Recenze mixpultu Numark 5000 FX

Recenze mixpultu Numark 5000 FX

28. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Recenzi provedl Nitrous a techniku zapůjčil obchod pro dje, Maxi Store.
Pokud si v dnešní době chcete pořídit mixážní pult, máte na výběr z nepřeberného množství, a tak se výrobci snaží svoje dětičky vybavovat co největším množstvím vychytávek, a mě napadá, jestli to není trochu zbytečné.

Na tomto mixáku mě nejdříve zaujaly tvar a dispozice hlavních funkcí, která se velmi podobá legendárním pěti- a šestistovkovým Pioneerům, a posléze efektová sekce v čele s jog wheelem, od něhož jsem si sliboval spoustu legrace, která se však nakonec nekonala.

K dispozici přístroj nabízí pět kanalů – všechny vybavené potenciometrem možnost zapojení dvou mikrofonů, tří gramofonů a devět line vstupů, přičemž tři jsou přepínatelné na phono. XLR výstup, výstup na nahrávání, extra výstup pro odposlechy a digitální výstup jsou samozřejmostí. Samotné šavle zabíraly na můj vkus dost pozdě, což je však pouze otázkou zvyku, s ovladači korekcí, resp. s jejich tuhostí, jsem byl naopak velmi spokojen. Otázkou je, jak by se na nich podepsal každodenní provoz. U každého kanálu navíc naleznete samostatné ovládání hlasitosti, vypínač efektů a crossfaderu, který je opatřen funkcí Slope (plynulý, či strmý přechod mezi kanály). Vpravo od crossfaderu najdete ovládání sluchátek, kde mě kromě klasických funkcí potěšil ovladač umožňující měnit poměr mezi basy a středy.

Model 5000 FX nabízí i poměrně velké množství efektů, konkrétně devět. Ovšem jak už to tak bývá, vystačil bych si se třetinou (Sonar, Filter, Distort), zbylé (např. Scratch, Chop, Pitch) bych nevyužil, ovšem to je opět záležitost individuálního vkusu. Nechybí ani ovladač Dyr/Wet pomocí něhož lze regulovat hlasitost efektů. Nechybí ani sampler z 30 sekundovou pamětí a schopností dorovnávat BPM. Výše zmiňovaný jog wheel lze využít ke schratchování, změně bpm a parametru efektu. Já jsem ho ocenil pouze při použití efektu, schratchovat na něm mi přišlo dosti nepřirozené.

Numark 5000 FX najde využití na větších akcích a ve větších klubech, ocení ho djové, kteří rádi hraní obohacují efekty, Hamply a tak dále, osobně mi vyhovoval i uspořádáním, takže pokud se vám nechce utrácet za Pioneer, stojí tento výrobek s podstatně nižší cenou za úvahu.

numark 5000 FX
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika