Spartaque v rozhovoru

Spartaque v rozhovoru

27. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek zavítá do brněnského klubu 7. nebe jeden z nejlepších ukrajinských djů a producentů Spartaque. Ten před akcí poskytl zajímavý rozhovor.
Ahoj Vitaliy, tak jak se máš a při jaké činnosti jsem tě dnes zastihnul?
Ahoj, musím říct, že pracovně. Hodně času teď trávím ve studiu a s věcmi okolo IAMT (label Spartaque) či u nových hudebních projektů, které mám rozjeté, prostě jako obvykle.

 Jak si vlastně pamatuješ svojí poslední návštěvu Brna?
Pamatuju si Prígl open air, který byl velmi dobrý, no doslova zabijácký. Lidé v České Republice jsou úžasní, přátelští a párty je baví. Potom je prostě snadné dostat se na tu samou vlnu. Takže odpočítávám vteřiny do návratu.
 

Co je u tebe nového od této akce?
Samozřejmě spousta věcí, jako první bych zmínil změnu managementu, takže teď je pro mne mnohem snazší najít společná řešení se svým managerem. Můj label začal lépe a napřímo spolupracovat s beatportem, takže následoval skvělý support. Také se snažím rozvíjet sebe sama, to mi přineslo více možností a nabídek hraní v různorodých destinacích.

Spartaque
Podívejte se na fotky ze Spartaque v klubu YES!

Co když se budeme bavit o budoucnosti, dokážeš si představit, kde by si mohl být za 5 let?
Tohle je těžké říci a je také složité mít plány na 5 let dopředu. Elektronická hudba se vyvíjí velice rychle, někdy až moc rychle, ale samozřejmě chci pokračovat v produkci jako do teď. Mám tu nejlepší práci a jsem velice šťastný, že mi bůh dal příležitost živit rodinu tímto způsobem. Takže v příštích 5, 10 či 20 letech plánuji dělat to, co dělám doposud, nějaké detailnější plány nejsou.

Máš nějaké vysněné akce, kde by sis chtěl ještě zahrát?
Tak to je složité, jsem prostě „party animal“, miluju všechny druhy dobrých mejdanů, kam mne lidi pozvou. Nikdy jsem nestavěl velké festivaly před malé kluby, protože jsou to odlišná odvětví. Prostě miluju oboje.
 


Vím, že si dělal oficiální remix pro hudební legendu jako je MOBY, takže jaký to byl pocit, když té jeho management oslovil s touto nabídkou a co ti to přineslo?
Rád bych řekl, že jsem otevřený jakékoliv spolupráci s ostatními djs a umělci, bohužel na druhou stranu nemám proto tolik času, kolik bych si představoval, ale pokud mne někdo z mých kolegů osloví se zajímavým trackem, vždy řeknu ano. Když jsem tedy přijal nabídku od Mobyho managementu, byl jsem extrémně šťastný, vybrali si mě totiž jako „remixéra“ pro jeho nový singl. Pro mě to byla opravdu speciální práce a dal jsem si na ní hodně záležet.


Koukal jsem, že si už několikrát vyhrál soutěž o nejlepšího dj na Ukrajině, máš zde určitě mnoho fanoušků, ale znám pár djs z východní Evropy, kteří se právě kvůli hudebnímu byznysu stěhují do měst jako Londýn, Amsterdam či Barcelona. Zajímá mě proto pár věcí:

Jaký je tvůj názor na tuto věc a zda plánuješ zůstat na Ukrajině i v budoucnu?
Zajímavá otázka, na jednu stranu je to dobrý nápad být v lepším kontaktu s top hudebním světem, ale teď je vše otevřené díky internetu. Samozřejmě už jsem také uvažoval, že bych se přestěhoval do západní Evropy či do USA s mojí rodinou, ale stále se nemůžeme rozhodnout kam. Uvidíme v budoucnu.

Myslíš, že pro dj z východní evropy je mnohem těžší se prosadit do top techno světa, než pro dj ze západní evropy a velmocí jako Itálie či Německo?
Myslím, že trochu jo. Bylo to určitě tak před několika lety, ale teď když máš dobrý materiál, mluvíš anglicky a jdeš si za svým, můžeš být mezi top, je to jen na tobě. Práce, práce, práce a zase těžká práce to je ta odopověď.

Nakonec se tě zeptám, zda máš nějakou zprávu pro lidi z Brna?
První co chci udělat, je poslat velké objetí a rád bych pozval lidi na tuto párty. Opravdu se těším, že to v pátek rozbijeme a zažijeme úžasnou noc se super lidma!

Dodal: Jonáš Basel , YES Club Prague
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUXURY

Pátek 28. 3. 2014
Vstup: od 150 Kč
Vystupují:
Spartaque (UA), Hydrophonic, Duncan Grey & Andy Smitth, Danny Bright, Michael J, Marco Key & Mendoza, Quiks, Ivo Hilszek, Excubitor, Ron JB
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika