Rozhovor s Gancher & Ruin k Bassinfection

Rozhovor s Gancher & Ruin k Bassinfection

04. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již příští pátek se otevřou brány brněnské zbrojovky - 13. ročník Bassinfection se blíží! 5 pódií, 10 hodin hudby a více než 30 zahraničních a domácích účinkujících. Máme pro vás rozhovor s jedním z headlinerů - ruskými Gancher & Ruin.
Ahoj. Takže, kdo a odkud vlastně jsou Gancher & Ruin?
Čau, jsme Dimitry a Alexej Goncharenkovi, pocházíme z malého ruského města Gatchina, poblíž Sankt Petěrburgu.

Ve svých začátcích jste byli zvláštností a respektu-hodným jevem, už jen třeba kvůli svému nízkému věku a vysokému nasazení. Jak vás tenkrát bralo publikum a třeba labely, na které jste posílali svá dema?
Na začátku jsme se dost báli, že nás publikum vůbec nepobírá – vypadali jsme jako čtrnáctiletí parchanti, co skákají po stagi. Dost lidí nás pak pomlouvalo, asi ze žárlivosti, že jsme jen zpovykaná děcka zazobanců, která platí Ivanovi (Cooh) nebo Mathisovi (The Panacea), aby za nás produkovali tracky. Tenkrát jsme pro rozesílání tracků používali aol a myspace.com a chytit tak někoho z labelů online, bylo dost obtížné. Nebyl žádný soundcloud a podobné služby, teď je to mnohem jednodušší.

Gancher & Ruin

Kdo pro vás byl v té době inspirací? Četl jsem, že vám zezačátku pomáhal Cooh. A koho si třeba ceníte dnes, kdo vás baví, nebo inspiruje?
Jo, první tracky jsme poslali Coohovi koncem roku 2006, on nás začal hrát a doporučil nás Melting Pot records. Chvíli na to se nám podařilo vydat první vinyl ‘Paranoia’, který nám zmixdownoval Cooh. To byl náš první velký kariérní skok. Respektujeme všechny producenty, kteří tvoří vlastní hudbu. Aktuálně nás nejvíc baví The Panacea, Cooh, Limewax, Ruffneck, Ca2k, Angerfist a Fragz.

Nedávno jste vydali debutové album "The Atmosphere Of Destruction". Co o něm můžete říct a co pro vás znamená?
Prvně je třeba říct, že to pro nás strašně moc znamená; je to naše první album a hodně jsme na něm dřeli. Není to obyčejný drum and bass, ani crossbreed nebo cokoliv jiného. Makali jsme na něm dva roky, udělali jsme plno tracků, ale nejtěžší ze všeho bylo vybrat ty tracky tak, aby vzájemně pasovaly. Takže ve finále je tam jen zlomek tracků, co jsme udělali, ale precizně vybraných, aby tvořily pocit alba.
 

Album vypadá jako takové "best of" toho, čím jste za poslední roky jako producenti prošli. Je tam takzvaně od každého kousek: hardcore dnb, crossbreed, dnb. Mě napadá otázka, řešíte vy, nebo třeba labely, subžánry? Nebo jen stačí, že je to nářez a bouchá to?
To se těžko soudí, prostě jsme chtěli, aby se posluchači každý z těch tracků zažral do hlavy, i kdyby se jim nelíbil. Chtěli jsme, aby ty tracky zněly zajímavě.

Za dobu, kterou působíte na scéně, jste si prošli vším, co se na ní objevilo nového a čerstvého. Od techno dnb, přes hard dnb až k hardcoru dnb. Předpokládám, že máte rádi výzvy a nové trendy?
Ani ne, chceme dělat furt něco nového. Pamatuješ si náš track Lekto (na Subsistenz Records)? To byl rok 2007 a tenkrát ještě crossbreed neexistoval, říkalo se tomu hardcore drum and bass, a ani to nebylo trendy. Věci se mění a hudba rovněž. A my se snažíme hledět dopředu a hledat nový cesty. Každý žánr, který nakousneme, se snažíme předělat k obrazu svému, tak aby nám byl bližší.

Jak moc má podle vás hardcore dnb ještě společného s dnb?
Myslím, že sdílejí stejnou strukturu a to je to, co je nejvíc spojuje. Ve finále je to jen subžánr, který má svůj specifický vibe. Je tam hodně společného. To hlavní je, že tě donutí tančit, hýbat se.

S čím novým jdete do roku 2014? Jaké releasy fanoušky čekají?
Akorát jsme vydali naše hardcorové album na Tainted Audio (holandský label). Dokončili jsme další EP pro legendární Position Chrome (německý label), co vyjde někdy letos. Máme taky v plánu vydat naše trance and bassové tracky. Tenhle rok máme zkrátka v záměru ukázat našim fanouškům, že se děláme nejen drum and bass, a jeho subžánry, nýbrž i úplně odlišný hudební věci. Takže doufáme, že se vám to bude líbit.

Jaké jsou vaše vedlejší aktivity? Četl jsem, že pořádáte Therapy Sessions a kromě toho? Máte nějaké zaměstnání?
V současnosti naplno studujeme na univerzitě, a to pak není moc lehké si najít job bokem, poněvadž naše dny vypadají asi takto: 8am-5pm studium, 5pm-3am tvorba hudby. Poslední roky totálně nonstop děláme hudbu, furt.

Jak moc je pro vás známe Česko?
Krásná země, párkrát jsme tam byli a vždycky to bylo úplně boží!

Aktuální Top10?
1. Gancher & Ruin - Damager
2. Gancher & Ruin vs. Ca2k - untitled
3. The Panacea - Rise and Shine
4. Cooh - Insane
5. Gancher & Ruin - Helltrap
6. The Panacea - Cryptonomicon (Ca2k remix)
7. Gancher & Ruin - Nie of Kreuzzucht (G&R VIP)
8. PRISM - We call it rave
9. Gancher & Ruin - Filth
10. Angerfist - From the Blackness (Gancher & Ruin Remix)

Díky moc za rozhovor a těším se na Bassinfection!
Pořádně to nakopeme!

Rozhovor zpracoval DJ Soldik.

Dodal: Va.czech , Bassinfection
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 11. 4. 2014
Vstup: 250 - 350 Kč
Vystupují:
EVOL INTENT (Evol Intent rec. / USA), GANCHER & RUIN (Prspct / RU), MEFJUS (Neosignal / AT), SUBTENSION (Renegade hardware / SK), METHLAB DJ (Methlab agency / UK), KILLA & DOOX (Wenkow sound), MERCUR (Bassinfection), VACZECH (Bassinfection), NANCI & PHOEBE (Congo Natty Bass / UK), DJ SNUFF (Congo Natty Bass / UK), CHANGING FACES (Liquicity / SK), PIER (Redrum crew), HELMUT (Redrum crew), ELPECHO (Bassinfection), NTKZ (Bassinfection), MC LOGIC (The Peoples Army / UK), DJ SNUFF (The Peoples Army / UK), SIDE 9000 (Owntempo rec.), DON PEDROPOULOS (142 bpm), PARABOT (Pohon crew), CIMBÁLOVKA VERONICA, MAX W. (Electro Swing Bohemia), DR. BALKAN (Bassta fidli crew), OREA (142 bpm), DUBOISE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika