FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Ivan Král představí novinky na festivalu Benátská

Ivan Král představí novinky na festivalu Benátská
28. 04. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (5)
(Promotion) Jeden z nejzásadnějších českých hudebníků Ivan Král se po třech letech vrátí do České republiky, aby zde odehrál jediný letošní koncert. Vybral si pro něj pódium festivalu Benátská!, která je naplánovaná od 24. do 27. července v areálu Vesec u Liberce.
Pětašedesátiletý muzikant, který se proslavil jako baskytarista skupiny Patti Smith Group v sedmdesátých letech a později hrál s Iggy Popem nebo v kapele Johna Calea, se na výjimečném vystoupení obklopí předními českými hráči: kytaristou Honzou Ponocným (Meky Žbirka, Circus Praha...), bubeníkem Romanem Víchou (Ewa Farna, Toxique...) a baskytaristou Janem Lstibůrkem (Tomáš Klus, Toxique...).

Vstupenky na Benátskou! jsou nyní stále za zvýhodněnou cenu. Jednodenní lze koupit od 199 korun a vstupenky na celý festival od 1250 korun. V průběhu května festival nabídne lístky do Toitoi campu. Zahraničním headlinerem budou finští HIM nebo legendární slovenská kapela Team.

Ivan Kral

Naposledy Král v Česku koncertoval v roce 2011. V pražské Lucerně vystoupil s akustickým programem jako host koncertu Pocta Václavu Havlovi. „Od té doby uplynulo hodně času. Proto se velice těším jak na Benátskou, tak na české publikum,“ říká sympatický muzikant.

Pro jeden z největších tuzemských festivalů si podle svých slov připravil program složený z hitů, nových písniček a coververzí. „Budu zpívat hodně písní v češtině. Plánuju zahrát také skladbu od pana Jiřího Suchého. Během večera zazní i věci, které většina posluchačů zná od Iggyho Popa nebo Patti Smith. Také se pokusím o 2 až 3 nové písničky,“ vyjmenovává Král s tím, že sáhne i do repertoáru kapely Alias, kterou v devadesátých letech založil s Davidem Kollerem či Ivanem Hlasem.

A co plánuje hudebník na zbytek roku? „Můj letošní rozvrh je dosti plný. Takže koncert na Benátské je zatím moje jediné vystoupení. Píšu teď pro spoustu lidí a firem. Moje přítelkyně Cindy také dokončuje knihu o mých životních poutích,“ popisuje.

Spolupracovník takových světových hvězd, jakými jsou Iggy Pop, Patti Smith, John Cale, Debbie Harry nebo David Bowie, žije v USA již od roku 1966, kdy následoval své rodiče pracující ve službách OSN. V 90. letech se začal vracet do rodných Čech a stal se vyhledávaným producentem a koncertním umělcem. Vydal zde pět sólových alb, dvojalbum Best Of a produkoval alba českých interpretů, mezi něž vedle kapely Lucie patří například Walk-Chock-Ice, Garáž nebo Mňága a Žďorp. Spolupracoval s Jankem Ledeckým, Jiřím Suchým a Miro Žbirkou.

S osudy Krále i názory různých světových hudebníků na jeho tvorbu seznamuje dokument České televize nazvaný podle jeho největšího hitu Dancing Barefoot, kde českému hudebníkovi vzdávají hold světové veličeny včetně zpěváka Bona z kapely U2.

Festival Benátská!, který letos zkrátil název z původního jména Benátská noc, dává letos prostor také oslavám výročí předních českých a slovenských kapel. „Koncertně u nás oslaví výročí třiceti let slovenští hosté Tublatanka a Zóna A, Slobodná Európa zase pětadvacet let. Další vystupující Chinaski mají letos dvacetiny,“ vyjmenovává pořadatel festivalu Pavel Mikez.

A jak je to s dalšími potvrzenými jmény? Návštěvníci se budou moci těšit například na kapely Divokej Bill, Mandrage, Horkýže slíže, Mig 21, zpěváka Tomáše Kluse nebo Michala Hrůzu. Mezi dalšími ohlášenými česko-slovenskými umělci, na kterých Benátská! letos staví, jsou i Mňága a Žďorp, Krucipüsk, Vilém Čok, Vypsaná fiXa, Aleš Brichta, Visací zámek, Abraxas nebo Kreyson.

Více informací na strankách festivalu www.benatskanoc.cz, respektive www.benatska.cz

Dodal: Pavel Mikez, ŠIMMI AG
BENÁTSKÁ

BENÁTSKÁ

Pátek 25. 7. 2014 až Neděle 27. 7. 2014
permanentky od 890 Kč v předprodeji
Vystupují:
HIM /FIN/ ,Palo Habera&Team /SK/, Ivan Král, ACCA DACCA /AUS/, KISS FOREVER BAND /HU/, Miracle /NL/, Horkýžeslíže /SK/, Slobodná Europa /SK/, Tublatanka /SK/, Zona A /SK/, Abba stars, Abraxas, Aleš Brichta project, All my memories, Anna K&band, Aries, A-styl ,Big´O´Band, Big band ZUŠ Turnov, Budulínek, Čechomor, Deathward, Debbi, Debillheads, Degradace, Divokej Bill ,Doctor PP, Dymytry, Eddie Stoilow, Exil 51, Free fall, Gate crasher, Gipsy.cz, Hoodermaniax, Hubert Macháně, Chinaski, Jaksi Taksi, Jana VAculíková&band, K2, Kreyson, Krucipüsk, Křížaly, Lenny, Madafaka, Mandrage, Mig 21, Michal Hrůza&kapela Hrůzy, Mňága a Žďorp, Modesty Pride, Pavel Houfek band, Patricie, Petr Kolář, Petr Spálený&Apollo band, R+Members club, Skyline, Supergroup, Škwor, Tomáš Klus, Vilém Čok, Visací zámek, Vypsaná fixa, Walda Gang, Zdeněk Buš, Zrní
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Allemagne | 17. 07. 2014 | 12:31:18
Benátská!

Letos mne program fakt potěšil, samý kapely, který mám ráda... Na Benátskou jezdím už deset let a zatím jsem nebyla zklamaná. Na Ivana Krále se těším moc!
Kalamajka | 12. 07. 2014 | 08:52:20
Ivan Král

na Benátský je jeden z hlavních důvodů, proč tam jedu - a musím říct, že se už nemůžu dočkat. :)
kiki | 11. 07. 2014 | 08:00:35
jedu!

Letos se chystám s kámoškama ze střední - před 3 rokama jsme byly a máme v plánu tuto tradici obnovit ;) Takže to bude dámská jízda! Program je nabitej, věřim, že si to užijem :-D snad tam bude dost pěknejch kluků :-D
lenka | 22. 06. 2014 | 08:59:14
těšíííím

festival se zdá bejt super..jezdila jsem ještě na Skálu, ale teď prvně do Liberce a asi i s rodinou...věřím, že i děti se tam zabaví
Boby | 16. 06. 2014 | 08:06:28
Program je nabitý suprovýma hudebníkama! Jedeme celá parta a každej si tam najde to své ;-) Moc se těšíme! B.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |