Smokie se vrací do Brna

Smokie se vrací do Brna

15. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po třech letech se 17. února do brněnské Haly Vodova vrátí legendy pop rocku 70. a 80. let, britští Smokie. Nedlouho po veleúspěšném australském turné se tak kapela opět postaví na pódium, aby s neslábnoucí energií a vstřícným přístupem udělala radost všem svým českým i moravským fanouškům.
"Koncert Smokie, to je jako jízda krásným udržovaným veteránem. Některé části motoru jsou citlivě vyměněny, vůz neřídí počítače, a přesto sviští krajinou vašeho mládí svižně a cítíte se v něm skvěle jako kdysi." říká s úsměvem Pavel Tesař z pořádající agentury Brnokoncert. A dodává: „Zveme tedy příznivce dobrého pop či glam rocku všech generací. Ať již je k písničkám Living Next Door To Alice nebo Oh Carol váží pěkné vzpomínky na mládí, nebo docenily jejich kvalitu a skvělé melodie až později."+

Smokie

Podobně jako Uriah Heep nebo Suzi Quatro, Sweet nebo Slade, se Smokie nestali kapelou posouvající hranice žánrů a přinášející revoluční změny. Ale jejich upřímný vztah k fanouškům, potěšení a radost z hudby, s níž jim nabízí prověřené hity a melodie, jim stále zaručují pozornost a úspěch. To ostatně dokládá i velký zájem o nadcházející brněnskou show.

Fanoušci Smokie, kteří se sami hudbě věnují, si s nimi mohou zahrát jako jejich předskokani. Pořádající agentura Brnokoncert vyhlásila soutěž o předkapelu Smokie. Uzávěrka pro zasílání CD na adresu Brnokoncert, Minská 15, 616 Brno, je 31. ledna. Koncert Smokie se uskuteční v brněnské Hale Vodova v pondělí 17. února 2014 od 19:00 hodin. Vstupenky v ceně od 749 Kč jsou exkluzivně v síti Ticketpro. Více informací na www.brnokoncert.cz.

Šedesátá léta přinesla do hudby vzrušení, energii a pestrobarevnost. Kromě samozřejmých otců zakladatelů The Beatles je na místě připomenout si třeba jejich souputníky Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, či o málo později vzniklé The Hollies nebo americké následovníky Beatles The Monkees. Tito a mnozí další vytvořili podhoubí, z nějž vzešli pozdější hvězdy glam rocku a melodického pop rocku, mezi něž bezesporu patří i Smokie.

Začátky Smokie sahají přesně do poloviny 60. let, kdy se na dvoře gymnázia v Brafordu v britském hrabství West Yorkshire setkávají spolužáci Terry Uttley, Alan Silson a Chris Norman, aby založili první skupinu The Yen. Následovala řada dalších variací kapel s různými jmény jako The Elizabethans nebo Kindness. Až rok 1975 přinesl radikální změnu a spojení s producenty Mikem Chapmanem a Nickem Chinem přineslo raketový start na hitpáradové pozice. Písnička If You Think You Know How To Love Me dosáhla na třetí příčku britské hitparády a na celém světě se jí prodaly milióny kusů. Pět let jezdili Chris, Terry, Alan s Petem Spencerem za bicími po světě, všude sbírali zlaté a platinové desky a koncertní úspěchy. Písničky Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol jsou dodnes hity, jejichž povedené a vemlouvavé melodie mají v uších generace posluchačů.

Po odchodu Chrise Normana na sólovou dráhu kapela vystupovala se zpěvákem Alanem Bartonem až do roku 1995, kdy při tragické nehodě tourbusu frontman zahynul, Terry Uttley a Alan Silson byl těžce zraněni. I díky podpoře fanoušků se pak kapela po tragické ráně rozhodla pokračovat a od roku 1996 hraje ve stálé sestavě Mike Craft - zpěv, kytara; Mick McConnell - kytara, zpěv; Terry Uttley - basová kytara, zpěv; Steve Pinnell - bicí; Martin Bullard - klávesové nástroje. Kromě Evropy je znají a nadšeně vítají diváci v Jihoafrické republice, Austrálii, ale také v Číně, Rusku či Mongolsku. A své pověsti jistě dostojí i v Brně.

Dodal: Michaela Braná, SMART Communication s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SMOKIE

Pondělí 17. 2. 2014
Vstup: od 749 Kč
Vystupují:
Smokie (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika