WhoMadeWho přivezou severský disco-punk

WhoMadeWho přivezou severský disco-punk

10. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Coby novou vzrušující kapitolu popsal časopis Clash nové album Dreams dánského tria Who Made Who. Vzrušení z inteligentního electro popu s nezaměnitelnou severskou melancholií si 16. května užijí návštěvníci pražského Paláce Akropolis, kde WhoMadeWho naživo představí nové album Dreams.
Disco-punk, silné melodie, výrazné vokální linky, nokturno atmosféra, trocha houseových rytmů a vzpomínky na punkový vztek…nepopisujeme žádné z alb Daft Punk, ale hudbu dánské trojice muzikantů Jepp Kjellberge - Tomas Barfod - Tomas Høffding. Stylová spřízněnost tu samozřejmě je patrná a není náhodou, že si WhoMadeWho naživo s Daft Punk již zahráli. Ostatně jsou to právě koncerty, které je vynesly z klubové scény na pódia evropských festivalů.

WhoMadeWho

Po několika singlových nahrávkách pro německý label Gomma WhoMadeWho albově debutují v roce 2005 a eponymní nahrávku se vydávají představit po evropských klubech. Zážitky z živého hraní vzápětí zúročí na albu akustických verzí skladeb ze svého debutu Greeen Versions (2006). O rok později vzbudí pozornost coby neočekávání headlineři španělského festivalu Benicàssim. Původně ohlášené hvězdy večera, britští Klaxons, se vnestihli včas dostavit na místo a díky tomu sláva ten večer patřila právě WhoMadeWho.
 

Další album The Plot (2009) je už u hudebních fandů očekávanou událostí. WhoMadeWho koncertují s takovými zavedenými jmény jako Soulwax, Hot Chip, Justice a LCD Soundsystem. Jejich disko-express uhání plnou rychlostí: pod svá křídla si je bere stylotvorný label Kompakt, v rychlém sledu na něm vydávají alba Knee Deep (2011) a kritikou vysoce ceněné Brighter (2012). Na rychlosti neubírají dodnes. Kromě častého koncertování natočili další album Dreams, které přijedou na jaře představit do Prahy.

Nové album vychází 3. března na CD, v limitované edici na barevném dvojvinylu a samozřejmě coby digitální download.

Chcete-li si užít jarní večer s hravým a chytrým indie electro popem, neměli byste 16. května v Paláci Akropolis chybět.

Dodal: Vlasta Beránek, OSTROVY s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WHOMADEWHO

Pátek 16. 5. 2014
Vstup: 440 - 550 Kč
Vystupují:
WhoMadeWho (DK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika