Rozhovor s Dj Tripmainem

Rozhovor s Dj Tripmainem

04. 06. 2006  |  Autor: Kviki  |  Komentáře (10)
Připravila jsem rozhovor s Tripmainem, který se často objevuje v pražských klubech. V rozhovoru se dozvíte odkud vlastně pochází, jaká hudba ho oslovila a třeba i jeho názor na drogy v místních klubech.
Odkud pocházíš a jak by jsi popsal styl muziky, kterou hraješ ?
Jsem ze Zimbabwe, teď žiji 3 roky v ČR. Co hraju je těžké popsat. Původně jsem trancový DJ, ale když jsem přešel do Evropy tak jsem začal hodně poslouchat house a progressive, teď má hudba tíhne k mixu trance, house a progressive. Můžu říct, že hraju house (Progressive / Electro / Funky / Soulful / Chicago / Latin/African) a Trance (Progressive / NRG / Uplifting).

x

Od kolika let hraješ a co tě k tomu vedlo?
Začal jsem hrát, když mi bylo 16, ale byla to komerční muzika. Po pár letech mě unavila, protože to vše zní stejně vše bylo o tom samém, sexu, lásce, drogách, penězích, autech a pro to nebyla hudba. Hudba má jít z duše a srdce a hudba je víc o tom co slyšíš, ne to co říká a proto jsem přešel k elektronické muzice. Sice elektronika není z živých nástrojů ale její zvuk je zajímavý a vždy mě dávala víc a kvůli tomu jsem se stal v 18 DJ , abych mohl mixovat elektronickou muziku, aby lidé ze setů cítili emoce. V 20 jsem přešel do CR a přestal jsem hrát, abych mohl dokončit své vzdělání a usadit se, ale v roce 2005 když mě bylo 22, jsem se zase vrátil k Dingu, nešlo tomu odolat musel jsem pokračovat s mou láskou, hudbou. Být DJ elektroniky je o něčem víc, než jen hrát hity, je to o hraní nových skvělých songů aby se lidem líbili a cítili z nich všemožné emoce a různé druhy energie.

Kde nejčastěji hraješ a kde tě můžeme v nejbližší době slyšet ?
Mám rezidentní noc v klubu Nebe a Celnici,hraji nyní často v Mecce. V Nebi mám party,která se jmenuje ESPERANZA, na které pracuji s DJ Bon Finixem a DJ Adamem Cloudem. Daří se nám to celkem dobře a je to více zaměřeno na progressive. V Celnici hraji jednou do měsíce a hraji tam spíše house víc funky/latin/soulful ale stále hodně energický. Celnice je moc hezké místo skvělá obsluha, design a boží zvuk.

Rozhodně je to místo kde rád hraji, a které stojí zato vyskoušet. Nyní tam hraji 3. a 30. června. V Mecce jsem začal hrát s Lafayettem, party se jmenuje VIBE je to můj projekt číslo 1 momentálně. Pracuji zde na přidání spousty věcí do mého setu a také jsem přizval MC, aby semnou zpíval. Mám velkou spoustu instrumentů,abych vytvořil v Praze první multižánrovou párty. Pařiči po celém světě dnes chtějí víc a víc, než jen celý večer poslouchat house či RNB. Chtějí mít možnost výběru.V Praze máme mišmaš. Karlovy lázně a Hany Bany, které nabízejí jiné žánry na každém patře, ale podle mě ani jeden není opravdu kvalitní. Pro člověka co si chce užít noc je to dobré, ale pro mě to není dostatečně hudebně dobré, jen pro propaření noci. Chci aby VIBE mělo velkou škálu žánrů ne jen elektroniku.

x

Vibe je samozřejmě pro lidi a lidi jsou vždy na prvním místě, a musí si to užít. Další VIBE party v Mecce bude 24.června. V létě budu hrát na 1. pražské pláži o víkendech, první bude 16.června tak se tam snad uvidíme.

Dále mě můžete slyšet v Mecce, v Celnici a v Nebi. Těším se na vás až navštívíte mou párty, nebo se můžete podívat na moje stránky kde budu hrát www.tripmain.com.

Jak by měla vypadat párty podle Tebe a s kým by sis chtěl na ní zahrát ?
Moje představa skvělé party je party plná čerstvé muziky s lidmi, kteří si ji chtějí užít. V dnešní době musí být světová hudba složená ze všech stylů. Dnes lidi mají rádi více druhů muziky,než dřív, a proto ti co party dělají musí pokrýt jejich chtíč. Proto je tu VIBE. Jasně miluji elektronickou muziku, ale chápu, že je spousta lidí co mají rádi různé druhy muziky a pracuji na tom, abych pokryl jejich chutě. Když jde někdo do klubu tak si má vybrat co chce poslouchat. Každá dobrá party má mít široký výběr stylů.

S kým chci hrát? Hehe, dobrá otázka, s každým DJ, který je dobrý a s přáteli. Vždy si rád zahraji s lidma jako Brian (on mě objevil) Bon Finix, Adam Cloud, Lafayette, Loutka, Chris Sadler, Mikki Killa, Efendy, Martin Gredner, Quintin, San, Marion Ford, TT, Hector Lopez a spousta dalších, nejde je ani vyjmenovat. Ale s kým chci hrát a ještě jsem nehrál, hmmm taky těžká otázka, jejej, asi s zahraničními DJ jako třeba M.I.K.E., Matthew Dekay, Benjamin Bates, s velkou trojkou, jo to je myslím vše.

Děláš hudbu pro zábavu nebo kvůli tomu, aby jsi byl slavný?
Dělám Djing, protože ho miluji, teď je to super, protože jsem vždy snil o Djingu a teď ho dělám. Jednou budu slavný díky tomu, bude to super, ale vím že je to těžké,ale možné.

Co rád děláš ve volném čase kromě hraní?
Máme opravdu volný čas? hahah. No já vůbec. Pořád ještě studuji, abych byl Ing. V informatice , takže během týdne studuji a o víkendech party, party, party. Takže vlastně nemám žádný volný čas, ale dělám co miluji, takže mě to baví.

Jaký máš názor na braní drog v klubech?
V životě jsem nikdy neužíval drogy. Lidi berou drogy, protože cítí že je musí něco nakopnout, teda tohle mě aspoň tvrdí. Nikdy jsem neměl pocit, že bych je měl brát, ale pokud je někdo bere měl by je brát s rozvahou, a rozumem, aby nerušil ostatní v klubu. Nikdy se nevměšuji mezi účastníky party , a co dělají, chci jen ať si užijí noc.

Na co právě teď myslíš?
Myslím na to, že jsem se stal rychle DJem v Praze a jak velkou mám podporu. Vlastně chci poděkovat pár lidem, kteří mě pomohli k rychlému vzestupu a to konkrétně DJ Brian, Bon Finix, Manio, Thomiq, Milan Turek, Laco, Lafayette, Alex, David, a všem lidem z klubu: Mecca, Celnice, ex-Defile, Joe Cafe, Aquarium.

Chystáš se na nějaký festival a proč?
Ano chystám, mám zamluvené hraní na Kamikaze Fortress na Festivalu v Komarnu, na Slovensku 1. července, a stále čekám jestli mě potvrdí účast na festivalu v Albanii na konci června. Jinak asi budu na Hrad-housu, jako support mého dobrého přítele Bon Finixe, zaslouží si to, je to skvěly DJ. Přemýšlím,že asi půjdu na Exit do Srbska, ale nemám čas. Jinak si nemyslím, že bych měl čas na nějaký jiný, buď budou plážové party během celého léta na 1. pražské pláži, takže budu většinou v Praze.

Co by jsi řekl na mezilidské vztahy tady u nás?
Lidi v CR jsou zajímaví, umí být vstřícní, ale taky velmi chladní. Já osobně jsem neměl nikdy problém, protože když zjistí, že jsem ze Zimbabwe jsou velice vstřícní. Jediné co nechápu, je jak můžou pít tolik piva a někdy i víc jak 10 a přitom jsou stále přátelští. Proč nemůžou být přátelští už předtím? Ne , dělám si srandu, většina Čechů je super, někteří jsou sice uzavření a divní, ale je to jen menšina , aspoň teda mezi clubbery . Jo a ještě jedna věc, servírky musí být víc přátelštější, hodné jsem zatím nepotkal.

Na jakou párty nejraději vzpomínáš?
Těžké odpovědět, tady je seznam těch fakt dobrých kde jsem hrál:
Celnice – Re-Evolution Party (05/11/2005) s DJ Pasha (Moscow), New Years Eve 2006 (31/12/2005) s DJ Brian and Yarda, African House Vibes (05/08/2005). Mecca – Emporio Live (24/02/2006) s DJ Brian, Souky and Eagle, Special Free Sunday (30/04/2006) s Lafayettem a Pat Haertem, Olympia (19/05/2006) s DJ Brianem, Hectorem Lopezem a DJ L.P., VIBE (26/05/2006) s Mikki Killa, Lafayettem a DJ L.P. Nebe – Original Sin (07/01/2006) s Adamem Cloudem, Bon Finixem a Kristosem, Selectro (27/05/2006) s Bon Finixem, Scar Cokem, Deen Ouvnem and Stevonem Aquarium – Spanish Electro Delight (01/04/2006) s Andresem (Spain) aAdam Cloudem, Adam Cloud Birthday (18/05/2006) s Adamem Cloudem, Bon Finixem, Marcos a Pete Walkem.

Jaký je tvůj ideál ženy?
Holky, bože bože. To je otázka. To jsem nečekal. Jen mimochodem ,jsem pořád svobodný hehe! Můj ideál je atraktivní holka, která je milá ale ráda si užívá. Taková, která chápe, že jsem fakt moc, moc vytížený a nemůžu s ní být každý den (i kdybych chtěl), ale stále bych na ni pořád myslel. Holka, která mě věří a já bych jí mohl taky věřit.

Kde všude si hrál v zahraničí a jak si se k tomu dostal?
Jak víte, jsem ze Zimbabwe a hrál jsem tam jeden rok v těch nejlepších klubech. Zimbabwe je to místo, kde jsem se naučil všem svým djským schopnostem a kde začala moje vášeň pro elektronickou hudbu. V roce 2005 jsem také hrál v Thajsku, ve dvou nejlepších zdejších klubech Bed Supper Club a Q-Bar Bangkok. Byl jsem v Thajsku na prázdninách a všechno vybavení jsem měl s sebou, a tak jsem se rozhodl zkusit si tu zahrát. Šel jsem tedy do těch klubů, zahrál jim pár ukázek a oni mě okamžitě přijali. Dopadlo to opravdu skvěle. V Bangkoku byli skvělí lidé a bylo úžasné pro ně hrát. Kluby byly také výborné, plné každý večer od pondělí do neděle. Toto léto budu hrát poprvé na Slovensku. Dostal jsem také nabídky z Albánie, Srbska, Slovinska, Litvy a pokusím se jet do Paříže a získat tam nějaké zakázky.

Kam myslíš že elektronická muzika směřuje?
Elektronická hudba bývala velice specifická, měl jsem rád house, měl jste rád trance a techno, ale nikdy jsem neviděl tyto styly zmixované. Techno bylo převažujícím stylem v ranných devadesátých letech, house zase v polovině devadesátých let, a teď po roce 2000 čelíme novému úžasnému trendu. Žánr No.1 je dominantní v těchto dnech, nejlepší DJové jsou ti, kteří umí přecházet od jednoho žánru k druhému. Dám vám příklad, nejlepší sadu skladeb, kterou jsem tento rok slyšel, byla od M.I.K.E. na Transmission 1. Začal s elektrem, pak postoupil k progresivnímu housu, progresivnímu trancu, energickému trancu a skončil tech trancem. Bylo to opravdu skvělé složení a přísahám, že tak dobře sem si již dlouho nezatančil. Elektronická hudba přichází na scénu, kde vše je mixováno dohromady. Je skvělá, protože každý subžánr má svůj vlastní styl, emoce a energickou úroveň. Když toto všechno dáte dohromady, vznikne skvělí mix plný energie a emocí, který absolutně zblázní celý dav. Když jsme Bon Finix a já hráli "back to back set" (hrající společně stojící proti sobě) v poslední době, začali jsme hrát elektro, pak funky house, progresivní funk, progresivní house, progresivní trance, klasický trance, pak jsme se vrátili k progresivnímu housu a funky housu. Byl to skvělý set a lidé se prostě nemohli vypořádat s různými emocionálními úrovněmi. Také se začíná objevovat spousta nových subžánrů, jako progresivní funk (vymyšlený mnou a mým australským přítelem DJ Phil V), house, který zní progresivně, ale také stále zní funky a také spousta dalších subžánrů jako progresivní elektro trance, progresivní latin. Ale všechno se stává trochu více progresivní (moderní), což je skvělé.

Na konec bych chtěl poděkovat Kviki za to, že mi dala šanci, aby lidé v ČR mě více poznali a poznali jaký jsem, jaké plány zde mám a poznali co si vlastně o všem myslím. Jdem pařit lidi:)

10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
K
06. 09. 2006 | 16:43:01
+0 | -0
to Terka: ty jsi trapná ....
Terka
17. 07. 2006 | 16:43:39
+0 | -0
jo mimochodem, znam ho.

Terka
17. 07. 2006 | 16:42:31
+0 | -0
Ty falesnej kriple..'holka ktera mi bude verit a ja budu verit ji´ ses trapnej.

30. 06. 2006 | 14:36:40
+0 | -0
ahoj deazeji
yanc0
05. 06. 2006 | 00:10:50
+0 | -0
fayn spracovane, pekne :))))
Tripmain
04. 06. 2006 | 23:58:57
+0 | -0
Ne tady je Tripmain, ten rozhovor byl psaný anglicky, ale kviki ho přeložila. Mluvím česky ale ne tak dobře, tak bylo lepší ho udělat anglicky.
ema_lula_kukuč
04. 06. 2006 | 23:20:15
+0 | -0
a čím jsi to proložil jurage ?? :-DDD
richard
04. 06. 2006 | 23:14:49
+0 | -0
Musím pochválit. super rozhovor, osobně jsem dje neslyšel hrát, ale určitě az bude nejaká možnost nenechám si ho ujít.
tripmain
04. 06. 2006 | 23:08:04
+0 | -0
ne to jsem preložil já
jurage
04. 06. 2006 | 23:03:46
+0 | -0
zajimavě sem to přoložil ale kviki jeste lip upravila))

jen houšť podobných rozhovorů
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika