Američtí Daughtry přivezou do Prahy nové album

Američtí Daughtry přivezou do Prahy nové album

10. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do hudební historie se zapsali hned při vydání debutového alba, které se v Americe stalo nejprodávanější deskou roku. S druhou nahrávkou tento nevídaný úspěch zopakovali! 16. března přivezou Daughtry do pražského klubu Roxy novinku Baptized.
No.1 album dvakrát po sobě
Chris Daughtry zahájil hudební kariéru v American Idol v roce 2006. Přestože nezvítězil, okamžitě po opuštění soutěže založil kapelu, jíž propůjčil své příjmení a která ještě v témže roce debutovala eponymním albem. To stanulo na prvním místě v přehledu TOP 200 časopisu Billboard a s více než čtyřmi milióny prodaných kusů se stalo nejen nejprodávanějším albem roku 2007 ve Spojených státech, ale také nejúspěšnějším debutem v historii monitorovacího systému Soundscan. Z desky vzešly čtyři TOP 20 hity, včetně TOP 5 písní It's Not Over a Home. V roce 2009 Daughtry vydali druhou nahrávku Leave This Town, na níž autorsky spolupracovali i Chad Kroeger z Nickelback nebo Ben Moody z Evanescence a která kapelu opět katapultovala na samý vrchol Billboard TOP 200. Zároveň stejně jako její předchůdce získala titul nejprodávanějšího alba roku na americkém trhu. Včetně třetí desky Break The Spell, která debutovala v Billboard TOP 200 v první desítce, prodali Daughtry přes 7 miliónů alb v podobě fyzických nosičů a více než 20 miliónů desek a 53 miliónů skladeb digitálně. Dlouhému výčtu jejich ocenění kraluje pět American Music Awards, dvě ceny World Music a čtyři nominace na Grammy Awards.

Daugthry

Baptized
V druhé polovině listopadu loňského roku rozšířili Daughtry jejich diskografii o novinku Baptized, se kterou počtvrté v řadě obsadili první desítku v Billboard TOP 200. Vedle Chrise Daughtryho a jeho skupiny se na vzniku nahrávky podílela celá řada jim spřátelených hudebníků jako Martin Johnson z kapely Boys Like Girls, skladatel a producent Sam Hollander (Good Charlotte, Train, One Direction aj.) nebo producentský team Rock Mafia (Miley Cyrus, No Doubt, Wyclef Jean, Green Day atd.)

Koncert Daughtry 16. března v Roxy pořádá NuCoast.

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DAUGHTRY

Neděle 16. 3. 2014
Vstup: 590 Kč v předprodeji
Vystupují:
DAUGHTRY (USA), Kofe-In (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika