10 věcí o Loreen před nedělním koncertem

10 věcí o Loreen před nedělním koncertem

10. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Švédka Loreen, vítězka Eurovision Song Contest 2012 a zpěvačka, kterou znáte z hitu Euphoria, vystoupí už tuto neděli 13. dubna v pražském klubu Roxy. Jelikož se její show nevyhnutelně blíží, máme tu pro vás hned 10 věcí, které byste o Loreen měli vědět.
1. Narodila se v roce 1983 ve švédském Stockholmu jako Lorine Zeineb Nora Talhaoui.

2. Loreen je Švédská občanka marockého původu. Oba její rodiče pocházejí z Maroka.

3. V roce 2012 vyhrála v Eurovision Song Contest v ázerbájdžánském hlavním městě Baku.

4. Poslední album Loreen se jmenuje “HEAL”.

5. I kdybyste o Loreen neslyšeli vůbec nic, s největší pravděpodobností znáte její skladbu EUPHORIA. Právě s touto skladbou na celé čáře vyhrála Eurovision Song Contest. Pro Loreen tehdy hlasovalo 40 z celkem 42 hlasujících zemí: Švédsko nemohlo hlasovat samo pro sebe, a jedinou nehlasující výjimkou se tak stala Itálie (jak se to jen mohlo stát?). Na skladbu EUPHORIA se můžete mrknout tady: 
 

6. Švédští fanoušci ji mohli poprvé postřehnout už v roce 2004, kdy se zúčastnila švédské soutěže hudebních talentů, IDOL 2004.

7. Jako jediná soutěžící Eurovision Song Contest se sešla s ázerbájdžánskými představiteli boje za lidská práva. Následně na to se zúčastnila hned několika diskuzí o lidských právech v Afghánistánu a Bělorusku. Proaktivně se také stala členkou organizace na ochranu lidských práv, Civil Rights Defenders.

8. Má za sebou zatím pouze dvě turné, první s prostým názvem "Promotional Tour" odjela mezi lety 2012-14. Druhé s názvem "XIV" odstartovalo letos.

9. Během "Promotional Tour" vystoupila take v rámci "Art on Ice Tour" začátkem roku 2014, které se konalo v rozličných halách po Evropě přímo na ledové ploše. Na kousek jejího vystoupení ze zmiňovaného turné se můžete podívat zde:
 

10. Loreen se správně nevyslovuje dlouze [Loriːn] jak by její inklinace k anglickým skladbám naznačovala, ale krátce [Lorɛ:n], tak, jak by to vyslovovali Francouzi.

+ bonus: 11. Užijte si skvělou show už tuto neděli, 13. dubna v Roxy!

Dodal: Dominika Janigova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LOREEN

Neděle 13. 4. 2014
Vstup: 395 Kč v předprodeji
Vystupují:
LOREEN (SWE), Ben Mercer - MNRS (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika