Festivalový průzkum, aneb co si myslí odborníci

Festivalový průzkum, aneb co si myslí odborníci

01. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Zajímalo nás, co si myslí o letošní festivalové sezóně v našich krajích lidé buď přímo z oboru, nebo i marketingový zastupci sponzorů, kterých se festivaly z komerčních důvodů také týkají. První dotázaným z našeho seriálu je Marek Teyssler, který je zaměstnán v marketingu nápoje Red Bull.
Jsi spokojený s programy festivalů, které nám letos promotéři nabízí?
Z velkých jmen jsem kromě Ministry nenašel nic, co by mi úplně vyrazilo dech – asi jsem už všechno viděl, případně jsou moje současny hudební priority někde trošku jinde. Myslím si, že je dobře, že stále více promotérů chápe svoje fesťáky jako multikulturní záležitosti a rovněž je podle mě podstatné, že hudební produkce už nestaví na jednom velkém jménu, ale na kvalitě celého lineupu. Jinak se asi nejvíc těším na to, až na vybraných festivalech rozbalíme RBMA Clinic, kde chceme nabídnout velmi kvalitní hudební produkci, přivézt pár muzikantů kteří dosud v ČR nehráli a umožnit lidem užít si ten svůj festival i trošku jinak.

Kam ty sám se určitě vypravíš a který festival bys doporučil?
Prague´s Islands, Colors Of Ostrava, Sázavafest, Love Planet (když Bůh dá, CzechTekk, High Jump v Hříměždicích, Mystic. I když High Jump ani Mystic nejsou festivaly v pravém slova smyslu, jsou to pro mě dvě nejdůležitější letní události, které si určitě nenechám ujít. Oba jsou o naprosté pohodě, spojení sportu, zábavy, muziky a adekvátního množství kalení.

Co zahraniční festivaly, jaké s nimi máš zkušenosti?
Asi před deseti lety jsem viděl jeden nebo dva v Austrálii, ale je to fakt už hodně dávno, navíc od té doby urazila hudební scéna značný kus cesty, takže si nedovolím srovnávat. Obecně nejsem úplně festivalovej typ, spíš barovej povaleč. Každopádně výborné recenze jsem slyšel na Sonar, Wilsonic, Pohodu, Sziged …

Porovnej prosím tu loňskou a letošní festivalovou sezónu. Zaznamenal jsi nějaké změny?
Zásadním zjištěním pro mě je fakt, že festivaly, které mají cenu a tradici (Summer of Love, Cosmic) přežily a akce, které byly zcela zbytečné – třeba Creamfields – se posunuly o kus dál na východ. Trochu mi chybí projekt typu Big Chill

Jak to vidíš s budoucností českých festivalů?
Přesun ke kvalitě na úkor kvantity. Aspoň tam by měl logicky vývoj směřovat. Jestli ne, je tu něco špatně

A co říkáš na Love Planet?
Byla by škoda, aby skutečně nejlepší domácí festival zanikl a nebo fungoval v okleštěné podobě jen kvůli tomu, že se jeho organizátoři nedokážou domluvit s investory (nebo to je naopak??)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika