem jako rodinný podnik a kapelu pro zábavu. Během pár let se z ní však stala rocková ikona, která dnes stojí po boku největších amerických hudebních hvězd. Včetně výše zmíněné letošní novinky Love, Lust, Faith and Dreams, kterou spolu s Jaredem Letem produkoval pětinásobný držitel Grammy Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones, Pogues, Killers aj.) vydali 30 STM do dnešního dne čtyři studiová alba, kterých se prodalo přes 10 miliónů kopií a za která kapela získala bezpočet cen. 311 koncertů odehraných za dva roky jim navíc přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za "nejdelší turné rockové kapely".

Thirty Seconds To Mars

Nemalou zásluhu na řadě ocenění a celosvětové popularitě skupiny nesou také videoklipy v režii Jareda Leta, které svojí velkolepostí připomínají spíše krátkometrážní hollywoodské filmy než hudební klipy. Vzpomeňme např. třináctiminutovou videopodobu singlu Hurricane, kterou hudební stanice MTV kvůli sexuálnímu obsahu v původní verzi odmítla vysílat a v cenzurované podobě ji následně ocenila soškou za "nejvýpravnější video roku 2010".

Stejnou pozornost k sobě aktuálně poutá i dokument Artifact, jež opět režíroval Jared Leto a který vedle vzniku alba This Is War přibližuje soudní spor skupiny s nahrávací společností EMI/Virgin Records, která kapelu před pár lety žalovala o 30 miliónů dolarů za nedodržení smluvních podmínek.  Snímek Artifact, který byl vydán počátkem prosince, byl již před rokem představen na vybraných filmových festivalech, kde posbíral několik cen odborné kritiky i diváků. A neméně se Jaredu Letovi daří i v jeho herecké kariéře. Po čtyřech letech, které věnoval převážně kapele, se vrací na filmová plátna ve snímku Dallas Buyers Club (Klub poslední naděje), za který je nominován na Zlaté glóby a podle americké filmové kritiky by mu měl přinést i nominaci na Oscara. Film bude společností Cinemart uveden do českých kin 23. ledna 2014.

Koncert Thirty Seconds To Mars pořádá v Čechách Mania Promotion.

Více na www.ticketpro.cz a www.thirtysecondstomars.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THIRTY SECONDS TO MARS

Pondělí 30. 6. 2014
Vstup: 990 Kč, u pódia 1290 Kč v předprodeji
Vystupují:
Thirty Seconds To Mars (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika