Visage a Synthosymphonica v Harrachově

Visage a Synthosymphonica v Harrachově

10. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto sobotu bude v Harrachově v rámci Mistrovství světa v letech na lyžích poprvé uveden unikátní koncertní projekt Synthosymphonica, který propojuje elekronickou hudbu se symfonickým orchestrem. V nadcházející premiéře vystoupí jedna z největších hvězd britské nové vlny - skupina Visage.
"Je nám ctí být součástí tohoto projektu. S orchestrem jsme kdysi natočili jeden remix, v takové míře jako v tomto případě jsme s ním ale nikdy nespolupracovali a nikdy s ním nevystupovali naživo. Už se na propojení těchto dvou zdánlivě různorodých hudebních světů opravdu těšíme." říká Steve Strange, frontman Visage, kteří se v loňském roce vrátili na hudební scénu s novým albem Hearts and Lives. Deskou, kterou od jejího předchůdce Beat Boy dělí celých 29 let!

"Nápady na nové skladby jsme se začali zabývat spolu s Martinem Rushentem (producentem Joy Division, Human League nebo Stranglers) těsně před jeho náhlou smrtí v roce 2011. To on byl tím, kdo mě dal znovu dohromady se Stevem Barnaclem. Tyhle dva faktory se spojily a najednou jsme cítili, že nastal ten správný čas natočit nové album." popisuje znovuobnovení své domovské formace Steve Strange. A vysoký zájem fanoušků Visage nejen o jejich nové album ale i lístky na právě probíhající koncerty jeho slova potvrzuje.

Visage

Unikátní koncept Synthosymphonica je dílem českého dua Cartonnage, proto se také premiéra projektu odehrává na "české půdě" a s českým orchestrem.

"V rámci koncertu VISAGE with SYNTHOSYMPHONICA, který se uskuteční v Harrachově v sobotu 15.března, zazní největší hity této kapely v doprovodu českého Prague Synthosymphonic Orchestra." doplňuje Armin Effenberger z Cartonnage. "Jsme moc rádi, že Visage naši nabídku spolupráce přijali a  že nám nápad, který jsme několik měsíců nosili v mysli, pomohli zrealizovat.”

Kromě Visage se návštěvníci mistrovství mohou těšit ve dnech 13 - 16. března na koncerty Mirrors (UK), Make My Heart Explode, AC/DC revival a dalších . Vedle atraktivního sportovního klání a hudebních lahůdek je čeká také velká zahajovací multimediální show s 3D mappingem, ohňostrojem a další bohatý doprovodný program.

Více na www.harrachov2014.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VISAGE WITH SYNTHOSYMPHONICA

Sobota 15. 3. 2014
Vystupují:
VISAGE (UK) a symfonický orchestr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika