Filmové premiéry

Filmové premiéry

31. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 1.června: Všechno nejlepší: Nová česká komedie s Janem Dolanským a Viktorem Preissem. A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu: německé drama natočený podle dopisů Boženy Němcové.
Všechno nejlepší
2006

Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) má dnes narozeniny a chce si je opravdu pořádně užít. Všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou - tak jako zatím všechno v životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě "vyzná". Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí. Jenže právě dnes nabere do auta konzervativního a zásadového důchodce (Viktor Preiss), který mu během jediného dne dokáže rozložit celý život.

foto


Komedie /ČR / 93 minut / Bontonfilm

Hrají: Jan Dolanský (Jarda), Viktor Preiss (Jindřich), Vendula Křížová (Sylva), Izabela Kapiasová (Lenka), Pavel Zedníček (šéf), Tereza Kostková (Evička), Jana Hlaváčová (tetička), Pavel Šimčík (Tom), Jana Štěpánková (Libuše), Tomáš Matonoha (podnikatel), Jaromír Dulava (právník), Jan Vondráček (pan Chroust), Adéla Gondíková (paní Čapková), Naďa Konvalinková (paní Říhová). Scénář: Martin Kotík, Petr Nepovím. Režie: Martin Kotík.

web

A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu
(Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern)2005

Intimní snímek natočený podle posledních drásavých dopisů, které Božena Němcová adresovala z Litomyšle svým přátelům a dětem. Uchýlila se tam po rozchodu s manželem, aby konečně byla samostatná a mohla psát. Zároveň však věděla, že její nemoc postupuje a na všechno je už pozdě. Film není oslavným životopisem spisovatelky ani příběhem českého národního obrození, představuje nový, moderní pohled na Němcovou jako na světovou osobnost formátu Virginie Woolfové či Fridy Kahlo. Je to portrét ženy, která za právo být sama sebou bojovala proti společenským konvencím, lidské malosti a někdy i sama proti sobě. Vynikající výkon Corinne Harfouchové doplňuje plejáda českých herců. Nejzajímavější česko-německý kulturní počin posledních let.

foto


Drama / Německo / 109 minut

Hrají: Corinna Harfouch, Bolek Polívka, Petr Forman, Ondřej Vetchý, Anna Polívková, Taťána Fischerová, Libuše Geprtová. Scénář: Dagmar Knöpfelová ( podle dopisů Boženy Němcové.) Režie: Dagmar Knöpfel.

Trailer
web
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika