Goldfish v rozhovoru

Goldfish v rozhovoru

14. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Duben bude ve znamení koncertů elektronického dua Goldfish. První zastávka elektronického dua Goldfish proběhne 24. 4. v Roxy, druhá pak o den později v klubu Sono v Brně. Přinášíme vám rozhovor s touto sympatickou dvojicí a máme pro vás soutěž.
Q: Jak se vede GOLDFISH v roce 2014?
A: Prožíváme úžasný rok. Momentálně jsme na tour po Spojených státech a máme za sebou skvělé vystoupení na Ultra Music Festivalu. Dnes večer hrajeme v New Yorku a rýsuje se pomalu další tour. Nedávno jsme zveřejnili remixy skladby Moonwalk Away a výsledky nové spolupráce s Bakermat zní také parádně.

Q: V těchto dnech probíhá také vaše evropské tour. Zbývá vám nějaký čas i na produkování nových skladeb?
A: Většinou skládáme jenom na cestách, ať už jsou to nové skladby nebo edity / remixy. Některé věci se dají tvořit takto, ale pak jsou samozřejmě chvíle, kdy nic nenahradí tvorbu ve studiu s živými nástroji. Během show zkoušíme neustále nové skladby, protože z publika vidíte ihned odezvu – a navíc vám nikdy nelže.

Q: Vaše první návštěva v ČR bude hned v rámci trojího vystoupení (Praha - Roxy, Brno - Sono a Finlandia Mácháč). To už je dost na to, abyste se naučili něco v češtině – co by to mělo být?
A: Vždy je vtipné, jak se ze všeho nejdříve učíte sprostá slova. Hned potom by to bylo, jak si objednat na baru pivo.

Q: Ví se o vás, že máte rádi snowboarding a také často surfujete. Je ve vaší hudbě nějaký vliv z této scény?
A: Určitě ano! Konkrétně surfová kultura má na naší hudbu velký vliv. Kapské Město je tak nádherné místo a naskytuje tolik možností a inspirace, že je téměř nemožné se vyhnout tomu, aby se to nepřeneslo i do naší hudby.
Kdykoliv se na něčem ve studiu zasekneme, tak jít surfovat je v tu chvíli tou nejlepší volbou, která vás ve finále dovede ke zdárnému řešení. Ať už jsme kdekoliv na světě, tak se vždy poohlížíme po nějaké té vlně nebo sněhu.

Q: Kdo přišel s nápadem na track One Million Views?
 

A: Začalo to v našem studiu, kde jsme na toto téma často vtipkovali. Oba máme za sebou opravdu silné hudební a muzikantské zázemí a občas nám připadá, jako by se taneční scéna v některých chvílích vymykala logice a své podstatě. Najednou se do popředí dostává skupování „lajků“ na facebooku, nákup poslechovosti tracků na Soundcloudu a umělé navyšování počtu přehrání videí na YouTube. Do toho nejslavnější umělci používají předem nahrané sety, ve kterých slýcháváte téměř identické dropy, a ze všech stran čtete o aférách kolem funkce „Sync“. Vše jako by se ubíralo jen cestou popularity. Proto jsme o tom složili tuto skladbu. Teprve poté jsme vytvořili klip, na kterém se podílel náš kamarád a dvorní animátor Mike Scott.
Mysleli jsme si, že bude opravdu vtipné udělat video, které nás paroduje jako děti ve škole pro DJe, kde navíc vyučuje sám „chief button pusher“ Deadmau5. Samozřejmě to navazuje na jeho slavné prohlášení „Wa all press play“ na jeho blogu. Hodně jsme se u toho pobavili a i Deadmau5 byl videem nadšen a ohodnotil ho 10/10.

Samozřejmě jsou tu i nějaké negativní reakce, hlavně od mládeže, která podle nás nerozumí ani polovině vtipům, které video obsahuje. Pokud ale někdo nemá rád to, co jsme do videa dali, tak to může být i tím, že ne každému je tato pravda příjemná.

Q: Tato skladba ironicky zesměšňuje hned několik velkých djů. Objevil se od té doby někdo, koho byste tam rádi zpětně přidali?
A: Haha, ...je jich spousta. Možná uděláme brzy další video...

Q: Přijali byste pozvání od Deadmau5e na jeho „coffee run“?
A: Nemyslíme si, že bychom se oba vešli do jeho Ferrari. Každopádně může kdykoliv přijet na kafe k nám do Kapského Města.

Q: S kým byste rádi spolupracovali na dalším albu?
A: V oblibě máme vokalisty a vokalistky se zajímavým hlasem, např. Feist, Julia Stone, John Legend, CeeLo Green. Z klasických jazzových umělců třeba Billie Holiday, Louis Armstrong nebo Ella Fitzgerald.

Q: Jak by vypadal nejlepší festivalový line up podle GOLDFISH?
A: Shodou okolností pořádáme v červenci vlastní festival, který se jmenuje Amsterdam Live On Stage, kam jsme takové umělce zabookovali: Pretty Lights, Bakermat, Klingande, FlicFlac...

Q: Vaše nejlepší vystoupení?
A: Rozhodně to bylo v rámci Amsterdam Live On Stage, kde jsme měli vyprodáno dva roky po sobě. Byl to nezapomenutelný zážitek, ten koncert měl neskutečnou energii!

Q: Nějaká rada pro dívky v prvních řadách před pódiem?
A: Ukažte nám ....sami sebe :)

Dodal: Petr Tajčman, LIVE61 s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GOLDFISH

Čtvrtek 24. 4. 2014
Vstup: 350- 490 Kč
Vystupují:
Goldfish (JAR), Fatty M, Manio, Biodan
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika