FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Natruc 2014 mění termín konání

Festival Natruc 2014 mění termín konání
10. 01. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letošní ročník kultovního hudebního festivalu Natruc se uskuteční na Kmochově ostrově v Kolíně. Uskuteční se ale už sobotu 2. srpna, tedy o tři týdny dříve, než bylo zvykem z posledních let.
„Rozhodli jsme se letošní Natruc uspořádat přímo uprostřed letních prázdnin, objednali jsme na 2. srpna hezké počasí, tak snad nám ho dodají,“ vtipkuje Martin Řehoř, jeden z pořadatelů festivalu a dodává: „Tradičním místem konání zůstává Kmochův ostrov, který považujeme za jeden z nejhezčích míst pro konání festivalu.“

NAtruc Kolín
Podívejte se na fotky z festivalu Natruc Kolín.

Na Kmochově ostrovu s rozlohou téměř 6 hektarů se tak na třech scénách i po 17. v řadě uskuteční hudební přehlídka známých českých a slovenských kapel. Pořadatelé již ohlásili téměř třetinu jmen, která na Natruc začátkem srpna zavítají.

Mezi devíti oznámenými skupinami je hned šest, které přijedou do Kolína nejen s osvědčenými hity, ale představí zde i novinky. Novou desku koncem roku 2013 totiž vydali Mandrage (Siluety), Rybičky 48 (Tohle je rock’n’roll, vy buzny), Sto zvířat (Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách) a svůj debut po sedmi letech existence vydala i pražská rocková skupina Hentai Corporation.

Nové songy má představit i kapela Wohnout a Zakázaný ovoce, které plánují vydat nové album během letošního roku.

Seznam odtajněných jmen doplňuje Vladimír Mišík, jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény, která letos oslaví 67. narozeniny, „vedlejší“ projekt basáka ze Sunshine s názvem Super Tuzex Bros a ska-punková parta Smola a hrušky ze Slovenska.

„Program již tradičně doplní vítězové soutěže Natruc Talent, ve které dostanou možnost talentované kapely vybojovat si místo na festivalu po boku předních českých a slovenských kapel,“ doplňuje Martin Řehoř k soutěži, jejíž finálové klání proběhne v rámci Natruc majálesu 3. května taktéž konaném na Kmochově ostrově v Kolíně.

První festival Natruc se uskutečnil v roce 1998 s podtitulem „Natruc ospalému městu“ a další ročníky byly obvykle zasvěceny někomu natruc. Například „Natruc všem rodičům, kteří zapomínají na své děti“, „Natruc ospalým lidem“ či „Natruc ruské okupaci“ apod.

„Dnes se již festival nikomu natruc nepořádá, za to má poslední tři roky benefiční charakter. Podporuje hiporehabilitaci dětí se sociálním a zdravotním handicapem,“ dodal spolupořadatel Aleš Bureš.

Největší návštěvnosti se festival těšit na přelomu milénia, novodobý návštěvnický rekord padl loni, kdy si cestu za muzikou na Kmochův ostrov našlo čtyři a půl tisíce návštěvníků.

Vstupenky na festival Natruc jsou již ke koupi v předprodejní síti Ticketstream za cenu 220 korun.

Více na www.natruc.eu.

Dodal: Tereza Smejkalová, StudioPR
NATRUC KOLÍN

NATRUC KOLÍN

Sobota 2. 8. 2014
220 Kč v předprodeji
Vystupují:
Wohnout, Mandrage, Sto zvířat, Vladimír Mišík & ETC, Rybičky 48, zakázanÝovoce, Smola a Hrušky (SK), Hentai Corporation, Super Tuzex Bros, Sek jsi bombónky a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |